Snoeiharde kritiek op 'South Park': schadelijke serie!

Snoeiharde kritiek South Park: schadelijke serie

Een van de schrijvers van Marvel-serie She-Hulk steekt haar mening niet onder stoelen of bankjes.

Jim Pedd, 18 februari 2020 om 09:49

South Park is altijd al onderwerp van controverse geweest. Dit weekend laait de kritiek weer flink op, nu She-Hulk schrijfster Dana Schwartz stelt dat de serie zelfs schadelijk is geweest voor de Amerikaanse cultuur. Dat bedoelt ze als volgt: de kijker leert van de serie dat humor en het belachelijk maken van dingen, de enige manier is om met kritiek om te gaan.
Haar kritiek komt voort uit de manier waarop South Park omgaat met gevoelige onderwerpen. Satire is de manier waarop men dat doet en dat vindt ze maar niks. Zo was het hele verhaal rond ManBearPig maar niets, vindt ze en de manier waarop de makers hiermee omgingen is ook niet zo handig, vindt Schwartz. Dat zegt ze dus ook onomwonden in onderstaand bericht op Twitter:Nieuwe hashtag
Het commentaar van Schwartz op de makers, heeft voor een heel nieuwe hashtag gezorgd. #MySouthParkMemories is nu trending op Twitter en is juist heel positief over de komedieserie. Fans halen hierin herinneringen op aan de serie en vinden het geweldig. Maar volgens de schrijfster is dat verkeer: “de enige boodschap van South Park is dat beide kanten in de politiek even verschrikkelijk zijn en dus is de enige juiste manier om daarmee om te gaan, niets doen. En tegelijk maken ze dan alles belachelijk vanuit hun positie van intellectuele superioriteit.”

Lees ook: 'South Park' gaat naar streamingdienst HBO Max

Bron: CB

Lees meer over: South Park, Kritiek, Comedy Central, Matt Stone, Trey Parker

Informatie over de serie: South Park

Populair nieuws