search
Deze klassieke Batman-schurk bestaat in het Arrowverse

Deze klassieke Batman-schurk bestaat in het Arrowverse

Mr. Freeze, kom er maar in! Dat hij er is, weten we nu dankzij Batwoman.

Jim Pedd
De serie Batwoman ging eerder dit jaar van start op The CW. De show is een toevoeging aan het Arrowvers een refereert regelmatig naar klassieke en bekende Batman-elementen. In de twaalfde aflevering, Take Your Choice, werd naar Mr. Freeze gerefereerd. Dat is een wel heel klassieke schurk uit de comics.

In de aflevering hadden Beth en Alice allebei last van migraine. Beiden hadden ook veel last van bloedneuzen. Dat wijst erop dat ze dood zouden gaan; het universum corrigeert dubbelgangers namelijk door letterlijk afscheid te nemen van het tweetal. Een oplossing die Luke Fox neerlegt om Kate's zussen te redden, is door Beth in te vriezen. Daarbij merkt Luke op dat Bruce "een man die daar wel van was" kende.

Lees ook: Krijgt het Arrowverse een Batman-serie?

Mr. Freeze
Daarmee is de naam van Mr. Freeze natuurlijk niet genoemd. Maar hij is wel de bekendste expert op het gebied van cryogenics in Gotham City. In Elseworlds uit 2018, bezocht Batwoman bovendien Arkham Asylum, waar Nora Fries uit de gevangenis probeerde te ontsnappen en de freezeray van haar man wilde terugstelen.

Lees ook: Dit is hoe 'Batwoman' Crisis on Infinite Earths opzet

In deze nieuwe tijdlijn, bestond Freeze dus en lijkt het erop dat hij mogelijk niet eens een schurk was, maar gewoon een bevriend persoon met Bruce.

Aanbevolen artikelen