Hoe zit het nou met dit 'Stranger Things'-personage?

Is Will Byers homoseksueel, aseksueel of gewoon nog op ontdekking?

Jim Pedd, 21 februari 2020 08:07

Het zou niet nodig moeten zijn, maar fans van Netflix-serie Stranger Things vragen zich vaak af of Will Byers homoseksueel of aseksueel is. In het derde seizoen zagen we al iets daarvan, toen Will en Mike ruzie kregen en Mike nog riep: “ik kan er niks aan doen dat je niet van meisjes houdt!” Meer dan dat kregen we echter niet te zien en dus weten we nog altijd niet wat Will is.
Volgens acteur Noah Schnapp, is dat een bewuste keuze geweest van de schrijvers. Het vormt een belangrijk deel in het leven van Will, dat hij een tijdlang vast zat in het Upside Down. Dat heeft een grote invloed gehad op hoe hij opgegroeid is, want hij miste een belangrijke stap. “Niets staat vast. Het is aan het publiek en volgens mij deden de showrunners dat heel bewust,” aldus Schnapp.

Lees ook: 'Stranger Things' vermijdt grootste fout 'Game of Thrones'

Wat is Will?
“Sommige mensen denken dat Will homo, of aseksueel of wat dan ook zal zijn. Ik zie het zo: hij zat vast in het Upside Down en hij was zo lang weg, dat zijn vrienden opgegroeid zijn terwijl hij in een andere wereld was. Iedereen was al wat ouder, terwijl hij nog echt een jong kind was, dat dingen voor kinderen wilde doen, zoals D&D spelen. Hij was nog niet klaar voor zijn volwassenheid en relaties. Dus ik denk dat Will die ontwikkeling gewoon nu doormaakt.”

Lees ook: Fans 'Stranger Things' worden gek na gloednieuwe foto!

De Duffers omschreven Will in de series bible overigens als een “lief, gevoelig kind met een identiteitscrisis als het op zijn seksualiteit aankomt”.

Bron: THR

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, Noah Schnapp

Populair nieuws