Gave connectie 'Star Trek: Picard' met 'Discovery'

Gave connectie 'Star Trek: Picard' met 'Discovery'

Fans van Star Trek zullen dit wellicht een leuke verwijzing vinden tussen de twee CBS-series die nu te zien zijn!

Jim Pedd, 21 februari 2020 om 11:20

Star Trek: Picard is de tweede live-action Trek-serie die op dit moment te zien is. Wekelijks krijgen we een nieuwe aflevering rond Jean-Luc Picard en zijn nieuwste avontuur in de ruimte. Maar het is niet de enige Trek-show die te zien is; over een paar maanden gaat Star Trek: Discovery verder met zijn derde seizoen.
Hoewel de twee series zich in totaal verschillende tijdsperiodes afspelen, is er nu een gave connectie gelegd. Het is wel een subtiele, maar desalniettemin zullen Trekkies het leuk vinden. Het is trouwens de tweede verwijzing:

Lees ook: Gaaf: 'Star Trek: Picard' verwijst naar 'Discovery'!

Onderlinge verwijzing
In de meest recente aflevering van Picard, probeert Picard zijn voormalig first officer Raffi Musiker over te halen zich bij hem te voegen in een nieuwe queeste. Zij ziet de zoektocht naar Soji niet zo zitten, en koestert nog een wrok jegens Picard. Zijn vertrek bij Starfleet zette effectief een punt achter haar carrière. Ze meldt ook dat haar vermoeden dat Starfleet geïnfiltreerd is door Romulans, voortkomt uit tastbare feiten en niets te maken heeft met "mensen die engelen of geesten zien".

Lees ook: Nu online te bekijken de pilot van 'Star Trek: Picard'!

Dat is een aparte verwijzing, want in Trek wordt zelden door mensen verwezen naar religies. De verwijzing lijkt dat ook te duiden op Discovery, het schip dat door de Red Angel naar de verre toekomst gebracht werd. Wellicht is de Red Angel intussen een Starfleet-legende geworden.

Lees meer over: Star Trek Picard, Star Trek Discovery, Red Angel, CBS All Access

Populair nieuws