Rel rond 'American Gods' loopt flink uit de hand

Rel rond 'American Gods' loopt flink uit de hand

Het wordt eigenlijk alleen maar erger, daar achter (en steeds meer voor) de schermen.

Jim Pedd, 3 maart 2020 om 10:10

De rel rond American Gods wordt groter en groter. Acteur Orlando Jones blijft boos op de cast en crew van de serie, die het blijkbaar eens is met zijn ontslag. Nu plaatst hij berichten van co-ster Ricky Whittle - klaarblijkelijk privéberichten, die waarschijnlijk zonder toestemming online geplaatst zijn.
Whittle laat weten dat hij zich zorgen maakt om Jones. “Ik zou graag met je in gesprek gaan over wat je echt wil en wat je nu doet met de familie,” aldus Whittle. Dat was een reactie op het statement van Jones, die stelt niet terug te keren voor het derde seizoen omdat showrunner Charles Eglee vond dat het personage Mr. Nancy de verkeerde boodschap zou geven aan “zwart Amerika”.

Lees ook: Rel rondom 'American Gods' breidt zich verder uit

Incompetentie en niet racisme
“Dat je de racisme-kaart gebruikt, om het huis van je vrienden af te fikken is slim, maar we weten allebei dat het gaat om incompetentie en niet om racisme. En dat wij gevangen zijn in het spervuur. We hielpen je met het incompetentie-gedeelte, maar dat je nu de racisme-kaart trekt is bullshit en dat weet je,” aldus Whittle.

Jones vindt dat Whittle echter geen idee heeft over wat er nou echt speelt tussen hem en Starz en Freemantle.

Lees ook: 'American Gods' ontslaat acteur en die is nu héél boos!

Lees meer over: American Gods, Starz, Orlando Jones, Ricky Whittle

Informatie over de serie: American Gods

Populair nieuws