search
Helaas! William Shatner keert niet terug in 'Star Trek'
Series / Nieuws

Helaas! William Shatner keert niet terug in 'Star Trek'

De acteur met wie de franchise ooit van start ging, keert niet terug.

Wat William Shatner betreft, is James T. Kirk uitgespeeld. Hij wil niet terugkeren als de held uit de franchise. Wat hem betreft is het goed geweest en is Kirk wel klaar. Meer verhalen moeten er gewoon niet over dit specifieke personage verteld worden.

Dat stelt de acteur naar aanleiding van de vraag van een fan. We hebben nu natuurlijk een serie rond Jean-Luc Picard, die na jaren afwezigheid terugkeerde. Wat Shatner betreft, gaat dat echter niet gebeuren met Kirk. "Nee, ik denk dat het verhaal van Kirk wel zo'n beetje verteld is ondertussen."

Lees ook: William Shatner reageert op kritiek: 'Star Trek' is nog steeds 'Star Trek'

Cameo's mogelijk?
Vervolgens vertelde de acteur dat cameo's of andere bemoeienis met de franchise ook niet direct meer tot de opties behoren. "Wat is er anders aan mijn statement rond Kirk, dat verschilt met wat ik eerder gezegd heb? Ik doe geen cameo's (dat weten jullie al sinds 2008 en J.J.). Het verhaal van Kirk is echt het best verteld van alle kapiteins. Kirk ging dood in Generations. Is er nog meer te doen?"

Lees ook: Wetenschappers willen weten of Star Treks 'Mirror Universe' echt bestaat

Het antwoord is wat Shatner betreft dus van niet. En ergens heeft hij natuurlijk wel een punt; Kirk is zo ontzettend goed bekeken en door meerdere acteurs gespeeld, dat het ook beter is om ruimte te geven aan andere personages.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen