Amerikaanse 'Netflix voor sport' komt ook naar Nederland

'Netflix voor sport' komt ook naar Nederland

De Amerikaanse sport streamingdienst 'Dazn' heeft bekend gemaakt ook naar Nederland te komen...

Geoffrey Ketels, 4 maart 2020 09:25

Wat Netflix in de Verenigde Staten is voor het streamen van series en films heeft 'Dazn' inmiddels een stevige reputatie opgebouwd op vlak van sport. Ook in Nederland kunnen we binnenkort genieten van het aanbod van deze streamingdienst.

Dazn, welke eigenlijk wordt uitgesproken als 'Da Zone' is een Amerikaanse streamingdienst welke op moment van schrijven in acht verschillende landen actief is. De zender bood in eerste instantie vooral vechtsporten aan waaronder boksen en de razend populaire MMA. Ondertussen zijn ze er bij Dazn evenwel in geslaagd om ook de rechten van andere sportevenementen in de wacht te slepen. Het gaat hierbij niet in het minst om de NHL en de MBL. Ook lokale voetbal- en basketbalcompetities zijn in het aanbod van de streamingdienst terug te vinden.

Grof inzetten op uitbreiding
De huidige markt waar Dazn zich op richt is volgens de CEO van de streamingdienst, John Skipper niet voldoende. In een recent interview heeft hij dan ook aangegeven groot in te willen zetten op uitbreiding. Op vlak van content zijn de ambities van Dazn torenhoog. Volgens Skipper willen ze dan ook de 'Netflix voor sport' worden. Om dit te kunnen realiseren ligt een indrukwekkend uitbreidingsplan op tafel. Dit plan stelt dan ook dat de streamingdienst in de komende jaren beschikbaar wil zijn in maar liefst 200 verschillende landen verspreid over de wereld. Onder deze landen? Uiteraard ook Nederland!

Hoeveel de streamingdienst in Nederland precies moet gaan kosten is voorlopig nog niet bekend. Wel is het reeds mogelijk om je op de website van Dazn aan te melden om meer informatie te ontvangen. Het commentaar dat wordt gegeven op de sportwedstrijden is voorlopig alleen beschikbaar in het Engels. Of er later ook nog Nederlandstalig commentaar zal worden voorzien is eveneens nog niet bekend.

Lees meer over: Dazn, streamingdienst, streamingdiensten, sport

Populair nieuws