Populaire serie 'The 100' krijgt een premièredatum!

Populaire serie 'The 100' krijgt een premièredatum

Het finale seizoen heeft dan eindelijk een premièredatum en dus weten we wanneer de boel stopt.

Jim Pedd, 6 maart 2020 om 12:01

Het is een jaar van series die gaan eindigen bij The CW. Niet alleen is Arrow na acht seizoenen gestopt, ook gaat Supernatural het bijltje erbij neergooien en stopt The 100. Nu weten we wanneer die laatste serie begint en eindigt.
The CW laat weten dat de eerste aflevering van The 100, seizoen 7, op 20 mei te zien zal zijn. Het seizoen krijgt zestien afleveringen en zal daarmee begin september klaar zijn. Het verhaal is nog niet helemaal duidelijk; dat is mettertijd steeds complexer geworden. De serie begint in elk geval 97 jaar na een kernoorlog die bijna al het leven op Aarde heeft uitgeroeid. Duizenden mensen wonen in een ruimtestation dat rond de aarde draait, de Ark.

Lees ook: Prequelserie 'The 100' vindt eerste overlevenden!

Overleven op Aarde
Omdat de Ark overbevolkt is, besluiten de inwoners om in totaal honderd jonge gevangenen naar de Aarde te sturen. Zij moeten uitzoeken of de Aarde weer bewoonbaar is, of toch niet. Daar komen ze Grounders tegen, mensen die al sinds het einde van de wereld overleven. De 100 kids moeten vervolgens niet alleen met de Grounders, maar ook elkaar vechten. In het zesde seizoen gebeurden er vrij bizarre dingen en werd de serie nog wat verder de toekomst in gebracht.

Lees ook: 'The 100' krijgt spannende prequelserie!

Overigens gaat de franchise verder; er komt nog een spin-off die zich 97 jaar voor de gebeurtenissen in de hoofdserie afspeelt. Daarvan wordt nu een pilot voorbereid.

Bron: CB

Lees meer over: The 100, The CW

Informatie over de serie: The 100

Populair nieuws