Opvallend: 'Westworld' shopt effecten bij 'The Mandalorian'

De grote HBO-serie leent effecten van de Disney+ / Star Wars-serie The Mandalorian.

Bram de Groot, 14-03-2020 19:36

Morgen start op HBO het derde seizoen van de scifi serie Westworld. Deze heeft officieel 'The New World' en bestaat uit acht afleveringen. Een nieuw opvallend bericht geeft aan dat dit seizoen de Star Wars-serie The Mandalorian dankbaar is.
Uit een interview van showrunners Jonathan Nolan en Lisa Joy met Variety blijkt dat de serie visuele effecten heeft geleend van de Disney+ serie. Het blijkt namelijk dat de twee naar Mandalorian-showrunner Jon Favreau zijn gestapt om Delos' hoofdkwartier digitaal vorm te geven.

ILM's StageCraft tech
Het blijkt dat Favreau "heel erg vrijgevend" was en hen ILM's StageCraft liet zien en dus ook liet gebruiken. Dit is een baanbrekende technologie waarmee geavanceerde visuele effecten door filmmakers in realtime digitale 3D-sets gemaakt kunnen worden zonder groene schermen. De makers van Westworld waren dagenlang aanwezig om het hoofdkwartier van Delos te maken.

Lees ook: 'Westworld' begint opnieuw met derde seizoen

Vanaf zondag verschijnt Westworld: The New World op HBO. Waarschijnlijk vanaf maandag met Nederlandse ondertiteling via Ziggo.

Bron: Variety

Lees meer over: Westworld, Seizoen 3, Ed Harris, Talulah Riley, 2020, Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Aaron Paul

Populair nieuws