search

Ons nieuws van zaterdag 14 maart 2020

Opvallend: 'Westworld' shopt effecten bij 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Opvallend: 'Westworld' shopt effecten bij 'The Mandalorian'

De grote HBO-serie leent effecten van de Disney+ / Star Wars-serie The Mandalorian.

Morgen start op HBO het derde seizoen van de scifi serie Westworld. Deze heeft officieel 'The New World' en bestaat uit acht afleveringen. Een nieuw opvallend bericht geeft aan dat dit seizoen de Star Wars-serie The Mandalorian dankbaar is.

Uit een interview van showrunners Jonathan Nolan en Lisa Joy met Variety blijkt dat de serie visuele effecten heeft geleend van de Disney+ serie. Het blijkt namelijk dat de twee naar Mandalorian-showrunner Jon Favreau zijn gestapt om Delos' hoofdkwartier digitaal vorm te geven.

ILM's StageCraft tech
Het blijkt dat Favreau "heel erg vrijgevend" was en hen ILM's StageCraft liet zien en dus ook liet gebruiken. Dit is een baanbrekende technologie waarmee geavanceerde visuele effecten door filmmakers in realtime digitale 3D-sets gemaakt kunnen worden zonder groene schermen. De makers van Westworld waren dagenlang aanwezig om het hoofdkwartier van Delos te maken.

Lees ook: 'Westworld' begint opnieuw met derde seizoen

Vanaf zondag verschijnt Westworld: The New World op HBO. Waarschijnlijk vanaf maandag met Nederlandse ondertiteling via Ziggo.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl' versus vele schurken [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'Supergirl' versus vele schurken [Blu-ray]

Het meest recente compleet afgeronde seizoen is nu voor jou. Als je dat wilt uiteraard.

Ontwikkeld door o.a.: Greg Berlanti | Cast: Melissa Benoist (Kara Zor-El / Kara Danvers / Supergirl), Mehcad Brooks (James Olsen / Guardian), Chyler Leigh (Alex Danvers), Katie McGrath (Lena Luthor), David Harewood (J'onn J'onzz / Martian Manhunter) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: The CW

Het Arrowverse is hot. De ene naar het andere nieuwe seizoen verschijnt en tot op heden is alleen Arrow afgerond, na maar liefst acht seizoenen. De eerste vrouwelijke DC-held die een serie kreeg, is Supergirl van actrice Melissa Benoist en zij krijgt minimaal zes seizoenen. En dit ondanks dat de kijkcijfers na bij de première de laatste jaren zijn gekelderd van bijna 10 miljoen naar nog geen 1 miljoen.

Onlangs bracht Warner Bros. het vierde seizoen van Supergirl uit op Blu-ray. Hieronder de trailer, gevolgd door een blik op de uitgave.



In Supergirl seizoen 4 krijgt Kara te maken met haar grootste uitdaging ooit: door National City verspreidt zich een golf van afkeer van alles wat buitenaards is, aangewakkerd door Agent Liberty. Kara Danvers neemt de nieuwe onderzoeksjournaliste Nia Nal onder haar hoede bij CatCo Worldwide Media en samen proberen ze te achterhalen welke problemen de saamhorigheid in de stad ondermijnen. Intussen moet ze als Supergirl de strijd aangaan met alle schurken die hun kans schoon zien in deze tijden van verdeeldheid.



Serie: Supergirl - Seizoen 4 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 22 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888251041 | Release: februari 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De vier Blu-ray schijven van Supergirl zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de case staan de Engelstalige titels aangegeven per disc, plus het bonusmateriaal op de verschillende schijven.

Beeld en geluid
Eerdere uitgeven kregen nog vijf discs, maar nu zijn er slechts vier. Dit komt mogelijk doordat er is ingeleverd op het bonusmateriaal. Er staan zes afleveringen op een schijf en dat is best fors. Desondanks doet het beeld van deze HD-uitgave goed aan. De kleuren zijn fantastisch en de scherpte fraai. Duidelijk heel wat beter dan de doorgaans zwakke Dvd-uitgaven van Warner Bros. Het geluid komt via DTS-HD 5.1 track.

Extra's
De extra's zijn wat beperkt met enkele verwijderde scènes bij verschillende afleveringen. Ook is er een Gag Reel te zien en een registratie van DC TV's Comic-Con Panels San Diego 2018. Er zijn twee featurettes met Inside the Crossover: Elseworlds en Villains: Modes of Persuasion. De titels geven aan waar deze overgaan. Gelukkig is er dus nog wat diepgang te vinden met deze twee video's.

Seizoen 5 speelt, S6 in de maak!
Waarschijnlijk ook doordat mensen steeds vaker via de streamingdiensten naar series kijken, zijn de kijkcijfers van de première-afleveringen op The CW flink gekelderd. Tot zelfs onder het miljoen. Toch gaat de zender door met seizoenen. Het zesde seizoen is al aangekondigd. Hieronder de trailer voor seizoen vijf van Supergirl:



Lees ook: Kijkcijfers 'Supergirl' en 'Batwoman' storten in
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Kingdom' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Kingdom' seizoen 2

Het tweede seizoen van de spannende en beklijvende zombie-serie 'Kingdom' staat nu op Netflix...

Geoffrey Ketels
Voor wie genoeg heeft van The Walking Dead is er nu een mooi alternatief terug te vinden op Netflix. Het eerste seizoen was eerder al te bekijken, maar nu staat ook het tweede seizoen van Kingdom op de streamingdienst.

Een epidemie heeft er voor gezorgd dat Joseon in de hel is veranderd. Het is nu aan kroonprins Lee Chang om er voor te zorgen dat zijn land van de ondergang wordt gered. Het resultaat is een bloederige strijd welke garant staat voor één van de meest beklijvende en tevens ook unieke zombie-settings die de wereld ooit heeft gezien. Wie The Walking Dead toch wat te soft vond moet zeker eens kennismaken met deze meer brute variant.

Brute horror uit Zuid-Korea
Kingdom is een Zuid-Koreaanse productie welke het duidelijk over een iets andere boeg heeft gegooid. In vergelijking met andere zombie-series zoals bijvoorbeeld The Walking Dead is ze dan ook veel bruter. Dit blijkt ook in de smaak te vallen bij veel kijkers. Onder meer op IMDB staat een mooie score af te lezen van 8,3/10.

Heb je genoten van het eerste seizoen van Kingdom en wil je nu ook graag het tweede seizoen bekijken? Dat kan vanaf nu op Netflix! De trailer van het eerste seizoen is bovendien hieronder terug te vinden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer horror-serie '50 States of Fright' van Sam Raimi
Series / Trailer

Eerste trailer horror-serie '50 States of Fright' van Sam Raimi

Horror-grootmeester Sam Raimi (Evil Dead, Drag Me to Hell) keert met de serie terug naar zijn roots!

Quibi heeft vandaag de eerste trailer voor Sam Raimi's horror-anthology serie 50 States of Fright vrijgegeven. De trailer geeft een goed beeld van wat we kunnen verwachten in het eerste seizoen, dat bestaat uit negen aflveringen.

In het eerste seizoen worden broodje aapverhalen uit Amerikaanse staten als Colorado, Florida, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Oregon en Washington belicht op unieke wijze. Horror-grootheid Sam Raimi regisseerde de aflevering The Golden Arm, waarin we acteurs als Rachel Brosnahan, Travis Fimmel en John Marshall Jones zien.

Veelbelovende cast
Naast de eerder genoemde acteurs zien we een hoop andere bekende gezichten in 50 States of Fright, waaronder Christina Ricci, Jacob Batalon, Ming-Na Wen, Taissa Farmiga, Ron Livingston en Asa Butterfield. Je kunt de trailer van de serie hieronder bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series verschenen deze week op Netflix
Series / Nieuws

Deze series verschenen deze week op Netflix

Deze week verschenen enkele nieuwe, opmerkelijke series op de streamingdienst...

Geoffrey Ketels
Een nieuwe week is voorbij gegaan waarin er in de wereld heel wat is gebeurd. Ook op Netflix verschenen weer enkele nieuwe afleveringen en series. Welke dat zijn ontdek je hier op deze pagina!

Dirty Money (seizoen 2)
Op 11 maart 2020 verscheen het tweede seizoen van Dirty Money op Netflix. Dirty Money is een docu-serie waarin heel wat obscure schandalen uit de zakenwereld aan bod komen. In het bijzonder financiële wantoestanden en corruptie worden door de reeks aangekaart. De reeks is vrij controversieel, maar geniet wereldwijd een niet onaanzienlijke populariteit.



On My Block (seizoen 3)
Het derde seizoen van de serie On My Block staat volledig in het teken van "onafgehandelde zaken". Wie daar niet aan wil meewerken blijkt een groot probleem te hebben. Verder zien we dat Monse zich intussen meer dan heeft weten te bewijzen als de leider van haar bende. Op hetzelfde ogenblik stellen er zich in het derde seizoen van deze reeks enkele nieuwe vragen. Bloeit er bijvoorbeeld terug wat moois tussen Cesar en Monse? En is Ruby in staat om de financiële problemen van zijn ouders op te lossen? Je ziet het allemaal in het derde seizoen van On My Block welke sinds 11 maart op Netflix staat.



100 Humans (seizoen 1)
Een nieuwe, experimentele reeks welke is toegevoegd aan het aanbod van Netflix luistert naar de naam 100 Humans. Aan de serie doen 100 mensen mee met een experimentele achtergrond. Samen moeten ze verschillende aspecten verkennen en ontdekken van het menselijk leven. Het gaat hierbij niet alleen om leeftijd en seks, maar ook om geluk evenals heel wat andere aspecten. Een vrij opvallende reeks die toch zomaar eens aan zou kunnen slaan.



Bloodride (seizoen 1)
Bloodride is een horror-serie van niemand minder dan Kjetil Indregard. Bij menig aantal mensen zal deze naam ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. In het verleden was hij dan ook reeds verantwoordelijk voor de reeks Maniac welke kon rekenen op heel wat lovende commentaren. Bloodride is een intensieve horror-serie welke de kijkers ongetwijfeld meermaals op het puntje van hun stoel zal doen belanden. Het eerste seizoen van Bloodride is verschenen op 13 maart 2020 op Netflix.



Elite (seizoen 3)
Menig aantal mensen kijken reeds enige tijd uit naar de lancering van het derde seizoen van Elite. Het derde deel uit de reeks belooft in ieder geval vrij bizar te worden. Zo zien we onder meer de terugkeer van het personage van 'Polo'. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht lijtk Polo niet teruggekeerd te zijn om wraak te nemen op zijn vrienden. In tegendeel zelfs, eigenlijk wil hij gewoon vergeven worden. Een mooie gedachte, al lijkt de kans behoorlijk klein te zijn dat dit ook echt zal gebeuren. Het derde seizoen van Elite werd toegevoegd aan het aanbod van Netflix op 13 maart 2020.



Naast de bovenstaande nieuwe series en seizoenen die er deze week zijn verschenen werden er ook enkele nieuwe afleveringen van andere reeksen toegevoegd. Het ging hierbij niet alleen om Riverdale, maar ook om Legends of Tomorrow en Better Call Saul.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-acteur in HBO's 'The Last of Us'?
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-acteur in HBO's 'The Last of Us'?

Als je fans vraagt wie de rol van Joel moet spelen, hebben ze één antwoord.

Als je fans vraagt welke acteur de rol van Joel moet spelen in HBO-serie The Last of Us, hebben ze daar maar één antwoord op. Wat hen betreft, moet niemand minder dan Nikolaj Coster-Waldau die rol spelen. Deze acteur kennen we natuurlijk van HBO's Game of Thrones.

In die serie speelde Coster-Waldau jarenlang de rol van Jaime Lannister. Een tragisch personage, dat in eerste instantie een schurk was, daarna een goeierik werd en uiteindelijk weer terugveerde naar zijn slechtere kanten. Dat speelde Coster-Waldau met verve, want hij liet vaak een soort gepijnigdheid zien in Jaime. En die kan hij gebruiken voor de rol van Joel.

Lees ook: HBO maakt serie van hitgame 'The Last of Us'

The Last of Us
De serie The Last of Us speelt zich af in een wereld na de zombie-apocalypse. Joel ontmoet het jonge meisje Ellie, dat immuun lijkt te zijn voor de ziekte die ervoor heeft gezorgd dat de maatschappij totaal vervallen is. Samen met haar reist hij door een vervallen Amerika, op zoek naar de mensen die mogelijk met behulp van Ellie's bloed voor een geneesmiddel kunnen zorgen.

Lees ook: Enorme succes Netflix-serie 'The Witcher' maakte gameverfilming 'The Last of Us' mogelijk

HBO kondigde deze week plotsklaps aan dat het een serie zou gaan maken rond de populaire PlayStation-game. Die keuze komt naar het schijnt voort uit het grote succes van Netflix met The Witcher.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Als 'The Walking Dead' dit personage doodt, draait acteur Norman Reedus door
Series / Nieuws

Als 'The Walking Dead' dit personage doodt, draait acteur Norman Reedus door

Reedus ziet het echt niet zitten om afscheid te moeten nemen van zijn personage Daryl.

Acteur Norman Reedus wordt echt helemaal gek als Daryl dood gaat in The Walking Dead. De acteur vindt het maar niks, het idee dat hij ooit mogelijk afscheid moet nemen van zijn personage. Hij zit sinds het begin in de serie en wil tot het einde blijven.

Reedus verscheen deze week in talkshow Conan, om daar te vertellen over het mogelijke lot van zijn personage, Daryl. De acteur vertelde "geen idee te hebben" hoe het kan dat zijn personage al die jaren overleefd heeft. Toen Conan hem vroeg hoe hij zou reageren als hij erachter zou komen dat Daryl nog maar één aflevering te gaan had, reageerde hij daar onomwonden op: "dan brand ik de boel echt helemaal tot de grond af."

Lees ook: Gaat dit 'The Walking Dead'-personage dood?

Het einde halen
Reedus wil waarschijnlijk het einde van de serie halen. Dat einde zou zomaar eens in zicht kunnen zijn, gezien de sterk teruglopende kijkcijfers. Waar er op het hoogtepunt zo'n 17 miljoen Amerikanen afstemden op AMC om te zien hoe het met Daryl, Rick en de andere personages verliep, zijn er nu nog geen 3 miljoen over.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead' maken vrije val

Daarmee heeft de zombieserie het erg zwaar. Er komt wel nog een elfde seizoen, dat dan qua verhaal heel dicht bij het einde van de comics zit. Wellicht zou dat een moment kunnen zijn voor AMC om er ook echt een punt achter te zetten. Maar meer dan speculatie is dat natuurlijk niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' deed iets gemeens met Seven of Nine
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' deed iets gemeens met Seven of Nine

Het personage moest iets meemaken dat voor haar heel erg was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het leek er al op dat Seven of Nine het niet heel gemakkelijk zou krijgen in Star Trek: Picard. Haar verleden zoals dat in de serie geschetst werd, was al behoorlijk tragisch. Maar het werd nu nog veel erger. Lees alleen verder als je de serie al gezien hebt, of SPOILERS je niets uitmaken.

Annika Hansen werd ooit geassimileerd door de Borg. In Star Trek: Voyager werd ze gered door de crew en uiteindelijk kon ze weer haar menselijke kanten omarmen. Maar in Picard moest ze weer deel worden van het Borg-collectief om uiteindelijk iedereen te kunnen redden.

Lees ook: Waarom moest dit 'Star Trek'-personage dood?

Wat gebeurde er
In de meest recente aflevering namen Narissa en de Zhat Vash de Borg-kubus over. Narissa wilde alle ex-Borg aan boord (de xB's) doden en Seven besloot haar gelijken te redden. Dus activeerde ze de kubus opnieuw en plugde ze zichzelf in om weer deel te worden van het collectief. Maar dat gebeurde natuurlijk met een twist.

Lees ook: Belangrijk personage gaat finale 'Star Trek: Picard' niet overleven?

Seven wist de andere xB's ook opnieuw te assimileren in haar netwerk. Direct daarop zorgde Narissa ervoor dat zij bijna allemaal in de ruimte belandden. Daardoor verloor Seven de meeste xB's, maar met behulp van de overlevenden wist ze te winnen. Haar vijanden vluchtten weg en daardoor bleef Seven over als de koningin van een klein Borg-collectief.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 4 is groter en gedurfder dan ooit
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 4 is groter en gedurfder dan ooit

Netflix doet het gewoon met dit nieuwe seizoen van de hitserie Stranger Things!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans voelen zich natuurlijk al helemaal gehypet voor het vierde seizoen van Netflix-serie Stranger Things. Nu horen we dat dit deel groter en gedurfder dan ooit gaat zijn. Dat mag ook wel, want er staat in de serie meer dan ooit op het spel.

De eerste drie delen bleef Stranger Things hangen in het dorpje Hawkins in Indiana. Dat verandert in het volgende avontuur dat de bende gaat beleven, want nu gaan ze buiten het dorp een avontuur beleven. Vermoedelijk brengt hen dat zelfs naar Rusland, aangezien Hopper daar nu in een strafkamp zit.

Lees ook: 'Stranger Things'-cast viert mooi moment voor seizoen 4

Groter en gedurfder
"Seizoen vier wordt groter, gedurfder en zelfs verfijnder dan ooit. Dus dit is de eerste keer dat de serie voorbij Atlanta reist," stelde Netflix-productiehoofd Momita Sengupta in een interview met Deadline over dit nieuwe seizoen.

Lees ook: Hoe zit het nou met dit 'Stranger Things'-personage?

Plotdetails hebben we nog nauwelijks voor dit nieuwe seizoen. We weten dat men inspiratie zoekt in films als Hellraiser 2 en Black Swan en dat alle bekende personages terugkeren. Mogelijk is dit verder het laatste seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Arrowverse krijgt volgend jaar nog een megaspektakel
Series / Nieuws

Arrowverse krijgt volgend jaar nog een megaspektakel

De volgende crossover staat alweer gepland, na Crisis on Infinite Earths!

Het Arrowverse houdt er voorlopig nog niet mee op, teruglopende kijkcijfers van Batwoman daargelaten. Het universum werd in 2012 gelanceerd op televisiezender The CW en bestaat uit meerdere series. Die beleven eens per jaar een crossover, al wordt komend jaar moeilijk na het megagrote Crisis on Infinite Earths.

Toch laat producent Marc Guggenheim weten dat er al veel bekend is over de crossover van dit jaar. "We weten al wat de crossover gaat zijn," schreef hij in reactie op de vraag van een fan. Die verwachtte ergens dat er met Crisis on Infinite Earths een soort finale bereikt was. Vooral ook met het oog op een opmerking van Guggenheim, dat men had gedacht na Elseworlds wel zo'n beetje klaar te zijn, is dat niet vreemd.

Lees ook: 'The Flash' krijgt opvallende terugkeer!

Niets bekend
Er is nog niets bekend over de nieuwe crossover. Alle helden leven nu op dezelfde Aarde en zijn zich er voorlopig nog niet van bewust dat er een nieuw multiversum is ontstaan. Waarschijnlijk zal dat een rolletje krijgen in de nieuwe crossover.

Lees ook: Reverse Flash keert waarschijnlijk terug in 'The Flash'

Het doel daarvan zal waarschijnlijk ook niet zijn om Crisis on Infinite Earths te overtreffen. Dat is immers een vrij zinloze exercitie die zelfs schier onmogelijk lijkt.a
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.