search
Disney verliest bakken geld door coronavirus
Series / Nieuws

Disney verliest bakken geld door coronavirus

Heel gemakkelijk gaat het niet voor The Mouse House, in deze tijden van corona.

Het coronavirus is een duur probleem voor Disney. Naar verwachting verliest de filmgigant de komende tijd elke dag zo'n 350.000 dollar. Daarmee valt Disney straks een groot deel van de klap te beurt die Hollywood als gevolg van het virus moet verwerken.

Analisten denken dat Hollywood zo'n 20 miljard dollar verliest als gevolg van het virus. Niet alleen gaan er nu complete landen op slot, ook verliezen bioscoopeigenaren en filmproductiebedrijven elke dag tonnen. Op dit moment heeft de wereldwijde box office al zo'n 7 miljard dollar aan opbrengst zien verdampen en dat wordt vermoedelijk alleen maar meer.

Stopgezette producties
Het virus zal ook lange termijn effecten hebben. Disney heeft, net als vele andere bedrijven, de productie van zijn films en series stilgelegd. Die zullen dus later uitkomen. Dat betekent dat er dus veel minder gemaakt wordt dan normaal en allerhande producties vertraging op gaan lopen.

Voor Disney is het nog vervelender, daar verschillende pretparken die het heeft ook niet open mogen de komende tijd. Zo komt The Hollywood Reporter op een schadepost van 350.000 dollar per dag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen