search

Ons nieuws van maandag 16 maart 2020

Disney+ voegde deze series nieuw toe afgelopen week!
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze series nieuw toe afgelopen week!

Heel veel nieuws is het niet deze week. Maar toch hebben we weer een weekoverzicht voor je!

Ben je benieuwd wat je afgelopen week allemaal nieuw kan kijken op Disney+? Nou, dan heb je geluk, want we hebben weer een weekoverzicht voor je. Vandaag zetten we alles voor je op een rij, dat Disney+ afgelopen week nieuw toevoegde.

Het gaat niet om de meeste series; Disney+ voegt net als andere weken eigenlijk alleen nieuwe afleveringen toe. Dat betekent dat je dus wel van heel wat verschillende series kan genieten, maar dat het bovenal om afleveringen in wat minder interessante series gaat.

Wat is nieuw?
Enkel de serie Marvel Future Avengers staat nu nieuw met een geheel seizoen op de streamingdienst. Deze serie volgt een jonge knul genaamd Makoto. Hij krijgt superkrachten door een genetisch experiment en voegt zich als leerling bij de Avengers. Hij is niet de enige, en vormt met zijn eigen groepje lotgenoten de Future Avengers.

En dan de hele rits aan nieuwe afleveringen. Dit zetten we natuurlijk ook voor je op een rij:
Star Wars: The Clone Wars S07E04
Shop Class S01E03
One Day at Disney S01E15
Marvels Hero Project S01E19
Family Sundays S01E19
Fairy Tale Weddings S02E05
Diary of a Future President S01E09
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 niet te missen series op Amazon Prime Video!
Series / Featured

3 niet te missen series op Amazon Prime Video!

Sinds kort is Amazon Prime Video in Nederland en ook deze streamingdienst heeft veel te bieden.

Op Amazon Prime Video staan series van Amazon zelf, maar ook heel veel andere series. Hieronder tref je drie kneitergoede series die je gewoon op Prime Video kunt vinden!

The Man in the High Castle (4 seizoenen)
Met Rufus Sewell, Luke Kleintank, Rupert Evans en Alexa Davalos is dit een serie die gebaseerd is op de bekroonde roman van Philip K. Dick. De opvallende, goed ontvangen serie is geproduceerd door Ridley Scott en Frank Spotnitz. Er staan vier seizoenen op Amazon Prime Video en hiermee is de serie afgerond.

Seizoen 1 van The Man in the High Castle schetst een wereld waarin de geallieerden de Tweede Wereldoorlog hebben verloren en Japan en Duitsland heersen over de Verenigde Staten.The Boys (1 seizoen)
Verleden jaar debuteerde de stevige superheldenserie The Boys op Amazon, met namen als Karl Urban, Jack Quaid en Antony Starr. Deze werd goed ontvangen en is een verfilming van de gelijknamige comic van Garth Ennis en Darick Robertson. Er staat nu één seizoen live en een tweede seizoen zou snel moeten volgen.

Het eerste seizoen van The Boys wordt een oneerbiedige kijk op wat er gebeurt als superhelden - zo populair als beroemdheden, zo invloedrijk als politici en aanbeden als goden - hun superkrachten misbruiken, in plaats van er iets goeds mee doen. De machtelozen nemen het op tegen de supermachtigen. The Boys maken een heroïsche tocht om de waarheid bloot te leggen over 'The Seven' en de steun die ze van Vought krijgen.Jack Ryan (1 seizoen)
Met rollen voor John Krasinski, Wendell Pierce en Noomi Rapace is dit een eerste serie rond Jack Ryan, het personage van schrijver Tom Clancy. Het personage kreeg al vele boeken en de afgelopen jaren verschenen er al heel wat films. Ondertussen staan er twee seizoenen online en het derde is onderweg.

In seizoen 1 zien we hoe Jack Ryan op onderzoek in Zuid-Amerika gaat na het volgen van een verdachte zending in de Venezolaanse jungle gaat. Als Jack een verregaande samenzwering dreigt te onthullen, gaat de president van Venezuela in de tegenaanval en treft Jack thuis. Daarom gaat Jack op missie in de VS, het VK, Rusland en Venezuela om het complot van de president te ontrafelen en de stabiliteit in het land terug te brengen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-opnames liggen stil door coronavirus
Series / Streaming-diensten

'Lord of the Rings'-opnames liggen stil door coronavirus

Even gaat er helemaal geen camera meer rollen voor de Amazon-serie.

De komende twee weken wordt er niets opgenomen voor Amazon-serie Lord of the Rings. De productie in Nieuw-Zeeland is namelijk stilgelegd vanwege het coronavirus. Daarmee ligt er nog een grote fantasyserie even stil, want Netflix heeft ook besloten om de opnames van The Witcher stil te leggen.

De Amazon-serie speelt zich af in de Second Age van Midden-Aarde. Die duurt 3.441 jaar en draait om het smeden van de Ring en het verslaan van het leger van de kwaadaardige Sauron. Amazon maakt een serie die zich ergens in de loop van die era afspeelt en vertelt een verhaal dat los staat van de boeken van J.R.R. Tolkien, maar zich wel afspeelt binnen de kaders van het canon.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie heeft nu echt een cast

Opnames stilgelegd
Alhoewel Amazon een strak opnameschema heeft en er maar liefst 20 afleveringen gemaakt worden voor het eerste seizoen, zijn de opnames per direct stilgelegd. De meer dan 800 cast- en crewleden in Nieuw-Zeeland kregen te horen dat ze zich "niet hoeven te melden bij de set of de studio, zonder dat er expliciet toestemming voor is gegeven door een supervisor."

Lees ook: Dit is de volledige cast van de 'Lord of the Rings'-serie!

Dat betekent dat de opnames dus even stil liggen. "We bevonden ons midden in de opnames, iedereen was op locatie en er kwamen bijna geen mensen meer van andere landen naar ons toe." Dat betekent dat de opnames dus behoorlijk ver gevorderd waren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Danai Gurira over hartverscheurend afscheid 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Danai Gurira over hartverscheurend afscheid 'The Walking Dead'

De actrice stopt een dezer afleveringen met de rol van Michonne, die ze jarenlang speelde.

Actrice Danai Gurira neemt bijna afscheid van AMC's The Walking Dead. De actrice vertrekt een dezer afleveringen en dan zal een van de populairste personages afscheid van ons hebben genomen.

De actrice vertelde in een nieuw interview over haar vertrek uit de serie. Ze vindt het erg pijnlijk om gedag te moeten zeggen, maar vindt het daar wel tijd voor. "Uit de serie vertrekken, is zoiets hartverscheurends geweest, omdat het om zo'n mooie familie gaat. Zowel als we het met de wereld delen, als wanneer we het samen maken."

Lees ook: Als 'The Walking Dead' dit personage doodt, draait acteur Norman Reedus door

Michonne spelen
"Michonne spelen is een van de zegeningen van mijn leven geweest. Ik heb oprecht veel van haar geleerd, ben met haar gegroeid en hou ervan hoe ze me altijd heeft uitgedaagd en vind het fantastisch dat ik via haar buitengewone relaties heb mogen bouwen," vertelde de actrice. Gurira gaat haar ook missen: "en niet alleen haar, maar ook haar wapen". Daarmee refereert ze natuurlijk naar de katana van Michonne.

Lees ook: Gaat dit 'The Walking Dead'-personage dood?

En voor de fans had ze ook nog een woordje: "iedereen die de afgelopen jaren liefde en steun heeft laten zien voor The Walking Dead, wil ik gewoon bedanken voor alle steun en liefde."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney verliest bakken geld door coronavirus
Series / Nieuws

Disney verliest bakken geld door coronavirus

Heel gemakkelijk gaat het niet voor The Mouse House, in deze tijden van corona.

Het coronavirus is een duur probleem voor Disney. Naar verwachting verliest de filmgigant de komende tijd elke dag zo'n 350.000 dollar. Daarmee valt Disney straks een groot deel van de klap te beurt die Hollywood als gevolg van het virus moet verwerken.

Analisten denken dat Hollywood zo'n 20 miljard dollar verliest als gevolg van het virus. Niet alleen gaan er nu complete landen op slot, ook verliezen bioscoopeigenaren en filmproductiebedrijven elke dag tonnen. Op dit moment heeft de wereldwijde box office al zo'n 7 miljard dollar aan opbrengst zien verdampen en dat wordt vermoedelijk alleen maar meer.

Stopgezette producties
Het virus zal ook lange termijn effecten hebben. Disney heeft, net als vele andere bedrijven, de productie van zijn films en series stilgelegd. Die zullen dus later uitkomen. Dat betekent dat er dus veel minder gemaakt wordt dan normaal en allerhande producties vertraging op gaan lopen.

Voor Disney is het nog vervelender, daar verschillende pretparken die het heeft ook niet open mogen de komende tijd. Zo komt The Hollywood Reporter op een schadepost van 350.000 dollar per dag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.