'Lord of the Rings'-opnames liggen stil door coronavirus

'Lord of the Rings'-opnames liggen stil

Even gaat er helemaal geen camera meer rollen voor de Amazon-serie.

Jim Pedd, 16 maart 2020 om 12:38

De komende twee weken wordt er niets opgenomen voor Amazon-serie Lord of the Rings. De productie in Nieuw-Zeeland is namelijk stilgelegd vanwege het coronavirus. Daarmee ligt er nog een grote fantasyserie even stil, want Netflix heeft ook besloten om de opnames van The Witcher stil te leggen.
De Amazon-serie speelt zich af in de Second Age van Midden-Aarde. Die duurt 3.441 jaar en draait om het smeden van de Ring en het verslaan van het leger van de kwaadaardige Sauron. Amazon maakt een serie die zich ergens in de loop van die era afspeelt en vertelt een verhaal dat los staat van de boeken van J.R.R. Tolkien, maar zich wel afspeelt binnen de kaders van het canon.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie heeft nu echt een cast

Opnames stilgelegd
Alhoewel Amazon een strak opnameschema heeft en er maar liefst 20 afleveringen gemaakt worden voor het eerste seizoen, zijn de opnames per direct stilgelegd. De meer dan 800 cast- en crewleden in Nieuw-Zeeland kregen te horen dat ze zich “niet hoeven te melden bij de set of de studio, zonder dat er expliciet toestemming voor is gegeven door een supervisor.”

Lees ook: Dit is de volledige cast van de 'Lord of the Rings'-serie!

Dat betekent dat de opnames dus even stil liggen. “We bevonden ons midden in de opnames, iedereen was op locatie en er kwamen bijna geen mensen meer van andere landen naar ons toe.” Dat betekent dat de opnames dus behoorlijk ver gevorderd waren.

Bron: NZ Herald

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Opnames, Coronavirus

Populair nieuws