search

Ons nieuws van donderdag 19 maart 2020

'The Last Kingdom' seizoen 4 krijgt eindelijk een releasedatum
Series / Nieuws

'The Last Kingdom' seizoen 4 krijgt eindelijk een releasedatum

Het vierde seizoen van 'The Last Kingdom' is binnenkort al te zien.

Na lang wachten is er bijna weer een nieuw seizoen van The Last Kingdom. Carnival, het productiehuis achter de serie, maakt vandaag bekend dat we binnenkort weer kunnen genieten van deze adaptatie van The Saxon Stories.

Op 26 april verschijnt het vierde seizoen van The Last Kingdom namelijk al op Netflix. Dit is het nieuws waar alle fans van de serie al lange tijd met smart op hebben zitten wachten.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'The Last Kingdom' seizoen 3

Alfred de Grote
The Last Kingdom is een historisch drama, wat origineel op BBC te zien was. In het derde seizoen werd de serie echter naar Netflix gehaald. In The Last Kingdom komt geschiedenis en fictie samen in het vertellen van het verhaal van Alfred de Grote, die allerlei koninkrijken tot één Engeland probeerde te maken.

Het vierde seizoen zal bestaan uit tien afleveringen, die gebaseerd zijn op de zevende en de achtste roman uit The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Er is nog geen trailer of teaser van het nieuwe seizoen, maar deze komen ongetwijfeld binnenkort online.



Lees ook: Dvd review derde seizoen 'The Last Kingdom'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Samen Netflix kijken met "Netflix Party" blijkt ongelofelijk succes te zijn
Series / Nieuws

Samen Netflix kijken met "Netflix Party" blijkt ongelofelijk succes te zijn

Samen Netflix kijken, maar dan vanop afstand blijkt in deze tijden ongelofelijk populair te zijn...

Geoffrey Ketels
De zogenaamde Netflix Party extensie kon gedurende lange tijd slechts op een zeer beperkte populariteit rekenen. De komst van het Coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen hebben daar nu verandering in gebracht.

Mensen die deelnemen aan een Netflix Party krijgen aan de rechterkant van hun beeldscherm een balk te zien. In deze balk is het mogelijk om te chatten met andere mensen die deel uitmaken van de chatparty. Pauzeert één van de mensen in de Netflix Party het scherm? Dan wordt het beeld bij iedereen tegelijkertijd stilgezet.

Enorme populariteit
De Chrome-extensie voor het aanmaken van een Netflix Party bestaat reeds enige tijd. De Coronacrisis heeft er echter voor gezorgd dat Netflix Party plots op een ongelofelijke populariteit kan rekenen. De interesse in de extensie is zo enorm dat de ontwikkelaars hebben moeten beslissen om extra servers te plaatsen.

De Netflix Party extensie werkt bijzonder eenvoudig. Het enige wat je moet doen is de extensie installeren waarna er naast de adresbalk een 'NP' knop verschijnt. Start Netflix in Chrome op en druk op de NP-knop. Vervolgens kan je een link naar vrienden versturen om de chatbox en de Netflix-sessie te joinen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe aanklacht tegen Netflix voor serie 'When They See Us'
Series / Nieuws

Nieuwe aanklacht tegen Netflix voor serie 'When They See Us'

De serie 'When They See Us' begint voor Netflix nu wel een erg wrange nasmaak te krijgen...

Geoffrey Ketels
Netflix is voor de tweede keer aangeklaagd omwille van haar serie When They See Us. Deze keer komt de aanklacht van de Amerikaanse aanklaagster Linda Fairstein.

Linda Fairstein is de Amerikaanse aanklaagster welke betrokken was bij de bekende zaak over de Central Park-jogger. De zaak gaat concreet over de mishandeling evenals de verkrachting van een blanke, joggende vrouw in Central Park in New York. Het incident vond plaats in het jaar 1989.

De zaak is zo bekend geworden omdat vijf tienerjongens onterecht werden opgesloten. Twaalf jaar later werden de mannen alsnog vrijgelaten toen er een DNA-match werd gevonden.

Lees ook: Netflix hitserie 'When They See Us' onder vuur

Linda Fairstein
Volgens Linda Fairstein werd ze in de reeks afgebeeld alsof ze mee persoonlijk verantwoordelijk was voor de onterechte beschuldiging van de jongens. Volgens de advocaat van Fairstein werd ze in de reeks neergezet als een racist evenals een onethische slechterik welke vastberaden was om zwarte kinderen die onschuldig waren koste wat het kost op te laten sluiten.

Fairstein zou niet alleen excuses eisen, daarnaast vordert ze ook een schadevergoeding en wil ze dat er bepaalde scènes uit de reeks worden geschrapt.

Eerder lag When They See Us reeds onder vuur doordat ze de zogenaamde Reid ondervragingstechniek in vraag had gesteld. John E. Reid & Associates, het bedrijf dat de ondervragingstechniek had bedacht klaagde Netflix aan voor smaad.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Netflix moet beeldkwaliteit verlagen om internet te ontlasten"
Series / Nieuws

"Netflix moet beeldkwaliteit verlagen om internet te ontlasten"

De streamingdienst zou haar beeldkwaliteit moeten verlagen om zo een "verstopping" van het internet te voorkomen...

Geoffrey Ketels
Tijdens deze Coronacrisis spreekt het voor zich dat streamingdiensten meer dan welkom zijn. We kunnen immers naar hartenlust series en films streamen vanuit onze veilige woning... al zou het zomaar kunnen dat we dat binnenkort wel doen met een aanzienlijk mindere beeldkwaliteit.

Door de toename van het thuiswerk evenals het feit dat mensen worden aangespoord om gewoon binnen te blijven ligt overbelasting van het internet op de loer. Door de beeldkwaliteit bij streamingdiensten te verlagen zou deze overbelasting (groten)deels een halt toegeroepen kunnen worden. Het is één van de voorstellen welke werden aangekaart door de Europese Commissie.

Aanpassingen dringen zich op
De Europese Commissie heeft ondertussen opgeroepen aan streamingdiensten en internetaanbieders om samen te werken om de doorvoer van hun data aan te passen. In de praktijk zou de scherpe HD-kwaliteit automatisch moeten worden verlaagd op het ogenblik dat er teveel data wordt verbruikt.

Brussel heeft aangegeven zich grote zorgen te maken over het feit dat het explosief gegroeide verkeer van videostreamingdiensten het internet zou kunnen doen "verstoppen". Door het verlagen van de beeldkwaliteit zou dit mogelijks voorkomen kunnen worden. Netflix zelf heeft momenteel nog niet gereageerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Spannende avonturen in 'The Letter for the King'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Spannende avonturen in 'The Letter for the King'

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tonke Dragt en verschijnt vrijdag 20 maart 2020 op Netflix...

Geoffrey Ketels
Misschien wel één van de belangrijkste series waar veel abonnees van Netflix op zitten te wachten is The Letter for the King. Wel, dat wachten is nu bijna voorbij. De reeks is namelijk vanaf morgen, vrijdag 20 maart 2020 te bekijken op de streamingdienst!

The Letter for the King is als serie dus volledig gebaseerd op het Nederlandse avonturenboek van Tonke Dragt. De hoofdrollen in de serie worden vertolkt door Gijs Blom, Amir Wilson en Ruby Serkis. Voor de opnames van de reeks werd er naar verschillende uithoeken van de wereld gevlogen. Zo zou een deel van de opnames hebben plaatsgevonden in Praag en een ander deel in Nieuw-Zeeland.

Lees ook: Première Netflix-serie 'The Letter for the King' afgelast

Geen feestelijke première
In eerste instantie zou er voor de lancering van The Letter for the King een feestelijke première worden georganiseerd. Deze première zou doorgaan in Pathé Tuschinski in Amsterdam op 16 maart, maar werd als gevolg van het Coronavirus afgelast. Geen feestelijke première dus, maar gelukkig gaat de lancering op Netflix wel door zoals gepland.

Ben jij ook benieuwd naar hoe het bekende avonturenboek van Tonke Dragt er op het kleine scherm uitziet? Dan kan je daarvoor vanaf morgen terecht op Netflix. De onderstaande trailer geeft je alvast een mooie voorsmaakje!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Mysterie en drama in 'Dare Me' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Mysterie en drama in 'Dare Me' seizoen 1

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Megan Abbott...

Geoffrey Ketels
Vanaf morgen, vrijdag 20 maart 2020 is op Netflix een nieuwe serie te bekijken genaamd Dare Me. De reeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Megan Abbott.

Heel wat mensen die houden van boeken waren het er reeds enige tijd met elkaar over eens. Het boek Dare Me welke op de markt was gelanceerd door Megan Abbott zou zomaar een prachtig script kunnen zijn voor een tv-serie. Enige tijd later is dat precies wat er is gebeurd. Vanaf morgen, vrijdag 20 maart is de reeks welke is gebaseerd op dit boek immers op Netflix te bekijken.

Niet helemaal nieuw
Dare Me is zeer concreet gebaseerd op de bestseller van Megan Abbott welke verscheen in het jaar 2012. Zowel Abbott als Gina Fattore hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de reeks.

Helemaal nieuw is de serie echter niet. Eerder, namelijk op 29 december 2019 verscheen ze immers reeds op USA Network. De reviews van de pers waren er niet naast en heel wat bronnen gaven de reeks dan ook prima cijfers. Op IMDB beschikt de serie op moment van schrijven echter slechts over een score van 6,3. De meningen zijn dus duidelijk wel verdeeld.

In ieder geval, Dare Me vertelt het verhaal van een team cheerleaders welke onder leiding staan van de grofgebekte Beth (gespeeld door Marlo Kelly) en haar beste vriendin Addy (Herizen Guardiola). Mysterie, drama en gevaar treffen het groepje wanneer hun nieuwe coach arriveert.

Wil jij wel graag de serie Dare Me bekijken? Dan is dat mogelijk vanaf morgen, vrijdag 20 maart 2020 op Netflix. De trailer van de reeks is hieronder reeds te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-reünie voor onbepaalde tijd uitgesteld
Series / Nieuws

'Friends'-reünie voor onbepaalde tijd uitgesteld

Het coronavirus eist nog een slachtoffer. Ditmaal de komedieserie Friends.

Na lang onderhandelen was er eindelijk een deal voor een reünie van Friends. Speciaal voor streamingdienst HBO Max, zou er een nieuwe aflevering gemaakt worden in de populairste komedieserie van de afgelopen decennia. Maar nu zijn de opnames voorlopig uitgesteld.

Het was volgens The Hollywood Reporter de bedoeling dat de camera's op 23 en 24 maart zouden rollen in de Warner Bros. Studio in Burbank. Alhoewel de sets waarschijnlijk grotendeels klaar zijn, is besloten die data te verplaatsen. Naar wanneer is nog niet helemaal zeker, maar voorlopig kan er niks opgenomen worden vanwege het coronavirus.

Lees ook: Officieel: de serie 'Friends' keert terug!

Speciaal voor HBO Max
Friends is echt bedoeld als een trekker voor HBO Max. De streamingdienst moet namelijk gelanceerd worden op een moeilijk moment, waarbij er veel andere grote streamingdiensten zijn. De prijs van HBO Max ligt ook relatief hoog, waardoor er meer gedaan moet worden om mensen te trekken.

Lees ook: 'Friends' krijgt na vele tegenslagen toch een reünie!

De special brengt alle castleden, maar ook de bedenkers van de serie, terug.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de duurste series ooit gemaakt!
Series / Nieuws

Dit zijn de duurste series ooit gemaakt!

Altijd al willen weten wat de duurste series ooit zijn? Dan zal dit je behoorlijk verrassen.

Televisieseries zijn duurder dan ooit. Dat moet wel, want we leven in het tijdperk van peak tv. Dat houdt in dat zenders steeds meer geld in hun producties pompen en die er mooier en beter dan ooit uitzien. Maar wat is nou de duurste serie?

Dat er zoveel geld gestoken wordt in nieuwe series, is niet gek. Gemiddeld kijken huishoudens in de Verenigde Staten tot wel 7 uur per dag naar hun televisie. En Netflix, Amazon en Hulu en ook Disney+ hebben tientallen miljoenen abonnees, die hun content kijken. Je moet dus wel veel geld investeren om prestigeseries te maken die je kan laten zien en waarmee je jezelf op de kaart kan zetten.

Maar wat zijn nou de duurste series ooit? Nou, wij hebben een toplijstje voor je opgesteld:

9. Sense8: budget per aflevering: 9 miljoen dollar
9. Marco Polo: budget per aflevering: 9 miljoen dollar
9. The Big Bang Theory: budget per aflevering: 9 miljoen dollar
9. Rome: budget per aflevering: 9 miljoen dollar
6. Westworld: budget per aflevering: 10 miljoen dollar
6. Game of Thrones: budget per aflevering: 10 miljoen dollar
6. Friends: budget per aflevering: 10 miljoen dollar
5. The Get Down: budget per aflevering: 11 miljoen dollar
4. Band of Brothers: budget per aflevering: 12,5 miljoen dollar
2. The Crown: budget per aflevering: 13 miljoen dollar
2. ER: budget per aflevering: 13 miljoen dollar
1. The Pacific: budget per aflevering: 21,7 miljoen dollar
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO's 'Westworld' krijgt keiharde klap van de kijker
Series / Nieuws

HBO's 'Westworld' krijgt keiharde klap van de kijker

Er stemden veel minder mensen af op televisiezender HBO dan we hadden verwacht.

HBO's prestigeserie Westworld is weer terug. Maar de serie heeft er moeite mee om kijkers te trekken. De nieuwste aflevering trok echt behoorlijk minder kijkers dan eerdere afleveringen van eerdere seizoenen.

De première van het derde seizoen trok 901.000 mensen naar de live-uitzending op HBO. Dat is 57% minder dan het vorige seizoen, waar 2,1 miljoen mensen voor op HBO afstemden. Tel je de digitale kijkers mee, zit je op 1,7 miljoen. Dat is dan weer iets meer dan het aantal kijkers van de finale van het tweede seizoen, dat op alle platformen bij elkaar 1,6 miljoen mensen naar HBO trok.

Lees ook: Dolores heeft een gevaarlijk plan in 'Westworld'

Goed debuut
Alhoewel de krap 1 miljoen kijkers heel weinig lijken voor dit soort peperdure prestigeserie, valt het heel erg mee. Dit is 24% meer dan de eerste aflevering van The Outsider trok en 13% meer dan Watchmen. Kortom: zo slecht is het aantal kijkers eigenlijk helemaal niet. En wat ook niet geholpen zal hebben, is dat het Democratisch debat bezig was tijdens de uitzending, en daar ook 10,8 miljoen mensen naar keken.

Lees ook: 'Westworld' begint opnieuw met derde seizoen

Nu steeds meer Amerikanen thuisblijven wegens het coronavirus, is de kans groot dat het aantal kijkers bij de volgende aflevering hoger ligt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' wijzigt het canon wederom
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' wijzigt het canon wederom

Ditmaal heeft het te maken met het tweede seizoen van de serie Star Trek: The Next Generation.

De seizoensfinale van Star Trek: Picard komt er met rap tempo aan. We kunnen ons dus voorbereiden op een aantal schokkende onthullingen. Ondertussen kunnen we nog even nagenieten van de vorige aflevering van de serie, Broken Pieces.

Die brengt een belangrijke verandering aan in het canon van Star Trek en dan specifiek in Star Trek: The Next Generation. In essentie, komen we erachter dat de gevreesde Commodore Oh, die als veiligheidschef voor Starfleet werkt, in werkelijkheid een half-Romulan, half-Vulcan is en als mol werkt voor de Zhat Vash.

Lees ook: Seven of Nine krijgt misschien een spin-off!

Wijziging canon
Ook komen we erachter dat het niet de creatie van Soji en Dahj door Bruce Maddox was, die ertoe leidde dat de terroristen hun snode plannen vormden. Dat blijkt te komen doordat Noonien Soong decennia eerder Data heeft gemaakt. Dat betekent dus dat sinds TNG, er een grote rol is voor Oh. In het tweede seizoen van TNG probeerde Maddox te bewijzen dat Data het eigendom van Starfleet is en dat hij hem dus uit elkaar mag halen om hem te kopiëren. Het is aan Picard om te bewijzen dat Data zelfbewust is en dus niet gedood mag worden. Dat lukt.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' deed iets gemeens met Seven of Nine

Wat dit in essentie ook betekent, is dat Oh dus achter de pogingen van Maddox zat om Data te claimen als robot. Dat zou dan weer voort kunnen komen uit de plannen van de Zhat Vash, waarmee we dus een belangrijke wijziging in het canon gespot hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vreemd gerucht rond 'The Mandalorian' en de rol van Kathleen Kennedy
Series / Nieuws

Vreemd gerucht rond 'The Mandalorian' en de rol van Kathleen Kennedy

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy zou zich wel heel erg actief bemoeien met de inhoud.

Er gaat een apart gerucht rond over The Mandalorian. Na de tegenvallende ontvangst van Star Wars: The Rise of Skywalker, werd de franchise toch een beetje gered door de serie The Mandalorian. En dat zet volgens de verhalen de nodige druk op Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy.

Volgens de nieuwste geruchten, bemoeit zij zich erg veel met de inhoud van The Mandalorian. Zo erg, dat ze zelfs zou willen dat The Mandalorian nu bepaalde plotgaten dicht in de film The Rise of Skywalker. Het zou de bedoeling zijn dat de komende seizoenen uitleg geven aan de staat van zijn van keizer Palpatine, de klonen die hij daar had liggen en dat Baby Yoda niets minder dan een herboren versie van Yoda zou moeten zijn.

Lees ook: Tweede seizoen 'The Mandalorian' krijgt veel Darksaber!

The Mandalorian
Natuurlijk zijn de verhalen slechts geruchten en kunnen we hiervan niets met zekerheid bevestigen. Wel lijken de geruchten wat onzinnig, vooral door het verhaal rond Baby Yoda. Die is namelijk 50 jaar oud in de serie, en geboren voordat… nou ja, je begrijpt het wel, voordat Yoda geboren is.

Lees ook: 'The Mandalorian' krijgt bijzondere eer van Amerikaans leger

Dit maakt dan ook dat we er vanuit gaan dat de nieuwste geruchten rond The Mandalorian niet kloppen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zet enorme daling kijkcijfers 'The Walking Dead' door?
Series / Nieuws

Zet enorme daling kijkcijfers 'The Walking Dead' door?

Of herstellen de kijkcijfers met de meest recente aflevering weer?

De serie The Walking Dead ziet na een flinke daling, nu weer een opmerkelijk herstel van de kijkcijfers. Afgelopen zondag stemden weer meer mensen af op televisiezender AMC, waarmee men een van de beter bekeken afleveringen van dit seizoen te pakken heeft.

Naar de aflevering van afgelopen week, keken 3,5 miljoen Amerikanen. Daarnaast scoorde men 1,23 miljoen kijkers in de belangrijkste demografie (18-49 jaar oud). Dat nadat AMC vorige week de slechtst bekeken aflevering in tijden had, waar slechts 2,9 miljoen kijkers zich voor interesseerden.

Lees ook: Is dit hoe 'The Walking Dead' straks eindigt?

Kijkcijfers dit seizoen
Dit tiende seizoen is er iets opmerkelijks aan de hand met The Walking Dead. Onder showrunner Angela Kang scoren afleveringen steeds beter bij critici en fans. De serie is er in kwaliteit dus flink op vooruit gegaan. Maar de kijkcijfers lopen helaas niet mee met die ontvangst. Daardoor wordt er al flink gespeculeerd dat de serie volgend jaar oktober, als het elfde seizoen begint, mogelijk van start gaat met zijn laatste reeks.

Lees ook: 'The Walking Dead' was voorbereid op een 'pandemie'

Hieronder een overzicht van de kijkcijfers dit seizoen tot nu toe:
1. Lines We Cross: 4 miljoen kijkers
2. We Are the End of the World: 3,47 miljoen kijkers
3. Ghosts: 3,48 miljoen kijkers
4. Silence the Whisperers: 3,31 miljoen kijkers
5. What It Always Is: 3,09 miljoen kijkers
6. Bonds: 3,21 miljoen kijkers
7. Open Your Eyes: 3,31 miljoen kijkers
8. The World Before: 3,21 miljoen kijkers
9. Squeeze: 3,52 miljoen kijkers
10. Stalker: 3,16 miljoen kijkers
11. Morning Star: 2,93 miljoen kijkers
12. Walk with Us: 3,5 miljoen kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.