HBO's 'Westworld' krijgt keiharde klap van de kijker

HBO's Westworld krijgt keiharde klap van de kijker

Er stemden veel minder mensen af op televisiezender HBO dan we hadden verwacht.

Jim Pedd, 19 maart 2020 om 09:09

HBO’s prestigeserie Westworld is weer terug. Maar de serie heeft er moeite mee om kijkers te trekken. De nieuwste aflevering trok echt behoorlijk minder kijkers dan eerdere afleveringen van eerdere seizoenen.
De première van het derde seizoen trok 901.000 mensen naar de live-uitzending op HBO. Dat is 57% minder dan het vorige seizoen, waar 2,1 miljoen mensen voor op HBO afstemden. Tel je de digitale kijkers mee, zit je op 1,7 miljoen. Dat is dan weer iets meer dan het aantal kijkers van de finale van het tweede seizoen, dat op alle platformen bij elkaar 1,6 miljoen mensen naar HBO trok.

Lees ook: Dolores heeft een gevaarlijk plan in 'Westworld'

Goed debuut
Alhoewel de krap 1 miljoen kijkers heel weinig lijken voor dit soort peperdure prestigeserie, valt het heel erg mee. Dit is 24% meer dan de eerste aflevering van The Outsider trok en 13% meer dan Watchmen. Kortom: zo slecht is het aantal kijkers eigenlijk helemaal niet. En wat ook niet geholpen zal hebben, is dat het Democratisch debat bezig was tijdens de uitzending, en daar ook 10,8 miljoen mensen naar keken.

Lees ook: 'Westworld' begint opnieuw met derde seizoen

Nu steeds meer Amerikanen thuisblijven wegens het coronavirus, is de kans groot dat het aantal kijkers bij de volgende aflevering hoger ligt.

Bron: Variety

Lees meer over: Westworld, HBO, kijkcijfers

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws