"Netflix moet beeldkwaliteit verlagen om internet te ontlasten"

Moet Netflix haar beeldkwaliteit verlagen?

De streamingdienst zou haar beeldkwaliteit moeten verlagen om zo een "verstopping" van het internet te voorkomen...

Geoffrey Ketels, 19 maart 2020 om 15:27

Tijdens deze Coronacrisis spreekt het voor zich dat streamingdiensten meer dan welkom zijn. We kunnen immers naar hartenlust series en films streamen vanuit onze veilige woning... al zou het zomaar kunnen dat we dat binnenkort wel doen met een aanzienlijk mindere beeldkwaliteit.
Door de toename van het thuiswerk evenals het feit dat mensen worden aangespoord om gewoon binnen te blijven ligt overbelasting van het internet op de loer. Door de beeldkwaliteit bij streamingdiensten te verlagen zou deze overbelasting (groten)deels een halt toegeroepen kunnen worden. Het is één van de voorstellen welke werden aangekaart door de Europese Commissie.

Aanpassingen dringen zich op
De Europese Commissie heeft ondertussen opgeroepen aan streamingdiensten en internetaanbieders om samen te werken om de doorvoer van hun data aan te passen. In de praktijk zou de scherpe HD-kwaliteit automatisch moeten worden verlaagd op het ogenblik dat er teveel data wordt verbruikt.

Brussel heeft aangegeven zich grote zorgen te maken over het feit dat het explosief gegroeide verkeer van videostreamingdiensten het internet zou kunnen doen "verstoppen". Door het verlagen van de beeldkwaliteit zou dit mogelijks voorkomen kunnen worden. Netflix zelf heeft momenteel nog niet gereageerd.

Bron: Rtlnieuws.nl

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingdiensten, serie, series

Populair nieuws