search
Nieuwe aanklacht tegen Netflix voor serie 'When They See Us'
Series / Nieuws

Nieuwe aanklacht tegen Netflix voor serie 'When They See Us'

De serie 'When They See Us' begint voor Netflix nu wel een erg wrange nasmaak te krijgen...

Geoffrey Ketels
Netflix is voor de tweede keer aangeklaagd omwille van haar serie When They See Us. Deze keer komt de aanklacht van de Amerikaanse aanklaagster Linda Fairstein.

Linda Fairstein is de Amerikaanse aanklaagster welke betrokken was bij de bekende zaak over de Central Park-jogger. De zaak gaat concreet over de mishandeling evenals de verkrachting van een blanke, joggende vrouw in Central Park in New York. Het incident vond plaats in het jaar 1989.

De zaak is zo bekend geworden omdat vijf tienerjongens onterecht werden opgesloten. Twaalf jaar later werden de mannen alsnog vrijgelaten toen er een DNA-match werd gevonden.

Lees ook: Netflix hitserie 'When They See Us' onder vuur

Linda Fairstein
Volgens Linda Fairstein werd ze in de reeks afgebeeld alsof ze mee persoonlijk verantwoordelijk was voor de onterechte beschuldiging van de jongens. Volgens de advocaat van Fairstein werd ze in de reeks neergezet als een racist evenals een onethische slechterik welke vastberaden was om zwarte kinderen die onschuldig waren koste wat het kost op te laten sluiten.

Fairstein zou niet alleen excuses eisen, daarnaast vordert ze ook een schadevergoeding en wil ze dat er bepaalde scènes uit de reeks worden geschrapt.

Eerder lag When They See Us reeds onder vuur doordat ze de zogenaamde Reid ondervragingstechniek in vraag had gesteld. John E. Reid & Associates, het bedrijf dat de ondervragingstechniek had bedacht klaagde Netflix aan voor smaad.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen