Samen Netflix kijken met "Netflix Party" blijkt ongelofelijk succes te zijn

Samen Netflix kijken, maar dan vanop afstand blijkt in deze tijden ongelofelijk populair te zijn...

Geoffrey Ketels, 19 maart 2020 om 17:41

De zogenaamde Netflix Party extensie kon gedurende lange tijd slechts op een zeer beperkte populariteit rekenen. De komst van het Coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen hebben daar nu verandering in gebracht.
Mensen die deelnemen aan een Netflix Party krijgen aan de rechterkant van hun beeldscherm een balk te zien. In deze balk is het mogelijk om te chatten met andere mensen die deel uitmaken van de chatparty. Pauzeert één van de mensen in de Netflix Party het scherm? Dan wordt het beeld bij iedereen tegelijkertijd stilgezet.

Enorme populariteit
De Chrome-extensie voor het aanmaken van een Netflix Party bestaat reeds enige tijd. De Coronacrisis heeft er echter voor gezorgd dat Netflix Party plots op een ongelofelijke populariteit kan rekenen. De interesse in de extensie is zo enorm dat de ontwikkelaars hebben moeten beslissen om extra servers te plaatsen.

De Netflix Party extensie werkt bijzonder eenvoudig. Het enige wat je moet doen is de extensie installeren waarna er naast de adresbalk een 'NP' knop verschijnt. Start Netflix in Chrome op en druk op de NP-knop. Vervolgens kan je een link naar vrienden versturen om de chatbox en de Netflix-sessie te joinen.

Lees meer over: Netflix, Netflix Party, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws