Netflix hitserie 'When They See Us' onder vuur

Netflix hitserie 'When They See Us' onder vuur

De eisende partij wil dat de reeks voorlopig wordt verwijderd van Netflix...

Geoffrey Ketels, 15 oktober 2019 om 17:53

Een bedrijf uit het Amerikaanse Chicago heeft een klacht ingediend tegen zowel Netflix als programmamaker Ava DuVernay. De klacht zou er zijn gekomen naar aanleiding van enkele uitspraken die worden gedaan in de Netflix-serie When They See Us. Het bedrijf eist dat de serie voorlopig van de streamingdienst wordt verwijderd.
John E. Reid & Associates is verantwoordelijk voor het ontstaan van de zogenaamde 'Reid-techniek'. Deze techniek wordt in de praktijk toegepast door de politie tijdens ondervragingen. In When They See Us, een serie welke het verhaal vertelt van vijf minderjarigen die ten onrechte zijn veroordeeld wordt deze techniek echter aan de kaak gesteld. Dat zint de in Chicago gevestigde onderneming niet waardoor ze besloot om klacht in te dienen.

Lees ook: 'When They See Us' de veel besproken Netflix serie over de Central Park Five

Reid-techniek
In de serie When They See Us is op een zeker ogenblik inderdaad te zien hoe iemand een rechercheur aanspreekt van het New Yorkse politiekorps. De persoon geeft aan dat het politiekorps er pas in is geslaagd om statements te ontfutselen na een 42-uur durende ondervraging waarbij ook verschillende drukkingsmiddelen werden toegepast. Zo kreeg de persoon die werd ondervraagd gedurende 42 uur geen eten, werden er geen wc-pauzes toegestaan en mochten ook de ouders niet aanwezig zijn.

Het bedrijf dat Netflix en Ava DuVernay voor de rechter daagt ziet in deze uitlating een vorm van smaad. Ze eist dan ook dat de passage in kwestie uit de reeks wordt geschrapt. Bovendien zou er ook een schadeclaim zijn ingediend. Om welke schadeclaim het precies zou gaan is evenwel niet bekend. Zowel Netflix als DuVernay hebben tot dusver nog niet op de aanklacht gereageerd.

Bron: BBC.com

Lees meer over: When They See Us, serie, Netflix

Populair nieuws