Netflix-kijkers momenteel geobsedeerd door 'rampen'-series

Netflix-kijkers geobsedeerd door 'rampen'-series

Er worden heel veel rampenseries en ook rampenfilms gestreamd op Netflix.

Jim Pedd, 24 maart 2020 om 10:46

Kijk je deze week naar de meest gestreamde series en films op Netflix, dan blijkt dat men vooral heel veel rampenfilms en -series kijkt. De top tien meest gestreamde content in de Verenigde Staten, laat voor een groot deel rampen zien.
De meest populaire rampentitel op Netflix van dit moment, is de film Outbreak, die uit 1995 kwam en nu dik twee weken in de top tien staat. Het is de derde meest populaire film van Netflix. De nummer vijf is de rampenfilm 2012 van regisseur Roland Emmerich. Die draait om de vermeende voorspelling dat de wereld tot een einde zou komen in 2012 en laat dat einde zien.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Pandemic: How to Prevent an Outbreak'

Andere rampen
Dan is er een televisieserie die het erg goed doet: Pandemic. Die serie draait om de mensen die strijden tegen het griepvirus. Het is dus geen rampenserie in de meest strikte zin van het woord, maar wel een serie die laat zien hoe rampen voorkomen worden en hoe doctoren ziektes bestrijden. Tot slot is er nog de serie Dirty Money, die vooral een sociale ramp laat zien.

Overigens doet ook de film Contagion van regisseur Steven Soderbergh het erg goed. Dat is momenteel een van de meest verkochte films.

Bron: CB

Lees meer over: Netflix, Pandemic

Populair nieuws