Bedenker: "Einde 'The Walking Dead' was verschrikkelijk"

Hij vond het maar niets om ermee te stoppen, maar het moest wel.

Jim Pedd, 29-03-2020 14:16

AMC-serie The Walking Dead is nog druk bezig met zijn tiende seizoen en krijgt een elfde reeks. Hoe lang de serie dan nog door gaat is nog de vraag. De comics zijn in elk geval klaar.
Bedenker Robert Kirkman vertelt nu tijdens een interview dat hij het nog altijd jammer vindt dat hij stopte met de comics. Jammer vooral in de zin dat hij zich er een hele tijd heel slecht over voelde.

Lees ook: 'The Walking Dead' moet het gaan doen zonder een van haar beste personages

Moest stoppen
"Ik stopte met The Walking Dead, omdat het einde van het verhaal bereikt was. Het verhaal moest een bepaald ding worden en dat had ik bereikt en dus moest het afgerond worden," vertelde Kirkman.

Lees ook: Veel kijkers voor het afscheid van Michonne in 'The Walking Dead'

"Ik had een idee om het af te ronden op een manier die ik aan niemand verteld had, en daar dacht ik al vijf jaar over na. Ik wist dat dit het best mogelijke einde zou zijn. Ineens stoppen met de comics, zou hetzelfde zijn als een schokkend sterfgeval. Een beetje hoe je een personage in een boek laat doodgaan. Hoe kan je daar nee tegen zeggen?"

Lees ook: 'The Walking Dead'-franchise heeft een groot probleem

"Na al die jaren voelde ik me opgewonden. Maar het moment dat ik het script af had, voelde ik me rot en voelde het alsof ik een familielid had gedood. Ik voelde me wekenlang echt verschrikkelijk. Ik liep verdrietig door het huis en mijn vrouw maakte zich zelfs zorgen om me. Maar toen de comic binnen begon te komen, begon het steeds beter te voelen en vond ik dat het werkte."

Bron: The Drawl

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Comic, Robert Kirkman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader