Dit wordt deel van het verhaal van 'Star Trek: Picard' seizoen 2

Dit wordt het verhaal van Star Trek: Picard S2

We leren straks veel meer over de compleet mislukte reddingsmissie van de Romulans.

Jim Pedd, 4 april 2020 om 12:04

Het is een week geleden dat Star Trek: Picard tot een einde kwam. Het eerste seizoen althans, en dus wordt er nu gesproken over de geplande tweede reeks. Uitvoerend producent Michael Chabon vertelt daar nu iets over.
Een van de centrale punten in dit eerste seizoen was de reddingsmissie van de Romulans die gepland stond. Volgens Chabon wordt daar in het tweede seizoen “op zekere wijze” meer mee gedaan. Het lijkt er daarmee vooral op, dat de reddingsmissie meer lagen had dan we in het eerste seizoen zagen.

Lees ook: Nog een oude bekende terug in 'Star Trek: Picard' seizoen 2

Redding van een supernova
Bij de reddingsmissie was Picard de leidinggevende van een grote vloot aan ruimteschepen die door de Federation gestuurd werden om de Romulans te redden van hun thuisplaneet Romulus. Hun ster stond namelijk op het punt om supernova te gaan.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' seizoen 2 gaat een geheel andere richting inslaan

Maar die redding liep mis en had grote consequenties voor de houding van de Federation ten aanzien van de Romulans, maar ook ten aanzien van synthetische wezens. Dat vormde allemaal onderdeel van een groter geheel, waar we in het nieuwe seizoen dus meer over gaan leren.

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek Picard, Michael Chabon, Amazon Prime, CBS All Access, Patrick Stewart, Romulans

Populair nieuws