Darth Maul ook te zien in 'The Mandalorian'?

Darth Maul ook te zien in 'The Mandalorian'?

Star Wars: The Clone Wars bouwt op naar een speciaal moment in The Mandalorian.

Jim Pedd, 15 april 2020 06:00

Het begint er steeds meer op te lijken dat Star Wars: The Clone Wars nu druk bezig is met het opzetten van het tweede seizoen van The Mandalorian. Het wordt duidelijk hoe Ahsoka Tano straks een rol krijgt in die serie.

De aflevering van afgelopen week verbond de gebeurtenissen van The Clone Wars met The Mandalorian en Solo: A Star Wars Story. Het personage dat de boel echt aan elkaar verbond bleek niemand minder dan Darth Maul te zijn.

Lees ook: Is Baby Yoda in 'The Mandalorian' eigenlijk de echte Yoda?

Together Again
De aflevering Together Again zette veel op dat daarna zou gaan gebeuren in het Star Wars-universum. Ahsoka weet te ontsnappen uit de gevangenis van het Pyke Syndicate en hoort tijdens haar ontsnapping hoe de Pykes met een hologram van Darth Maul praten. Maul heeft zijn Shadow Collective uitgebouwd en de macht op Mandalore.

Daarmee is de aflevering verbonden met Solo, want in die film is Darth Maul de man achter Crimson Dawn. Maul dreigt die organisatie over te nemen als de Pyke’s hem weer teleurstellen. Waarmee we dus meteen weten waar de Kessel Run van Han Solo in Solo vandaan komt.

Lees ook: Deze man keert niet terug voor 'The Mandalorian'

Strijd tegen Maul
Aan het eind van de aflevering zagen we hoe Ahsoka weer bij Bo-Katan kwam, de leider van de Nite Owls van Mandalore en de zus van Duchess Satine. Zij was ooit de heerser van Mandalore, tot zij gedood werd door Darth Maul. Daarop vraagt Bo-Katan aan Ahsoka om haar te helpen in de strijd tegen Maul.

En die strijd wordt het laatste wat we gaan zien in de serie The Clone Wars. Daarmee leren we over Ahsoka’s band met de gemeenschap van Mandalore en ook meteen waarom ze een rol krijgt in The Mandalorian.

Bron: CB

Lees meer over: Star Wars The Clone Wars, The Mandalorian, Darth Maul, Ahsoka Tano

Populair nieuws