'La Casa de Papel': waarom moest dit personage dood?

La Casa de Papel: waarom moest dit personage dood?

Waarom moest dit personage nou eigenlijk dood in La Casa de Papel van Netflix?

Jim Pedd, 21 april 2020 om 12:04

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix-serie La Casa de Papel is onverminderd populair. De serie is een soort mengeling van een soap met een dramaserie en weet wellicht om die reden veel fans te trekken. Maar het meest recente seizoen dumpt een populair personage.
Schrijver en bedenker Alex Pina vertelde dat hij onder druk gezet werd om het personage Berlin uit de serie te schrijven. Dat onthulde hij in de documentaire Money Heist: The Phenomenon. Hij vertelde dat de druk steeds groter werd. “Iemand vertelde me dat het personage niet in deze tijd zou passen en dat hij uit de serie moest,” aldus Pina.

Lees ook: Krijgt Netflix-hitserie 'La Casa de Papel' een spin-off?

Berlin dood
“Ik vertelde toen dat ik niet de intentie had om hem uit de serie te schrijven. Hij is misogyn, een narcist en een psychopaat en dat op meerdere manieren. Maar goed, we hebben zo’n personage in de serie en het publiek kan zelf toch wel beslissen aan wiens kant het staat?” vertelde hij.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'La Casa de Papel' seizoen 4

Toch ging het personage dood. Acteur Pedro Alonso snapt dat wel. Hij vindt het apart dat mensen zijn personage zo leuk vinden. “Die mensen moeten zich echt laten nakijken. Ik weet zeker dat hij niet iemand is met wie je wil dat je dochter trouwt.”

Lees meer over: La Casa de Papel, Netflix, Alex Pina, Pedro Alonso

Populair nieuws