search

Ons nieuws van dinsdag 21 april 2020

'Fear the Walking Dead' S6 laat we érg lang op zich wachten
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' S6 laat we érg lang op zich wachten

Het zesde seizoen laat nog heel erg lang op zich wachten, wat komt door de coronacrisis.

Fear the Walking Dead gaat later van start op AMC dan de verwachting was. De serie keert pas eind deze zomer terug op televisie, horen we nu.

De serie begon eind november met de opnames en half maart werden de opnames stilgelegd vanwege de coronacrisis. Dat zorgt ervoor dat de serie dus in de problemen komt en er geen 40 aaneengesloten weken aan Walking Dead-afleveringen komen. En ook deze serie gaat later verder dan we hadden verwacht.

Lees ook: Oud hoofdpersoon terug in 'Fear the Walking Dead'

In augustus
Het nieuwe seizoen gaat in de loop van augustus pas weer van start, stelt acteur Danay Garcí­a. Enkel het eerste seizoen was zo laat te zien en ging op 23 augustus 2015 van start. Daaropvolgende seizoenen begonnen in april en juni. Dat zal nu dus anders zijn, wat natuurlijk komt door de coronacrisis.

Lees ook: Hoop voor Morgan in 'Walking Dead'-universum

"Het komende zesde seizoen is zo opwindend. Voor het eerst gaan de personages echt om met hun persoonlijke problemen. De schrijvers gaan veel dieper in op hun karakters dan tot nu toe gebeurd is," aldus Garcí­a.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 kneitergoede series die je nu op Videoland kan kijken
Series / Streaming-diensten

3 kneitergoede series die je nu op Videoland kan kijken

Er staan tal van sterke series op streamingdienst Videoland. Wij maken een selectie!

Videoland heeft heel wat gave series in zijn aanbod. Als je benieuwd bent welke drie kneitergoede internationale series je niet wil missen, hebben we dit lijstje voor je!

Grey's Anatomy


Meredith Grey en haar collega's zijn co-assistenten in Seattle Grace Hospital, binnen een van de zwaarste chirurgische opleidingsprogramma's in de VS, waar de praktijkopleiding een zaak van leven of dood kan zijn. Ervaren artsen geven leiding en proberen te zorgen dat de nieuwelingen niet instorten. De groep leert al snel dat ze goed moeten nadenken over elke beslissing. Ze beseffen dat zij de enigen zijn die elkaars tegenslagen en angsten begrijpen en elkaar kunnen steunen. Grey's Anatomy laat zien dat geneeskunde noch relaties zwart-wit zijn. Het echte leven bestaat uit grijstinten.



The Blacklist


Amerikaanse misdaadserie over 's werelds meest gezochte crimineel, Raymond 'Red' Reddington, die zichzelf onverwacht aangeeft na jarenlang uit handen van de FBI te zijn gebleven. Hij is bereid hen te helpen terroristen en andere criminelen op te sporen, op voorwaarde dat hij samenwerkt met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen.



The Handmaid's Tale


In de totalitaire staat Gilead zijn vrouwen staatseigendom. De weinige vruchtbare vrouwen moeten als dienstmaagd kinderen baren. Dit is ook het lot van June. Haar missie is: overleven en haar afgenomen dochter terugvinden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'La Casa de Papel': waarom moest dit personage dood?
Series / Nieuws

'La Casa de Papel': waarom moest dit personage dood?

Waarom moest dit personage nou eigenlijk dood in La Casa de Papel van Netflix?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix-serie La Casa de Papel is onverminderd populair. De serie is een soort mengeling van een soap met een dramaserie en weet wellicht om die reden veel fans te trekken. Maar het meest recente seizoen dumpt een populair personage.

Schrijver en bedenker Alex Pina vertelde dat hij onder druk gezet werd om het personage Berlin uit de serie te schrijven. Dat onthulde hij in de documentaire Money Heist: The Phenomenon. Hij vertelde dat de druk steeds groter werd. "Iemand vertelde me dat het personage niet in deze tijd zou passen en dat hij uit de serie moest," aldus Pina.

Lees ook: Krijgt Netflix-hitserie 'La Casa de Papel' een spin-off?

Berlin dood
"Ik vertelde toen dat ik niet de intentie had om hem uit de serie te schrijven. Hij is misogyn, een narcist en een psychopaat en dat op meerdere manieren. Maar goed, we hebben zo'n personage in de serie en het publiek kan zelf toch wel beslissen aan wiens kant het staat?" vertelde hij.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'La Casa de Papel' seizoen 4

Toch ging het personage dood. Acteur Pedro Alonso snapt dat wel. Hij vindt het apart dat mensen zijn personage zo leuk vinden. "Die mensen moeten zich echt laten nakijken. Ik weet zeker dat hij niet iemand is met wie je wil dat je dochter trouwt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe ziet het einde van 'Grey's Anatomy' eruit?
Series / Nieuws

Hoe ziet het einde van 'Grey's Anatomy' eruit?

Weet actrice Ellen Pompeo al hoe ze na zestien jaar afscheid wil nemen?

Grey's Anatomy gaat nu al zestien seizoenen mee. Dat had misschien niemand verwacht, maar het verhaal van Meredith Grey blijft boeien. Actrice Ellen Pompeo sprak met Variety over het mogelijke einde en wanneer dat zal komen.

Pompeo vertelde tijdens het interview over het zestiende seizoen. Dat eindigt enkele afleveringen eerder dan gepland, waardoor we een wat vreemd eindpunt krijgen. Dat maakte dat de journalist van Variety ruimte zag om ook eens te kijken naar het echte einde van de serie en hoe dat er misschien uit zal zien.

Lees ook: Belangrijk hoofdpersonage verlaat 'Grey's Anatomy'

Einde in gedachten?
Actrice Pompeo vertelde dat ze geen beeld heeft bij een laatste scène voor haar personage. "Nee, eerlijk gezegd niet. Maar bij de laatste aflevering die ik opgenomen heb, heb ik het wel met Krista [Vernoff, schrijfster] gehad over wat mogelijkheden." Vervolgens vroeg men de actrice of ze een einddatum in gedachten heeft: "Ik heb voor nog een seizoen getekend en meer dan dat kan ik niet zeggen."

Lees ook: Voormalige 'Shameless'-ster in Grey's Anatomy!

Heeft Pompeo dan wel verwachtingen van hoe het einde eruit komt te zien? "Nee, ik heb geen verwachtingen en dat is hoe ik overleef."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 kneitergoede series die gewoon op Netflix staan!
Series / Featured

3 kneitergoede series die gewoon op Netflix staan!

Het zijn dikke vette aanraders: deze series op Netflix wil je niet missen!

Op Netflix staan series van Netflix zelf, maar ook heel veel andere series uit de States of andere landen. Hieronder tref je drie kneitergoede series die je gewoon op Netflix kunt vinden!

Daredevil (3 seizoenen)
Dit was het eerste seizoen van de reeks Marvel-series die op Netflix zijn verschenen en uiteindelijk samenkwamen in The Defenders. De blinde Matt Murlock a.k.a. Daredevil kreeg uiteindelijk drie seizoenen en zorgde ook voor de spin-off The Punisher. Zeker een mooi eerste seizoen, met meer geweldig daarna.



The Last Kingdom (3 seizoenen)
In 2015 startte deze Britse tv-serie op de BBC en deze is gebaseerd op de boeken The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Na het tweede seizoen stapte Netflix in en nu is het een volledige Netflix-productie. In de serie volgen we echte historische figuren, maar hun avonturen zijn fictief. Een vermakelijke serie voor velen!



Undercover (1 seizoen)
Met rollen voor Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers is dit een van de eerste Nederlandse series op Netflix. We ontmoeten Ferry Bouman (Lammers) die aan het hoofd staat van een van 's werelds grootste XTC-netwerken. Een kat-en-muis-spel ontstaat als er een undercover-operatie wordt opgestart. De serie bestaat uit 10 afleveringen en seizoen 2 volgt snel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michael Jordan docu 'The Last Dance' nu al te bekijken op Netflix!
Series / Nieuws

Michael Jordan docu 'The Last Dance' nu al te bekijken op Netflix!

De reeks zou in eerste instantie pas later op de streamingdienst verschijnen...

Geoffrey Ketels
Het Coronavirus heeft op ongelofelijk veel verschillende vlakken roet in het eten van de sportliefhebber gegooid. Toch is er nu ook goed nieuws. De eerste afleveringen van The Last Dance staan nu namelijk op Netflix!

The Last Dance is een documentaire welke bestaat uit tien afleveringen. De documentaire is een productie die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Netflix en de sportzender ESPN. In deze docuserie wordt er in het bijzonder aandacht besteed aan het laatste seizoen van Jordan bij de Chicago Bulls. Uiteraard zijn er in de documentaire heel wat beelden te zien van het seizoen 1997-1998 welke nog nooit eerder zijn uitgezonden.

Lees ook: Netflix en ESPN werken aan "beste Michael Jordan docuserie ooit gemaakt"

2 afleveringen
Ondanks het feit dat de docuserie aanzienlijk vroeger op Netflix is verschenen is het niet zo dat meteen alle afleveringen er op zijn terug te vinden. Op dit ogenblik staan er dan ook nog maar 2 afleveringen online. Vanaf nu worden er vervolgens elke maandag terug 2 nieuwe afleveringen toegevoegd tot ze alle tien online staan. Hoe dan ook, basketballiefhebbers hebben sowieso weer wat om naar uit te kijken!

Zou je graag een voorsmaakje willen krijgen van wat deze docuserie in haar totaliteit voor jou in petto heeft? Bekijk dan absoluut even de onderstaande trailer. Voor zij die niet meer kunnen wachten en graag meteen aan de slag willen gaan met het bekijken van de reeks, dat is nu dus mogelijk op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor 'Riverdale'-fans seizoen 4 is zo goed als afgelopen!
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor 'Riverdale'-fans seizoen 4 is zo goed als afgelopen!

Het Coronavirus heeft aanzienlijke sporen nagelaten in het productieschema van de populaire Netflix-reeks...

Geoffrey Ketels
De voorbije week konden fans van de serie Riverdale voor het eerst sinds enige tijd terug een nieuwe aflevering bekijken. Goed nieuws, maar dat goede nieuws is helaas slechts van korte duur.

Riverdale was één van de eerste series waarvan bekend raakte dat de productie er van was gestopt naar aanleiding van de uitbraak van het Coronavirus. Even leek het er zelfs naar uit te zien dat één van de leden van de cast het COVID19-virus had opgelopen.

De vertraging in het productieschema heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het vierde seizoen een behoorlijk stuk korter zal worden dan in eerste instantie gepland. Eén van de schrijvers van de reeks heeft nu immers bevestigd dat de negentiende aflevering meteen ook de laatste zal zijn van het vierde seizoen.

Lees ook: Riverdale fans opgelet! Deze 5 series zijn misschien ook iets voor jullie!

Nog één aflevering
Bovenstaande betekent aldus dat er na de aflevering van de voorbije week nog één extra aflevering zal verschijnen. In principe zou dat het geval moeten zijn deze week, maar ook daar lijkt nog enige onduidelijkheid over te bestaan.

In eerste instantie zou het vierde seizoen van Riverdale bestaan uit 22 afleveringen. De resterende afleveringen zullen nu worden toegevoegd aan het begin van het vijfde seizoen. Dit betekent meteen ook dat het vijfde seizoen van de Netflix-hitserie extra lang zal worden.

Wanneer we het vijfde seizoen van Riverdale precies zullen mogen verwachten is uiteraard nog niet duidelijk. Wellicht dat deze nog wel even op zich zal laten wachten...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste Belgische Netflix-serie 'Into The Night' binnenkort te streamen!
Series / Nieuws

Eerste Belgische Netflix-serie 'Into The Night' binnenkort te streamen!

Het is niet lang meer wachten op de komst van de eerste Netflix-serie van Belgische bodem...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor iedereen die zit te wachten op de komst van de eerste Belgische Netflix-productie Into The Night. Netflix heeft immers bekend gemaakt dat ze er op 1 mei reeds zit aan te komen!

Into The Night belooft een erg spannende serie te worden. Ze vertelt dan ook het verhaal van een zon die op compleet onverklaarbare wijze alles en iedereen begint te doden. Een nachtvlucht vanuit Brussel trekt naar het westen met maar één doel, ontsnappen aan de dodelijke invloed van de zon. Aan boord bevinden er zich een aantal gelukkige passagiers... althans, gelukkig. Al snel wordt duidelijk dat ze niet alleen de zon, maar ook elkaar moeten zien te overleven.

1 mei 2020
Netflix heeft nu dus bekend gemaakt dat deze langverwachte, eerste Belgische productie vanaf 1 mei te bekijken zal zijn bij de streamingdienst. De reeks zal bestaan uit zes afleveringen en werd geregisseerd door Inti Calfat en Dirk Verheye.

Een opmerkelijk detail is dat het script voor de reeks is geschreven door niemand minder dan Jason George. Hij staat uiteraard vooral bekend om zijn eerdere project Narcos. De verwachtingen voor de eerste, Belgische Netflix-productie zijn dus met recht en rede hooggespannen!

Wil je alvast graag een voorsmaakje van deze aankomende nieuwe serie? Bekijk dan zeker en vast even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Liefde en lust in 'Too Hot to Handle'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Liefde en lust in 'Too Hot to Handle'

De opvolger van datingshow 'Love is Blind' is vanaf nu op Netflix te bekijken!

Geoffrey Ketels
Enkele dagen geleden, meer bepaald op 17 april verscheen op Netflix het nieuwe liefdesexperiment Too Hot to Handle. Kan ze het succes van Love is Blind evenaren?

Netflix heeft met Too Hot to Handle duidelijk niet gekozen voor een alledaagse datingshow, in tegendeel. In de reeks volgen we namelijk tien knappe vrijgezelle dames en heren die zich (zoals Netflix het zelf heeft omschreven) aan de oever van het paradijs bevinden.

Uiteraard nemen de singles niet zomaar deel aan de datingshow. Er is dan ook een indrukwekkende prijzenpot te winnen van zomaar even 100.000 dollar. Dit bedrag in de wacht slepen zal echter zeker niet zonder slag of stoot gebeuren...

Lust en liefde
Het draait in Too Hot to Handle uiteraard niet alleen om liefde, maar ook om lust. Het prijzengeld van 100.000 dollar kan namelijk uiteindelijk behoorlijk gaan afnemen. Voor elke aanraking, knuffel of kus die wordt gegeven wordt er namelijk een bepaald bedrag afgetrokken. Het is dan ook nog maar zeer de vraag hoeveel de prijzenpot uiteindelijk zal gaan bedragen.

Ben jij ook wel benieuwd naar dit nieuwe datingexperiment? Of twijfel je nog of deze serie wel iets is voor jou? Bekijk dan nog even de onderstaande trailer of ga meteen de acht afleveringen bekijken op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex and the City' krijgt een remake op Netflix
Series / Nieuws

'Sex and the City' krijgt een remake op Netflix

De iconische serie 'Sex and the City' krijgt binnenkort een (Spaanse) remake op Netflix...

Geoffrey Ketels
Fans van Sex and the City opgelet! Binnenkort verschijnt op Netflix namelijk de Spaanse remake Valeria!

Tot op vandaag zijn er ongelofelijk veel mensen (oké vooral vrouwen dan) die maar niet genoeg kunnen krijgen van de iconische reeks Sex and the City. Herhalingen zijn best leuk om te kijken, maar op een bepaald ogenblik heb je ze toch wel echt gezien..., maar dan is er weer een nieuwe reeks om mee te beginnen! Binnenkort verschijnt op Netflix namelijk de Spaanse remake van de serie Valeria!

Writer's Block
Valeria vertelt het verhaal van de schrijfster (hoe kan het ook anders) Valeria en haar drie hartsvriendinnen. Het huwelijk van Valeria met haar man loopt niet bepaald gesmeerd en ook de band met haar vriendinnen blijkt sterk verwaterd te zijn. Omwille van deze reden beslist ze op een bepaald ogenblik om het roer volledig om te gaan gooien. Dit niet alleen met het doel om haar nieuwe vriendinnen vaker te zien, maar ook om weer wat nieuwe inspiratie op te kunnen doen.

De populariteit van andere Spaanstalige series op Netflix zoals onder meer La Casa de Papel, Élite en Vis a Vis hebben er in ieder geval duidelijk voor gezorgd dat Netflix nog meer de Spaanse kaart wil gaan trekken.

Wordt ook Valeria een groot succes? We gaan het met z'n allen kunnen volgen vanaf 8 mei op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
William Riker terug voor meer 'Star Trek'?
Series / Nieuws

William Riker terug voor meer 'Star Trek'?

Het lijkt erop dat Jonathan Frakes blijft werken voor de Star Trek-franchise.

Acteur Jonathan Frakes was recent te zien als William Riker in Star Trek: Picard. Hij blijkt nu mee te werken aan heel wat andere series in de Star Trek-franchise.

Frakes was niet alleen te zien als acteur in twee Trek-series en meerdere films, hij bouwde zijn carrière ook op als regisseur. Het lijkt er nu op dat hij aan meerdere verschillende series in de franchise meewerkt.

Lees ook: Keert Q in een nieuw jasje terug in de 'Star Trek'-franchise?

Meer materiaal
"De verschillende nieuwe Star Treks zijn echt een zegen geweest voor mijn carrière en hebben hem echt weer tot leven gebracht," vertelde Frakes in een interview. "Het heeft ook wel geholpen dat ik heb geleerd een nieuw vak uit te oefenen. Regisseren was echt fantastisch voor me. Toen Discovery lukte, en Picard, en nu komen er een nieuwe en nog een nieuwe."

Lees ook: 'Star Trek: Picard' mag absoluut niet over dit onderwerp gaan

De belangrijkste kandidaten zijn de series rond Section 31, maar ook rond Captain Pike en Spock. Een andere optie is een volledig nieuwe serie die er nog aan zou zitten komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.