search
'Brothers in Arms'-serie aangekondigd maar nu al zeer controversieel
Series / Nieuws

'Brothers in Arms'-serie aangekondigd maar nu al zeer controversieel

De populaire videogames krijgen op deze manier binnenkort hun eigen serie...

Geoffrey Ketels
Gearbox Software heeft bekend gemaakt dat het een serie gaat maken rond de populaire gamereeks Band of Brothers. Het eerste seizoen zou volgens de ontwikkelaar volledig draaien om het grootste schandaal dat zich heeft afgespeeld ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Volgens de ontwikkelaar gaat het om een schandaal welke maar liefst 40 jaar geheim werd gehouden.

In een interview dat Randy Pitchford, één van de oprichters van Gearbox heeft gegeven tegenover The Hollywoord Reporter staat te lezen dat de eerste afleveringen zich zouden gaan richten op een operatie genaamd 'Exercise Tiger'. Het zou hierbij gaan om een oefening welke zich afspeelde voor D-Day, maar die gruwelijk de mist in is gegaan.

De aangestelde showrunner van de serie, namelijk 'Scott Rosenbaum' heeft inmiddels in een reactie laten weten dat de gebeurtenis in kwestie nog nooit eerder werd vertoond op de televisie. Dat is opvallend, want volgens de showrunner zouden er maar liefst bijna 800 Amerikaanse soldaten bij om het leven zijn gekomen.

[b]Ervaren team
Dat er voor de Band of Brothers serie een ervaren team bij elkaar is gebracht mag wel duidelijk zijn. Rosenbaum was eerder bijvoorbeeld ook reeds betrokken als producent en schrijver bij The Shield. Bovendien zijn ook producenten Jean-julien Baronnet evenals Richard Whelan bij het project betrokken. Beiden maakten in het verleden reeds deel uit van de ploegen die onder meer Assassin's Creed evenals Band of Brothers: The Pacific verfilmden.

De productie van de reeks moet op moment van schrijven nog van start gaan. Wanneer we ze ongeveer zullen kunnen verwachten is momenteel dan ook nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen