'Lord of the Rings': dit moet je weten over deze peperdure serie

'Lord of the Rings': dit moet je weten

Amazon Prime Video werkt aan de duurste televisieserie die ooit gemaakt is.

Jim Pedd, 16 mei 2020 om 10:00

Wat weten we allemaal over de aankomende televisieserie The Lord of the Rings? De serie wordt ontwikkeld door J.D. Payne en Patrick McKay voor Amazon Prime Video en belooft wat te worden.
Het wordt namelijk de duurste serie ooit gemaakt. Amazon betaalde 250 miljoen dollar voor de rechten op de franchise en committeerde zich aan vijf seizoenen. Die zijn gezamenlijk zo’n 1 miljard dollar waard. Wat het meteen een enorm duur geheel maakt.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie heeft nu echt een cast

Opnames in Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland staat gelijk aan Midden-Aarde. Dat is te danken aan het goede werk van regisseur Peter Jackson, die zes films opnam in Nieuw-Zeeland. Daar vonden al een maand aan opnames plaats, waarna de coronacrisis toesloeg en de boel stil kwam te liggen.

De vraag is daardoor of de première van het eerste seizoen wel in 2021 plaats kan vinden. Dat was de bedoeling, maar lijkt nu niet zonder meer mogelijk.

Lees ook: Er is hoop voor de 'Lord of the Rings'-serie!

Tweede era
J.R.R. Tolkien schreef vier boeken af en werkte aan een boel andere verhalen op Midden-Aarde. Je hebt The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King en natuurlijk The Hobbit. Die verhalen spelen zich af in een wereld vol mythische wezens, waaronder tovenaars, hobbits, elfen, orcs en dwergen. De boeken spelen zich af in de derde era, waarin de jonge Hobbit Frodo de Ene Ring moet vernietigen. Die is gesmeed door de kwaadaardige Sauron.

De serie gaat zich in een ander tijdperk afspelen, de derde era. Dat is de tijdperiode waarin Sauron de ring maakt. Ter vergelijking: het moment dat Smeagol de Ring vindt, is deze al 2.000 jaar verloren. Er zit dus heel wat tijd tussen de eerste keer dat Sauron verslagen werd en het moment dat deze zich weer aandient.

Lees ook: Probleem voor Amazons 'Lord of the Rings'

De serie speelt zich af in een era die een periode van 3.441 jaar beslaat. Voor Amazon is er dus veel ruimte om een verhaal te vertellen. Wat dat verhaal wordt is niet bekend, daar zijn nog geen details over gepubliceerd. Wel gaat het gerucht dat we een Aragorn-achtig figuur volgen op een belangrijke queeste.

Twintig afleveringen
Lord of the Rings belooft een behoorlijk lijvige serie te worden. Het eerste seizoen, dat deels door J.A. Bayona geregisseerd wordt, krijgt twintig afleveringen. Dat kan betekenen dat Amazon uiteindelijk dus dik honderd afleveringen maakt.

Dat gebeurt met deze cast: De hoofdrol is er voor Robert Aramyo, aangevuld met onder meer Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman en Tyroe Muhafidin.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-opnames liggen stil door coronavirus

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon Prime Video, Amazon, JRR Tolkien

Populair nieuws