search

Ons nieuws van zaterdag 16 mei 2020

Netflix voegt deze series toe in de tweede helft van mei
Series / Streaming-diensten

Netflix voegt deze series toe in de tweede helft van mei

Heel wat nieuwe series voor fans van Netflix, de komende twee weken!

Netflix voegt tal van nieuwe series toe in de tweede helft van deze maand. Vandaag vertellen we je welke series er allemaal nieuw toegevoegd worden en op welke data.

16 mei: La reina de Indias y el conquistador (seizoen 1): Jaren nadat de Spaanse conquistador Pedo de Heredia haar mensen verraadde, besluit de inheemse vrouw Catalina zijn leven weer te betreden om wraak te nemen.


18 mei: The Big Flower Fight (seizoen 1): Tien duo's, bestaande uit bloemisten, beeldhouwers en tuinontwerpers, vechten in een bloemrijkg evecht om te laten zien wie de grootste en geweldigste tuinsculpturen kan maken.


19 mei: Sweet Magnolias (seizoen 1): Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue helpen elkaar terwijl ze de balans moeten vinden tussen relaties, families en hun werk.


20 mei: Blood & Water (seizoen 1): Een tiener in Kaapstad heeft een toevallige ontmoeting op een feestje. Ze wil bewijzen dat een zwemster van een privéschool haar ontvoerde zus is.


22 mei: History 101 (seizoen 1): Leer in deze korte video's alles over wetenschappelijke doorbraken, sociale bewegingen en belangrijke ontdekkingen.


22 mei: Selling Sunset (seizoen 2): De elitemakelaars van de Oppenheim Group verkopen het meest luxe leven aan rijke kopers in Los Angeles. Alles draait om relaties en dus om drama. Heel veel drama.


22 mei: Trailer Park Boys: Animated Series (seizoen 2): Nova Scotia's geliefde onverlaten waren al getekend voor het leven en nu zijn ze daadwerkelijk getekend.

22 mei: Control Z (seizoen 1): Als een hacker de geheimen van leerlingen op school bloot begint te leggen, doet de jonge Sofia er alles aan om hem of haar te ontmaskeren.


23 mei: Dynasty (seizoen 3): De Carringonts en Colby's vechten om het zeggenschap over hun fortuin.


24 mei: Betaal (seizoen 1): Agenten die zijn ingehuurd om een stam te verdrijven, zodat er ruimte gemaakt kan worden voor een snelweg, krijgen te maken met een oude vloek en een leger aan Britse zombiesoldaten.


24 mei: Moderny Family (seizoen 9 en 10): Laatste twee seizoenen over het leven van Jay Pritchett enzijn bonte familie.


25 mei: Snowpiercer (start seizoen 1): De Aarde is bevroren. De enige overlevenden wonen in een trein die de wereld rondcirkelt. Maar op de trein woedt een klassenstrijd.


26 mei: The 100 (start seizoen 7): Een eeuw nadat de Aarde is vernietigd, worden 100 jongeren naar het oppervlak gestuurd om te kijken of daar wonen weer mogelijk is.


29 mei: Space Force (seizoen 1): Komedie over een viersterrengeneraal die met tegenzin moet werken aan de oprichting van een nieuwe tak in het Amerikaanse leger, de Space Force.


29 mei: Somebody Feed Phil (seizoen 3): Phil verslindt in Italië een heerlijke karbonade, vaart met een gondel, dineert met beroemde chefs en beleeft daar the high life.


29 mei: Queen of the South (seizoen 3): Teresa wordt gedwongen te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Ze heeft enkel haar levenservaring, een goede vriend en een notitieboek om te overleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO kondigt officiële samenwerking met "Corona-app" 'Scener' aan
Series / Streaming-diensten

HBO kondigt officiële samenwerking met "Corona-app" 'Scener' aan

Gebruikers van de HBO-streamingdienst zullen kunnen rekenen op ondersteuning van de Scener-extensie...

Geoffrey Ketels
De Coronacrisis heeft er voor gezorgd dat het tijdelijk niet zo voor de hand liggend is om samen met bijvoorbeeld vrienden of familie naar een serie of een film te kijken. Gelukkig is er de Chrome-app Scener die die pijn toch enigszins weet te verlichten.

De Scener app maakt het mogelijk om elkaar te zien op het ogenblik dat je een film of serie bekijkt. Op deze manier krijgen mensen toch het gevoel bij elkaar te zijn of in ieder geval te kunnen praten over hetgeen ze aan het bekijken zijn. Scener is een Chrome-extensie welke vooral tijdens deze Coronacrisis in sneltempo erg populair is geworden.

Netflix
In eerste instantie was het streamingdienst Netflix welke bekendmaakte ondersteuning te gaan bieden voor de inmiddels zeer populaire app. Nu heeft ook HBO echter bekend gemaakt een soortgelijke ondersteuning aan te gaan bieden aan de klanten van haar streamingdienst. Sterker nog, HBO heeft een officiële samenwerking met Scener aangekondigd, iets wat bij Netflix niet het geval is.

Scener maakt het mogelijk om met in totaal 20 mensen samen naar een film of serie te kijken. Het productieteam achter de extensie heeft eerder echter reeds bekend gemaakt dat ze druk in de weer is om nog grotere groepen te gaan ondersteunen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer komt het tweede seizoen van 'Into the Night'?
Series / Nieuws

Wanneer komt het tweede seizoen van 'Into the Night'?

Het einde van het eerste seizoen maakt duidelijk dat er een vervolg komt, maar wanneer...?

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de eerste Belgische Netflix-original Into the Night was meteen een schot in de roos. Het eerste seizoen eindigde echter nogal abrupt waardoor velen zich de vraag stellen wanneer het tweede seizoen nu precies moet gaan verschijnen.

Into the Night vertelt het verhaal van een groepje mensen die uit de greep van de zon moeten blijven. Er is namelijk iets vreemds aan de hand met de zon waardoor alles en iedereen die er aan wordt blootgesteld dood gaat. Door rondjes rond de wereld te vliegen en op die manier het zonlicht voor te blijven slaagt de groep er in om in leven te blijven.

Tweede seizoen
Aan het einde van het eerste seizoen konden we vaststellen dat het probleem nog lang niet is opgelost. De dreiging van de zon blijft dan ook bestaan, maar er lijkt licht te zijn aan het einde van de tunnel. Hoe de groep samen met enkele militairen dit probleem wil gaan oplossen is niet duidelijk. Daarvoor is het wachten tot het tweede seizoen zal verschijnen.

De algemene verwachting is dat het tweede seizoen van Into the Night zal verschijnen in de tweede helft van volgend jaar. Dit werd echter nog niet officieel door Netflix bevestigd. Bovendien is het zo dat alle producties vertraging hebben opgelopen door het Coronavirus. De kans bestaat dus dat het nog iets langer wachten zal zijn op het vervolg.

Lees ook: Nieuw op Netflix: een levensgevaarlijke zon in 'Into the Night'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste poster voor tv-serie 'Superman & Lois'
Series / Nieuws

Eerste poster voor tv-serie 'Superman & Lois'

De Man of Steel en Lois Lane zijn de volgende DC-personages met een eigen tv-serie.

In het tv-seizoen 2020 / 2021 moet de nieuwe DC-serie Superman & Lois debuteren in het als maar groeiende Arrowverse. Ook is duidelijk hoe de serie zal starten, en dat is ergens toch best opvallend te noemen.

De rol van Clarck Kent a.k.a. Superman wordt opnieuw gespeeld door acteur Tyler Hoechlin. Hij speelde de rol al in Supergirl (2015 - heden). Actrice Elizabeth Tulloch zien we als journalist Lois Lane. Ook zij dook al op in het Arrowverse.

Ze hebben kinderen!
In Superman & Lois zal het stel twee kinderen hebben, en wel twee "boys of steel" met de namen Jonathan en Jordan. De vraag is of zij ook de krachten van papa hebben. Ze wonen in het bekende Smallville en ook Lana Lang - de eerste liefde van Kent - zal te zien zijn. Haar rebelse dochter raakt bevriend met de twee zonen.

Lees ook: Actrice gevonden voor Lana Lang in 'Superman & Lois'

General Samuel Lane zal Superman op pad sturen om misdaden en slechteriken te bevechten en er komt een mysterieus personage in hun leven. In januari 2021 moet Superman & Lois debuteren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Walker, Texas Ranger' met 'Supernatural'-ster komt eraan!
Series / Nieuws

Nieuwe 'Walker, Texas Ranger' met 'Supernatural'-ster komt eraan!

The CW heeft de reboot met Jared Padalecki als Walker aangekondigd. Check een eerste teaser poster.

In 2021 zal de reboot van Walker, Texas Ranger te zien zijn op de Amerikaanse zender The CW. Deze heeft de nieuwe versie officieel aangekondigd met onderstaand affiche die wijst naar het verschijningsmoment.

In de nieuwe Walker, Texas Ranger keert Chuck Norris niet terug als het titelpersonage. Deze is vergeven aan acteur Jared Padalecki die vooral bekend is van zijn rol in de bovennatuurlijke hit Supernatural. Deze serie wordt later dit jaar definitief afgerond.

Nieuwe Walker, Texas Ranger
Naast Padalecki zijn er ook rollen voor Lindsey Morgan (The 100) als de partner van Walker. Keegan Allen (Pretty Little Liars) zal te zien zijn al Walkers jongere broer en Mitch Pileggi (The X-files) is te zien als de vader. Ergens in januari 2021 moet de nieuwe Walker debuteren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze series nieuw toe

Weer een nieuwe week met nieuwe afleveringen op streamingdienst Disney+.

Het is weer zaterdag en dus is het tijd voor ons wekelijkse overzicht met de nieuwe toevoegingen die gedaan zijn aan streamingdienst Disney+. Vandaag zijn er vier nieuwe afleveringen van series toegevoegd, en meer helaas niet.

De eerste nieuwe aflevering is Disney Gallery: Star Wars The Mandalorian. Het gaat om de tweede aflevering, waarin ingezoomd wordt op de productie van de serie. Het is natuurlijk de eerste live-action Star Wars-serie en dat maakt de docureeks erg interessant om naar te kijken.

Ook nieuw
Verder voegde men aflevering 27 van het eerste seizoen van Family Sundays toe. Daarin voegt de familie Freeman zich bij Amber om wat moois te maken op basis van Star Wars. Het doel: gave kunst maken voor aan de muur! Verder kunnen we nu kijken naar aflevering 7 van het eerste seizoen van Be Our Chef. De families Wells en Perez proberen daarin een favoriet gerecht uit Ratatouille te maken.

Tot slot is One Day at Disney voorzien van een nieuwe aflevering (S01E23). Daarin laat Joe Hernandez als host van Disneyland zien hoe de Mark Twain Riverboat-attractie werkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'John Wick'-televisieserie duikt diep in de wereld van moordenaars
Series / Nieuws

'John Wick'-televisieserie duikt diep in de wereld van moordenaars

The Continental heeft nog geen releasedatum, maar belooft heel interessant te worden.

De vierde film in de John Wick-franchise laat in elk geval tot 2022 op zich wachten. Voor die tijd krijgen we gelukkig nog een spin-off te zien op televisie. Die heet The Continental en verkent de wereld van de franchise buiten het personage van Keanu Reeves.

Een releasedatum is er nog niet voor de serie van de Amerikaanse televisiezender Starz. Maar regisseur Chad Stahelski laat alvast iets weten. De boel gaat sowieso in de geschiedenis van de moordenaars die we in de film ontmoeten duiken. En laat een heel andere kijk op de gebeurtenissen uit de films zien.

Lees ook: John Wick is in 2021 op televisie te zien!

The Contintental
"We krijgen een heel ander perspectief op de hele wereld. Nu gaan we de blik van verschillende personages krijgen. Dat wordt dus heel anders en laat de breedte van de wereld echt zien," Aldus Staheklski. "In John Wick zie je misschien een week uit het leven van een man, waarin alles mis loopt. Deze serie heeft een heel andere tijdlijn en een heel ander perspectief."

Lees ook: Ian McShane niet in 'John Wick'-serie

En dus zien we hoe diep de wereld gaat. Ook lijken we oude bekenden te zien: "Je krijgt ook oorsprongsverhalen voor een aantal personages die je in Wick ziet."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' brengt meer TNG-personages terug
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' brengt meer TNG-personages terug

Als je blij was met Data, Riker en Troi, dan ga je met het tweede seizoen nog blijer zijn.

Het begint er zo'n beetje op te lijken dat er meer personages uit Star Trek: The Next Generation naar Star Trek: Picard komen. Acteur Patrick Stewart vertelt dat we naast William Riker en Deanna Troi, mogelijk meer sterren kunnen verwachten.

Aflevering 7 heette Nepenthe en was een soort test. Daarmee wilden de makers van Star Trek: Picard testen of fans wel of niet goed zouden reageren op de verschijning van klassieke bekende personages. Dat bleek zo te zijn en dus dacht Picard wel dat er ruimte zou zijn voor meer helden.

Lees ook: William Riker terug voor meer 'Star Trek'?

Hoe iedereen veranderd is
Stewart laat in een interview weten dat hij het erg interessant vindt "om niet alleen te kijken hoe Picard de afgelopen achttien jaar veranderd is, maar ook hoe dat met Counselor Troi, Commander Riker en wie dan ook gebeurd is. En ik ben erg hoopvol dat we meer crewleden uit The Next Generation kunnen zien, voordat we afscheid nemen van Picard."

Lees ook: LeVar Burton terug als Geordi LaForge in 'Star Trek: Picard'!

Er lijkt dus ruimte te zijn voor meer oude bekenden! Het lijkt er in elk geval op dat Whoopi Goldberg terugkeert als Guinan (Stewart bood haar en plein public een rol aan), LeVar Burton is in gesprek voor Geordi LaForge en meer is mogelijk!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Superman & Lois' vindt zijn schurk!
Series / Nieuws

'Superman & Lois' vindt zijn schurk!

Wolé Parks is gecast als de voornaamste schurk van de nieuwe Arrowverse-serie.

The CW-serie Superman & Lois heeft nu een rol voor Wolé Parks. De beste man is volgens Deadline gecast als series regular. Hij mag de rol van slechterik The Stranger spelen in de aankomende nieuwe Arrowverse-serie.

Het personage van Parks wordt omschreven als een mysterieuze bezoeker die erop gebrand is om de wereld te bewijzen dat Superman helemaal niet nodig is. Het personage schijnt een nieuwe interpretatie te zijn van The Phantom Stranger uit DC Comics. Dat personage was in de comics aanwezig bij heel wat belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis.

Lees ook: Actrice gevonden voor Lana Lang in 'Superman & Lois'

Superman & Lois
De show volgt het verhaal van Superman, de beroemdste superheld van de wereld. En Lois Lane staat ook centraal, de beroemdste journalist uit de comics. Beiden gaan om met alle stress, complexiteiten en de druk die komt kijken bij werkende ouders in de hedendaagse maatschappij.

Lees ook: Oude bekende terug in Arrowverse-serie 'Superman and Lois'!

In Elseworlds leerden we al dat Lois zwanger is van hun eerste kind. Door het offer van Oliver Queen in Crisis on Infinite Earths, werd de aarde van Supergirl samengevoegd met die van The Flash en Arrow. Daarvoor zijn de levens van Lois en Clark nu heel anders, want hun enige kind Jonathan is nu de ene helft van een tweeling.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De razend spannende serie 'White Lines'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De razend spannende serie 'White Lines'

Het zijn de makers van 'La Casa de Papel' die ook verantwoordelijk zijn voor deze nieuwe serie...

Geoffrey Ketels
De makers van La Casa de Papel komen met een nieuwe, veelbelovende serie op Netflix. Vanaf 15 mei 2020 is op de streamingdienst dan ook de serie White Lines te bekijken.

White Lines vertelt het verhaal van Zoë. Zij verloor enkele jaren geleden haar broer Axel. Axel werkte als DJ op het populaire feesteiland Ibiza tot hij zo'n 20 jaar plots verdween. Jarenlang was het voor iedereen gissen naar wat er met hem was gebeurd. Daar blijkt nu echter verandering in te komen, want uit het niets wordt het lichaam van Axel gevonden. Zoë is in ieder geval vastbesloten om te achterhalen wat er met haar broer is gebeurd.

Nieuwe hitserie
Nog vooraleer White Lines werd gelanceerd op streamingdienst Netflix waren de verwachtingen op z'n zachtst gezegd behoorlijk hooggespannen. Critici stelden dan ook nagenoeg meteen dat de makers van het succesvolle La Casa de Papel met White Lines terug een potentiële topserie in handen hebben. Dat hoeft ook niet te verbazen, want de serie lijkt een aangename mix te bieden van drugs, sex en geweld.

Ben jij ook wel benieuwd naar wat dit razend spannende spektakel allemaal voor jou in petto heeft? Bekijk dan de onderstaande trailer of ga de serie meteen bingewatchen. Ze is namelijk op Netflix te bekijken vanaf 15 mei 2020!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings': dit moet je weten over deze peperdure serie
Series / Featured

'Lord of the Rings': dit moet je weten over deze peperdure serie

Amazon Prime Video werkt aan de duurste televisieserie die ooit gemaakt is.

Wat weten we allemaal over de aankomende televisieserie The Lord of the Rings? De serie wordt ontwikkeld door J.D. Payne en Patrick McKay voor Amazon Prime Video en belooft wat te worden.

Het wordt namelijk de duurste serie ooit gemaakt. Amazon betaalde 250 miljoen dollar voor de rechten op de franchise en committeerde zich aan vijf seizoenen. Die zijn gezamenlijk zo'n 1 miljard dollar waard. Wat het meteen een enorm duur geheel maakt.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie heeft nu echt een cast

Opnames in Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland staat gelijk aan Midden-Aarde. Dat is te danken aan het goede werk van regisseur Peter Jackson, die zes films opnam in Nieuw-Zeeland. Daar vonden al een maand aan opnames plaats, waarna de coronacrisis toesloeg en de boel stil kwam te liggen.

De vraag is daardoor of de première van het eerste seizoen wel in 2021 plaats kan vinden. Dat was de bedoeling, maar lijkt nu niet zonder meer mogelijk.

Lees ook: Er is hoop voor de 'Lord of the Rings'-serie!

Tweede era
J.R.R. Tolkien schreef vier boeken af en werkte aan een boel andere verhalen op Midden-Aarde. Je hebt The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King en natuurlijk The Hobbit. Die verhalen spelen zich af in een wereld vol mythische wezens, waaronder tovenaars, hobbits, elfen, orcs en dwergen. De boeken spelen zich af in de derde era, waarin de jonge Hobbit Frodo de Ene Ring moet vernietigen. Die is gesmeed door de kwaadaardige Sauron.

De serie gaat zich in een ander tijdperk afspelen, de derde era. Dat is de tijdperiode waarin Sauron de ring maakt. Ter vergelijking: het moment dat Smeagol de Ring vindt, is deze al 2.000 jaar verloren. Er zit dus heel wat tijd tussen de eerste keer dat Sauron verslagen werd en het moment dat deze zich weer aandient.

Lees ook: Probleem voor Amazons 'Lord of the Rings'

De serie speelt zich af in een era die een periode van 3.441 jaar beslaat. Voor Amazon is er dus veel ruimte om een verhaal te vertellen. Wat dat verhaal wordt is niet bekend, daar zijn nog geen details over gepubliceerd. Wel gaat het gerucht dat we een Aragorn-achtig figuur volgen op een belangrijke queeste.

Twintig afleveringen
Lord of the Rings belooft een behoorlijk lijvige serie te worden. Het eerste seizoen, dat deels door J.A. Bayona geregisseerd wordt, krijgt twintig afleveringen. Dat kan betekenen dat Amazon uiteindelijk dus dik honderd afleveringen maakt.

Dat gebeurt met deze cast: De hoofdrol is er voor Robert Aramyo, aangevuld met onder meer Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman en Tyroe Muhafidin.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-opnames liggen stil door coronavirus
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.