search
Brute aanval tijgershow Siegfried & Roy onderwerp van 'Tiger King'-vervolg?
Series / Celebrity

Brute aanval tijgershow Siegfried & Roy onderwerp van 'Tiger King'-vervolg?

De filmmakers van 'Tiger King' werken aan nieuw materiaal over de opmerkelijke wereld van exotische dieren van Noord-Amerika

De docuserie Tiger King is het echt popcultuurfenomeen. Het is een lugubere mix van vreemde persoonlijkheden en een blik in de exotische dierenwereld van Noord-Amerika. Het leverde Netflix meer dan 34 miljoen kijkers op in de eerste tien dagen na de release. Nu werken dezelfde filmmakers aan meer materiaal over deze opmerkelijke wereld.

Tiger King is geregisseerd door Eric Goode en Rebecca Chaiklin. Goode is een bekend figuur in de natuurfilantropie. Hij opende in 2009 de 'Turtle Conservancy' om bedreigde schildpadden en schildpadden en hun leefgebieden te beschermen.

Dr. James Liu, een dierenarts en veldbioloog en de adjunct-directeur van de 'Turtle Conservancy', nam donderdag contact op met de media over Chris Lawrence, een voormalig dierentemmer voor de Siegfried & Roy-show in Las Vegas.

Las Vegas Show Siegfried & Roy
Lawrence kreeg in 2019 veel media-aandacht over zijn langdurig gevecht met PTSS na de beruchte aanval, waarbij Roy Horn permanent gewond raakte.

Dr. James Liu, onderdeel van het productieteam van Tiger King, vertelt dat er een vervolgaflevering gemaakt wordt, ook onder de naam Tiger King. Goode Films hoopt dat deze functioneert als correctie van zowel de originele serie als de aftershow special van komiek Joel McHale. Deze aftershow is niet geproduceerd door dezelfde filmmakers.

Lees ook: Netflix krijgt veel boze reacties van fans na bonusaflevering 'Tiger King'

Treurig Nieuws
Liu wilde dat Lawrence zou reageren op een interview van Siegfried Fischbacher bij ABC's Good Morning America. Het is nog onduidelijk hoe dergelijk materiaal past in de nieuwe verhaallijnen. Roy Horn stierf vrijdag, op 75-jarige leeftijd, aan complicaties van COVID-19.

In maart, kort na de release van Tiger King, had Goode zijn twijfels geuit over de roddels die rondgingen over de productie. "Ik wilde een "‹"‹andere kant van de dierenwereld verkennen, over wilde dieren in gevangenschap", aldus Goode.

Nobel Doel
"Na jaren met deze dieren en mensen te hebben doorgebracht, ging het project een andere kant op. Netflix wil graag binge-waardige televisie maken en met deze onderwerpen was dat vrij eenvoudig. Maar mijn doel is en is altijd hetzelfde geweest, namelijk het bewustzijn vergroten en de dierensoort helpen."

Nadat hij met Liu had gesproken, vertelde een woordvoerster van Goode Films dat het aanstaande vervolg van Tiger King "niet conservatiever wordt".

Controversie
Carole Baskin, de oprichter van Big Cat Rescue en de aartsvijand van Tiger King-hoofdrolspeler Joe Exotic (ook bekend als Joe Maldonado-Passage), klaagde erover te zijn misleid om deel te nemen aan de serie en verklaarde dat ze dacht mee te doen aan een serieuze productie.

Ondanks overwegend positieve recensies, is Tiger King ook bekritiseerd als sensationeel en te zwart-wit over belangrijke, hardnekkige problemen rond dierenmishandeling. Wie weet is dat anders bij het vervolgproject over de Las Vegas Tijgershow van Siegfried & Roy.

Lees ook: Deze Netflix-serie scoorde beter dan 'Tiger King'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen