'Star Wars: Underworld' had helemaal geen budgetbeperkingen

Star Wars Underworld had helemaal geen beperkingen

De serie van George Lucas kon echt extreem grootschalig worden, omdat niemand zich aan regels hoefde te houden.

Jim Pedd, 26 mei 2020 om 07:04

Lang werd er door George Lucas gewerkt aan een televisieserie in het Star Wars-universum. De serie heette Star Wars Underworld en er blijken helemaal geen budgetten verbonden te zijn geweest aan de scenario’s.
Normaliter schrijf je voor een serie of film met een bepaald budget. Daar houd je rekening mee in de sets en in de spektakelstukken die je omschrijft. Maar die regels mochten voor deze serie opzij geschoven worden.

Lees ook: Unieke beelden van het door George Lucas geregisseerde 'Star Wars: Underworld' staan nu online

Grote budgetten
Volgens Ronald D. Moore, die meewerkte als producent en schrijver, was er geen enkel budget. “Het was echt buitengewoon om aan mee te werken. George zei gewoon: ‘schrijf ze maar zo groot als je wil, we zoeken ’t later wel uit.’ En dus hadden we geen beperkingen.”

Lees ook: Mogelijk live-action 'Star Wars'-serie op komst

Er werd door ervaren scenaristen meegewerkt, die gewend zijn aan werken met budgetten. “Het was nieuw voor ons allemaal, om te voelen wat er mogelijk is als je met een groter budget werkt. We dachten: ‘Laten we het gewoon zo groot maken als we willen’ en dus kreeg je veel actie, heel veel sets en grote spektakelstukken. Veel groter dan je normaal zou doen in een televisieserie.”

Bron: Collider

Lees meer over: Star Wars Underworld, George Lucas, Ronald D Moore

Populair nieuws