search

Ons nieuws van dinsdag 26 mei 2020

Mysterieuze apocalyptische teaser Netflix-hit 'Dark' seizoen 3
Series / Nieuws

Mysterieuze apocalyptische teaser Netflix-hit 'Dark' seizoen 3

Wordt de 'loop' eindelijk doorbroken? Het laatste seizoen belooft een spectaculair einde!

Het laatste seizoen van de Duitse hit Dark komt op 27 juni uit! In de serie is dit de dag van de apocalyps! De trailer belooft nog meer mysterie in het laatste seizoen van de serie.

Dark focust zich op een een tijdreis-complot wat drie generaties omspant. De Duitse serie wordt alom geprezen vanwege zijn diepe lagen en het ingewikkelde script.

Lees ook: Nieuw op Netflix het spannende post-apocalyptische 'Dark' Seizoen 2

Vrije wil?
In de trailer keren populaire personages als Jonas, Martha en Bartosz terug en laat de vele vragen en uitdagingen waar ze mee worstelen zien. Belangrijke thema's als het lot en vrije wil keren ook weer terug. 'Waarom ben ik hier?', vraagt Jonas zich dan ook hardop af.

"Alles in het leven vindt plaats in een cyclus," is het motto van de serie. Aan het eind van de trailer is dan ook te lezen "The Final Cycle Begins", terwijl het langzaam vervaagd naar "The Final Cycle Ends."

Bekijk hieronder de trailer.



Lees ook: Intrigerende teaser Netflix-hit 'Dark'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alyssa Milano belachelijk gemaakt op Twitter vanwege haar gezichtsmasker
Series / Celebrity

Alyssa Milano belachelijk gemaakt op Twitter vanwege haar gezichtsmasker

Actrice Alyssa Milano kreeg flink wat boze Twitteraars over zich heen nadat ze een foto plaatste van haar gezichtsmasker

Actrice Alyssa Milano kreeg zaterdag flink wat kritiek op Twitter nadat ze een foto had gedeeld van zichzelf en haar familie met coronavirus-gezichtsmaskers en anderen aanmoedigen hetzelfde te doen. Haar masker was gehaakt, waardoor veel mensen twijfelden aan de veiligheid van haar masker.

Milano plaatste een foto van zichzelf in een auto met haar man en twee kinderen, allemaal met maskers op.



"Laat me je maskers zien! Maskers houden mensen veilig en gezond. Laat me die van jou zien! Klaar? Go!", aldus haar enthousiaste tweet.

Twitteraars wezen er al snel op dat het gehaakte masker van Milaan gaten bevatte en waarschijnlijk helemaal niets deed. "Je masker is precies wat dit hek doet om muggen buiten te houden", schreef iemand, samen met een foto van een hek.

Milano kon het niet laten, en moest zichzelf toch even verdedigen dat er een filter in het masker zit. "Het masker heeft een koolstoffilter. Dus ja, het is misschien haakwerk, maar volkomen veilig", schreef Milano. "Masker heeft een filter. Van koolstofvezel. Mijn moeder maakt ze. #Draag een masker"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bevestigd: Populair Riverdale-koppel echt uit elkaar
Series / Celebrity

Bevestigd: Populair Riverdale-koppel echt uit elkaar

Verschillende geruchten wezen al in die richting, maar nu is het nieuws ook echt bevestigd...

Geoffrey Ketels
Waar fans reeds even voor vreesden is nu waarheid geworden. Misschien wel het populairste Riverdale-koppel is echt uit elkaar.

Helemaal als een verrassing hoeft het misschien niet meer te komen. Toch hadden fans gehoopt dat het nieuws over de breuk tussen Lili Reinhart en Cole Sprouse uit de serie Riverdale slechts een gerucht was... niet dus. De beide sterren hadden ongeveer drie jaar een relatie, maar hebben daar nu toch een punt achter gezet.

Lees ook: Skeet Ulrich: "Riverdale werd saai"

Afzonderlijke quarantaine
Verschillende bronnen uit de directe omgeving van de beide acteurs hebben aan onder meer Page Six laten uitschijnen dat ze de quarantaine los van elkaar hebben doorgebracht. "Cole en Lili zijn uit elkaar gegaan vooraleer het Coronavirus toesloeg. Tot op vandaag zijn ze echter wel goede vrienden gebleven.", aldus één van de bronnen.

De twee begonnen hun relatie in het jaar 2017 en zouden vanaf toen onafscheidelijk zijn geweest. Ook in de serie zelf hebben de twee een relatie. Het gerucht dat ze in het echte leven een punt hadden gezet achter hun relatie gaat reeds enige tijd rond, maar werd voorheen nog nooit bevestigd.

Lees ook: Opmerkelijk: 'Riverdale' seizoen 5 maakt behoorlijke sprong in de tijd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre serie 'Snowpiercer' vanaf nu te bekijken op Netflix
Series / Nieuws

Bizarre serie 'Snowpiercer' vanaf nu te bekijken op Netflix

De eerste aflevering van deze ietwat bizarre serie is vanaf nu te bekijken op de streamingdienst...

Geoffrey Ketels
Vandaag is het laatste seizoen van The 100 afgetrapt op Netflix, maar ook de nieuwe, bizarre serie Snowpiercer is vanaf nu te bekijken bij de streamingdienst.

De serie Snowpiercer is gebaseerd op niet alleen het boek Le Transperceneige, maar ook de gelijknamige film. De serie komt van de hand van de regisseur Bong Joon-ho. Hij was in het verleden ook al verantwoordelijk voor de film Parasite. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er van deze gloednieuwe serie behoorlijk wat wordt verwacht.

Mislukt chemisch experiment
In Snowpiercer zien we hoe de wereld ten onder is gegaan aan de gevolgen van een mislukt chemisch experiment. Deze heeft er namelijk voor gezorgd dat de inwoners van onze planeet geconfronteerd worden met een nieuwe ijstijd en alle vervelende gevolgen die deze met zich meebrengt. Als klap op de vuurpijl zitten de mensen die we volgen in de serie vast op een trein die de hele wereld rondreist. Een gewaagd, maar tegelijkertijd ook ongelofelijk boeiend concept.

Op de trein blijken alle lagen uit de bevolking vertegenwoordigd te zijn. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer er wrevel ontstaat en de armeren zich rebelleren ten opzichte van de rijkeren. De strijd barst op een zeker ogenblik dan ook volledig los. De personen in de trein moeten op die manier niet alleen meer zien te overleven in de nieuwe ijstijd, maar ook van hun mede-passagiers!

De eerste aflevering van Snowpiercer is nu te bekijken op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een zomer vol Detective Series bij de NPO!
Series / Nieuws

Een zomer vol Detective Series bij de NPO!

Een nieuwe serie 'Papadag', een nieuw seizoen 'Killing Eve' en heel veel detectiveseries deze zomer bij de NPO

In juni is het nieuwe seizoen van de komische serie Papadag te zien. De spannende thrillerserie Killing Eve komt met seizoen 3 en verder staat de zomer in teken het van allerlei detectives die je niet wilt missen.

Papadag
Nederlandse dramaserie, Seizoen 2, AVROTROS

Iedere donderdag ontmoet een groep vaders elkaar bij de zandbak in het park. Hierbij komt het wel en wee van de vaders naar boven waarbij hun kinderen, (ex)partners, werk en ouders een grote rol spelen. Ondanks de grote verschillen, ontwikkelen de papa's een vriendschap en steunen ze elkaar in deze drukke, moderne levens.

Het hele seizoen vanaf 28 juni op NPO Plus. Vanaf 28 juni wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

Killing Eve
Thrillerserie, Seizoen 3, BNNVARA

***Let op als je seizoen 2 nog niet gezien hebt, hier volgen spoilers*** De huurmoordenaar Villanelle gaat ervan uit dat ze Eve nu eindelijk echt heeft vermoord, maar die blijkt haar schotwond te hebben overleefd. Hoewel Eve er niet op zit te wachten, weet haar oude leventje haar toch weer te vinden. Als de twee oude vijanden weer tegenover elkaar komen te staan, loopt de situatie snel uit de hand.

Het hele seizoen vanaf 12 juni op NPO Plus. Vanaf 14 juni wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start
Lees ook: Bekijk hier de nieuwe trailer voor 'Killing Eve'!

Een zomer vol detectives kijk je bij de NPO
In juni starten de jaarlijks terugkerende KRO-NCRV Detectiveweken een Zomer vol detectives. Nu Nederland deze zomer massaal thuisblijft, kunnen nog meer mensen extra genieten van de dagelijkse spannende detectives op NPO 1, 2 en 3 en online via npo.nl. Houd voor meer informatie de perssite van KRO-NCRV in de gaten.

White House Farm Murders
Britse detective, KRO-NCRV

In de nacht van 6 op 7 augustus vindt op een boerderij een reeks moorden plaats. Terwijl de nabestaanden worden overmand door verdriet, start de politie haar onderzoek. In eerste instantie lijkt het een uitgemaakte zaak, maar agent Stan Jones heeft zo zijn twijfels. In deze familie is wellicht niets wat het lijkt.

Het hele is seizoen vanaf 5 juni beschikbaar op NPO Plus. Wekelijks te zien vanaf 22 juni op NPO 2 en NPO Start

Vera
Detective, KRO-NCRV
Seizoen 9 is vanaf 10 juni te zien NPO 1 en NPO Start. Seizoen 1 t/m 10 zijn beschikbaar op NPO Plus

Shetland
Detective, KRO-NCRV
Seizoen 4 is vanaf 15 juni te zien op NPO 2 en NPO Start. Seizoen 3 t/m 5 zijn beschikbaar op NPO Plus

Rebecka Martinsson
Detective, KRO-NCRV
Seizoen 2 is vanaf 19 juni beschikbaar op NPO Plus. Vanaf 20 juni wekelijks op NPO 3 en NPO Start

Silent Witness
Detective, KRO-NCRV
Seizoen 22 is vanaf 26 juni beschikbaar op NPO Plus. Vanaf 27 juni wekelijks op NPO 1 extra

En verder: Reizen Waes Japan
Documentaireserie, VPRO
Vanaf 12 juni te zien op NPO Plus. Vanaf 12 juni wekelijks op NPO 3 en NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt 2 nieuwe seizoenen 'Modern Family' toe!
Series / Nieuws

Netflix voegt 2 nieuwe seizoenen 'Modern Family' toe!

In totaal zijn de twee nieuwe seizoenen goed voor zomaar even 44 nieuwe afleveringen om te bekijken...

Geoffrey Ketels
Fans van Modern Family hebben weer twee nieuwe seizoenen waar ze hun hart mee kunnen ophalen. De twee nieuwe seizoenen zijn goed voor in totaal 44 gloednieuwe afleveringen.

Modern Family geniet een aanzienlijke populariteit. De focus in de serie komt te liggen op drie gezinnen die eigenlijk één grote familie vormen. In totaal verschenen er elf seizoenen van de populaire reeks. Eerder koos Netflix er reeds voor om acht seizoenen online te zetten. Nu komen daar dus nog eens twee seizoenen bij waardoor de teller in totaal op tien seizoenen staat.

Emmy Awards
In het verleden viel Modern Family reeds meerdere malen in de prijzen. Zo wist het vier keer de Emmy in de wacht te slepen voor beste komedie. In totaliteit ontving ze door de jaren heen maar liefst 22 verschillende Emmy's. De serie verscheen voor het eerst in het jaar 2009.

ABC maakte vorig jaar bekend dat er geen nieuw vervolg meer zal gaan verschijnen. Dit betekent dat er na elf seizoenen definitief een einde is gekomen aan Modern Family. Wanneer en of Netflix ook het elfde seizoen aan haar aanbod zal toevoegen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gossip Girl'-reboot loopt flinke vertraging op
Series / Nieuws

'Gossip Girl'-reboot loopt flinke vertraging op

HBO Max had de serie eigenlijk binnenkort als een van hun eerste grote nieuwe titels willen uitbrengen.

Degenen die uitkeken naar de eerder aangkondigde reboot van Gossip Girl, moeten langer wachten dan ze misschien hadden gedacht. HBO Max heeft namelijk aangekondigd dat de serie pas in 2021 zal arriveren, in plaats van de eerder geplande release later dit jaar. De opnames hadden afgelopen maart moeten beginnen, maar je begrijpt wel dat dat feestje niet door kon gaan.

Lees ook: Hoofdrolspeler gevonden voor 'Gossip Girl'-reboot!

Volgens HBO Max-bobo Kevin Reilly was de pre-productie van de serie vergevorderd toen alles werd platgegooid door de coronacrisis. Andere slachtoffers waren de reünie-serie van Friends en de spannende serie The Flight Attendant met Kaley Cuoco.

Veel nieuwkomers en een oude bekende
De nieuwe Gossip Girl speelt zich acht jaar na de finale van de oorspronkelijke serie af. We volgen een nieuwe groep tieners die naar een privéschool gaan in New York. Hoofdrolspelers zijn Emily Alyn Lind, Whitney Peak, Johnathan Fernandez, Eli Brown en Jason Gotay. Kristen Bell zal de voice-over in de serie verzorgen, iets dat ze ook bij de vorige versie van Gossip Girl deed.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: Underworld' had al 48 (!) afleveringen
Series / Nieuws

'Star Wars: Underworld' had al 48 (!) afleveringen

Er lagen heel veel scripts klaar voor deze serie waar George Lucas aan werkte.

Je kent Ronald D. Moore vast van Battlestar Galactica en zijn werk aan de Star Trek-franchise. Maar hij werkte ook ooit mee aan de serie Star Wars: Underworld van George Lucas.

Lucas begon in 2004 met maken van de serie. Hij verzamelde diverse schrijvers en wilde alle scenario's geschreven hebben, voordat men kon beginnen met de opnames. "Elke zes tot acht weken kwamen we bij elkaar op de Skywalker Ranch. We bedachten de verhalen en daarna gingen we elk onze eigen weg om ze te schrijven."

Lees ook: Unieke beelden van het door George Lucas geregisseerde 'Star Wars: Underworld' staan nu online

48 scripts
"Uiteindelijk schreven we denk ik tegen de 48 scripts, zoiets in elk geval. De theorie was dat George ze allemaal geschreven wilde hebben, om daarna uit te zoeken hoe hij de boel kon produceren. Want hij wilde veel speciaals doen met CG en virtuele sets."

Lees ook: Mogelijk live-action 'Star Wars'-serie op komst

Volgens Moore wilde Lucas de scenario's zo groot mogelijk hebben en waren er geen budgetten om rekening mee te houden. "Het geheel was een grote verhaallijn, al waren er ook dingen die elke aflevering zouden gebeuren." Of de serie er ooit komt is maar de vraag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' seizoen 4 brengt deze schurk terug
Series / Nieuws

'Westworld' seizoen 4 brengt deze schurk terug

William lijkt de wereld ditmaal helemaal te gaan teisteren in een nieuwe reeks van de HBO-serie.

Toen Westworld vernieuwd werd voor een vierde seizoen, verwachtten fans van HBO groot nieuws. Maar waar kunnen we naar uitkijken dit nieuwe seizoen? Showrunner Jonathan Nolan, die er samen met zijn echtgenote Lisa Joy aan werkt, heeft alvast een hint voor ons.

Nolan deed mee aan een virtuele ronde tafel voor het Paley Center for Media. De cast van de HBO-serie voegde zich daar bij hem. Interessant genoeg lijken we meer te gaan zien van het personage van Ed Harris. William zou een grote rol kunnen krijgen deze nieuwe reeks.

Lees ook: kijkcijfers 'Westworld' seizoen 3 zijn goed!

Ironie in de serie
"Ik geloof er heel erg in om je te laten leiden door ironie. [William] wordt iets dat hij zo lang beheerst heeft. En op een zekere manier kan ik ook niet wachten om te zien hoe Ed iedereen doodt," aldus Nolan.

Lees ook: 'Westworld': dit moet je weten over seizoen 4

Wat dat betekent is niet duidelijk. Maar gespeculeerd wordt dat William een grote schurk wordt in het nieuwe seizoen. Harris keert dus sowieso terug voor deze reeks, die nog zonder releasedatum zit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover 'Fear' en 'The Walking Dead' op komst?
Series / Nieuws

Crossover 'Fear' en 'The Walking Dead' op komst?

Of is het toch niet mogelijk dat de twee grote series van AMC een crossover beleven?

Acteur Lennie James reageert op het gerucht dat AMC overweegt een "Marvel-achtige" crossover voor Fear the Walking Dead en The Walking Dead te maken.

James is de eerste acteur die in beide series van AMC te zien was. Zijn personage, Morgan Jones, wisselde van het moederschip naar de spin-off. Nu leidt hij een nieuwe groep overlevenden op een reis naar Virginia. Daar zouden ze zich zomaar eens bij Alexandria kunnen voegen, de gemeenschap die geleid wordt door Rick Grimes.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead': is Morgan nou [spoiler..] of niet?

Een samenvoeging?
Een samenvoeging van de twee groepen werd vermeden toen Morgan en zijn groep besloten door de westelijke staten van de VS te reizen, op zoek naar mensen die hun hulp wel konden gebruiken. Maar in een interview met Digital Spy ging James in op de verhalen over een mogelijke crossover.

Lees ook: Dit personage keert niet terug in 'Fear the Walking Dead'

"Is het iets dat ik zou willen maken? Absoluut, ja. Maar ik zie niet hoe dat kan gebeuren. Maar er zijn heel veel dingen in The Walking Dead en Fear, die ik heb gezien maar waarvan ik eerst dacht dat ze niet zouden gebeuren."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: Underworld' had helemaal geen budgetbeperkingen
Series / Nieuws

'Star Wars: Underworld' had helemaal geen budgetbeperkingen

De serie van George Lucas kon echt extreem grootschalig worden, omdat niemand zich aan regels hoefde te houden.

Lang werd er door George Lucas gewerkt aan een televisieserie in het Star Wars-universum. De serie heette Star Wars Underworld en er blijken helemaal geen budgetten verbonden te zijn geweest aan de scenario's.

Normaliter schrijf je voor een serie of film met een bepaald budget. Daar houd je rekening mee in de sets en in de spektakelstukken die je omschrijft. Maar die regels mochten voor deze serie opzij geschoven worden.

Lees ook: Unieke beelden van het door George Lucas geregisseerde 'Star Wars: Underworld' staan nu online

Grote budgetten
Volgens Ronald D. Moore, die meewerkte als producent en schrijver, was er geen enkel budget. "Het was echt buitengewoon om aan mee te werken. George zei gewoon: 'schrijf ze maar zo groot als je wil, we zoeken 't later wel uit.' En dus hadden we geen beperkingen."

Lees ook: Mogelijk live-action 'Star Wars'-serie op komst

Er werd door ervaren scenaristen meegewerkt, die gewend zijn aan werken met budgetten. "Het was nieuw voor ons allemaal, om te voelen wat er mogelijk is als je met een groter budget werkt. We dachten: 'Laten we het gewoon zo groot maken als we willen' en dus kreeg je veel actie, heel veel sets en grote spektakelstukken. Veel groter dan je normaal zou doen in een televisieserie."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt exclusief met deze 3 series
Series / Streaming-diensten

Disney+ komt exclusief met deze 3 series

Disney werkt aan een aantal verschillende series die naar zijn streamingdienst gaan komen.

Een streamingdienst bestaat tegenwoordig voor een deel bij gratie van exclusieve series. Zo dus ook Disney+, dat met The Mandalorian enorm wist te scoren. Maar aan welke series werkt de streamingdienst nog meer? Wij zetten er drie voor je op een rij!

LOKI: Deze Marvel-serie biedt weer een hoofdrol voor Tom Hiddleston als de titelheld. Hij wist na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame uit 2019 te ontsnappen met behulp van de Tesseract. Deze alternatieve Loki reist in acht afleveringen door de tijd en verandert daarmee de menselijke geschiedenis.
OBI-WAN KENOBI: Lang in de maak als een film en nu een serie. Het was de bedoeling van Lucasfilm om een nieuwe film rond Obi-Wan Kenobi te maken, maar dat plan werd geschrapt toen Solo: A Star Wars Story flopte. Uiteindelijk werd er toch een serie besteld, want fans bleven erom vragen. Ewan McGregor kruipt weer in de huid van deze held en de serie speelt zich af tussen de films Revenge of the Sith en A New Hope.
THE MIGHTY DUCKS: in 1992 werd de sportkomedie The Mighty Ducks uitgebracht. Daarin volgden we een arrogante advocaat die als straf iets voor de gemeenschap moest doen. Daarop besloot hij te werken voor een hockeyteam en hen te helpen op te komen als supergoed team.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.