'Star Wars: Underworld' had al 48 (!) afleveringen

'Star Wars: Underworld' had al 48 (!) afleveringen

Er lagen heel veel scripts klaar voor deze serie waar George Lucas aan werkte.

Jim Pedd, 26 mei 2020 om 10:14

Je kent Ronald D. Moore vast van Battlestar Galactica en zijn werk aan de Star Trek-franchise. Maar hij werkte ook ooit mee aan de serie Star Wars: Underworld van George Lucas.
Lucas begon in 2004 met maken van de serie. Hij verzamelde diverse schrijvers en wilde alle scenario’s geschreven hebben, voordat men kon beginnen met de opnames. “Elke zes tot acht weken kwamen we bij elkaar op de Skywalker Ranch. We bedachten de verhalen en daarna gingen we elk onze eigen weg om ze te schrijven.”

Lees ook: Unieke beelden van het door George Lucas geregisseerde 'Star Wars: Underworld' staan nu online

48 scripts
“Uiteindelijk schreven we denk ik tegen de 48 scripts, zoiets in elk geval. De theorie was dat George ze allemaal geschreven wilde hebben, om daarna uit te zoeken hoe hij de boel kon produceren. Want hij wilde veel speciaals doen met CG en virtuele sets.”

Lees ook: Mogelijk live-action 'Star Wars'-serie op komst

Volgens Moore wilde Lucas de scenario’s zo groot mogelijk hebben en waren er geen budgetten om rekening mee te houden. “Het geheel was een grote verhaallijn, al waren er ook dingen die elke aflevering zouden gebeuren.” Of de serie er ooit komt is maar de vraag.

Bron: Collider

Lees meer over: Star Wars Underworld, Ronald D Moore, George Lucas

Populair nieuws