search

Ons nieuws van donderdag 11 juni 2020

'Star Trek: Discovery' seizoen 3: dit moet je weten
Series / Featured

'Star Trek: Discovery' seizoen 3: dit moet je weten

Wie keren er terug, wanneer is het seizoen te zien en waar gaat het over?

Star Trek: Discovery krijgt een derde seizoen. Maar wat weten we nou eigenlijk over deze nieuwe reeks? In dit artikel zetten we alle informatie voor je op een rij.

De serie rondde in april 2019 zijn tweede seizoen af. Alhoewel het derde al lang besteld werd, laat dat al behoorlijk lang op zich wachten. Sterker nog, langer dan de bedoeling was. Oorspronkelijk zou het seizoen namelijk al van start zijn gegaan, wat door de coronacrisis niet gelukt is.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 brengt een nieuwe grens

Wanneer te zien?
Tot nu toe hebben er steeds grote tussenpozen tussen seizoenen van Star Trek: Discovery gezeten. Het eerste seizoen debuteerde op 24 september 2017 en rondde in november 2017 de eerste helft af. De volgende zes afleveringen waren in januari en februari 2018 te zien. Vervolgens was tussen januari en april 2019 het tweede seizoen te zien.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wordt mysterieuzer in derde seizoen

Nu is het wachten op de dertien afleveringen van het derde seizoen. Dat had al te zien moeten zijn, maar het afmaken van de visuele effecten duurt langer vanwege het coronavirus.

Wie zitten erin?
Niet iedereen keert terug voor het derde seizoen van de serie. Maar we kunnen zeker zijn dat deze acteurs en hun personages weer te zien zijn:
» Sonequa Martin-Green als Michael Burnham
» Doug Jones als Saru
» Anthony Rapp als Paul Stamets
» Mary Wiseman als Sylvia Tilly
» Wilson Cruz als Dr. Hugh Culber
» Oyin Oladejo als Joann Owosekun
» David Ajala als Cleveland Booker


Het plot
Het tweede seizoen eindigde ermee dat de Discovery 930 jaar in de toekomst springt. Michael Burnham heeft daar een nieuwe partner-in-crime gevonden in de vorm van Book. Verder weten we dat dit seizoen de toekomst van de Federation bekijkt. Die is niet zo mooi en niet zo rooskleurig als we gedacht hadden op basis van de organisatie door de jaren heen.

Lees ook: 'Star Trek'-held Spock had een kind maar dat werd 'geschrapt'

Het derde seizoen moet ook optimistischer worden dan de tweede reeks en neemt een meer traditionele Trek-aanpak. Verder gaan we zien wie de kapitein gaat worden van het schip, na drie seizoenen zonder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De spannende zombieserie 'Reality Z'!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De spannende zombieserie 'Reality Z'!

Deze nieuwe zombieserie zal je ongetwijfeld meermaals op het puntje van je stoel doen belanden...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft een nieuwe zombieserie toegevoegd genaamd Reality Z. Het betreft een serie van Braziliaanse bodem waarvan de trailer ons het beste doet vermoeden!

Reality Z is een horrorserie welke is gebaseerd op de Britse serie Dead Set. De serie vertelt het verhaal van een zombie-uitbrak die plaatsvindt tijdens het uitzenden van een populaire reality show. De zombie-uitbraak vindt plaats in het Braziliaanse Rio de Janeiro en dwingt de productie en de cast om zich schuil te houden in de filmstudio. Al snel wordt duidelijk dat de directeur van die filmstudio van het moment gebruik wil maken om wat extra geld te verdienen...

Dead Set
Reality Z werd aangekondigd op 24 april 2019 door de maker van Dead Set, namelijk Charlie Brooker. Hij is bovendien ook als executive producer betrokken bij Reality Z. De aankondiging gebeurde op het Rio2C evenement. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen.

Ben jij ook benieuwd naar wat deze spannende zombieserie allemaal voor jou in petto heeft? Bekijk ze dan vanaf nu op Netflix! Wie alvast een voorsmaakje wil van al dat zombiegeweld kan de onderstaande trailer even bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ heeft de hoge verwachtingen nog niet waar weten te maken
Series / Nieuws

Apple TV+ heeft de hoge verwachtingen nog niet waar weten te maken

De streamingdienst heeft bovendien dringend behoefte aan veel nieuwe content.

Geoffrey Ketels
Ondanks het feit dat de streamingdienst van Apple genaamd 'Apple TV+' groots werd aangekondigd vallen de resultaten momenteel sterk tegen.

Apple TV+ werd in november van vorig jaar op de markt gelanceerd. De verwachtingen rond de streamingdienst waren hooggespannen, maar de resultaten vallen tot dusver sterk tegen. Dat is enigszins opvallend, want menig aantal series die op de streamingdienst zijn terug te vinden beschikken over een hoge kwaliteit. Het is echter vooral de kwantiteit die voor veel mensen een doorn in het oog is. Het aanbod van Apple TV+ verbleekt namelijk ten opzichte van het aanbod dat concurrenten Netflix en Amazon Prime kunnen voorleggen.

Populariteit Disney+ neemt wel stevig toe
In de Verenigde Staten lijkt Apple TV+ op dit ogenblik in ieder geval hopeloos achterop te hinken. Disney+ doet het dan weer wel uitstekend en blijkt in ACSI zelfs over een iets hogere score te beschikken dan Netflix. Disney+ beschikt daar over een score van 80 punten terwijl Netflix er "amper" 78 heeft.

Amazon Prime kan rekenen op een score van 76 punten, wat meteen ook het gemiddelde is voor alle streamingdiensten bij elkaar opgeteld. Afgaande hierop kan er worden gesteld dat Apple TV+ met slechts 74 punten duidelijk onder die streep blijft hangen. Daarmee doet ze zelfs slechter dan YouTube TV en Twitch.

Apple lijkt zich in ieder geval bewust te zijn van het probleem dat zich stelt. De voorbije periode verschenen er dan ook steeds meer berichten van rechten op oude producties die door het bedrijf zouden worden aangekocht. Bovendien is Apple ook druk bezig met het verwerven van rechten op live-sportwedstrijden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt 'Black Lives Matter' categorie toe boordevol met interessante series
Series / Nieuws

Netflix voegt 'Black Lives Matter' categorie toe boordevol met interessante series

Het vinden van de nieuwe categorie lijkt echter vooralsnog niet zo eenvoudig te zijn...

Geoffrey Ketels
Naar aanleiding van de dood van George Floyd wordt er overal ter wereld meer aandacht besteed aan racisme. Ook Netflix blijft niet achter en voegt een nieuwe categorie toe aan haar streamingdienst.

Heel wat bedrijven proberen elk op hun eigen manier hun steentje bij te dragen aan de Black Lives Matter beweging. Netflix doet dat ook. Zij heeft er nu voor gekozen om een compleet nieuwe categorie toe te voegen aan haar streamingdienst boordevol met content waarin zwarte acteurs centraal staan.

Bekende titels
In de nieuwe Black Lives Matter categorie zijn reeds behoorlijk wat verschillende titels terug te vinden. Het gaat hierbij uiteraard om een mix van films en series. Voor beiden valt op dat er menig aantal bekende namen in de categorie opduiken. Wat bijvoorbeeld te denken van de Netflix hitserie Orange is the New Black?

Ondanks het feit dat Netflix de nieuwe categorie heeft geïmplementeerd in haar streamingdienst is ze zelfstandig vinden nog niet zo eenvoudig. Eenvoudig de naam Black Lives Matter invoeren in de zoekbalk levert immers nog geen resultaten op. Wel kan je de categorie vinden door middel van deze link.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt de Star Wars-serie 'Obi-Wan' wel op Disney+?
Series / Nieuws

Komt de Star Wars-serie 'Obi-Wan' wel op Disney+?

Star Wars heeft een grote toekomst op Disney+. Ook Obi-Wan moet naar de streamingdienst komen, of toch niet?

Later dit jaar verschijnt het tweede deel van The Mandalorian, daarna moet een serie verschijnen over het Rogue One-personage Cassian Andor. Vervolgens moet Obi-Wan Kenobi zijn debuut maken op het kleine scherm.

Na jaren van geruchten werd verleden jaar officieel bekendgemaakt dat Ewan McGregor opnieuw te zien zal zijn als het personage en dat de serie zich acht jaar na Revenge of the Sith en elf jaar voor A New Hope afspeelt. Nu is er hoop dat serie er gaat komen, ondanks vele geruchten dat deze in de ijskast zou staan.

Nog veel te doen
Tijdens een Mandalorian-panel tijdens het online ATX Festival zei Deborah Chow, die de serie zal regisseren, dat er nog veel werk te doen is, maar dat de serie er wel gaat komen.

Lees ook: 'Star Wars'-heldin Ahsoka Tano speelt mogelijk ook in Obi-Wan Kenobi-serie

"We hebben iets meer te doen dan dat, maar we zijn in ontwikkeling," aldus Chow nadat vlak daarvoor regisseur Taika Waititi grapte dat hij "helemaal klaar" is met het recent onthulde plan dat hij een Star Wars-film gaat maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO hitserie 'Succession' seizoen 3 wordt episch en buitengewoon
Series / Nieuws

HBO hitserie 'Succession' seizoen 3 wordt episch en buitengewoon

Succession gaat snel verder en krijgt een enorm episch derde seizoen.

Acteur Brian Cox vertelt in een interview over het aankomende derde seizoen van HBO-hit Succession. Wanneer dat seizoen te zien zal zijn is nog niet zeker, maar we wachten al langere tijd op het nieuwe seizoen.

Volgens de acteur wordt het nieuwe seizoen van Succession echt episch. "Het derde seizoen is, als we dat ooit gemaakt krijgen, buitengewoon," vertelt Cox. Hij zegt de scenario's al gezien te hebben, wat uniek is. Eerdere seizoenen kreeg hij de scripts pas vlak voor de opnames te zien en nu mocht hij al weten wat er staat te gebeuren in de derde reeks.

Lees ook: Het coronavirus zorgt ook bij HBO voor problemen met nieuwe series

Gemene familie
De HBO-hit draait om een familie die onderling strijdt om heerschappij binnen het eigen mediabedrijf. Broers en zus nemen het tegen elkaar op en sparen daarbij niemand. Dat leidt tot behoorlijk zware situaties waarin alles helemaal uit de hand loopt.

Lees ook: HBO kondigt derde seizoen aan van haar populaire dramareeks 'Succession'

Het nieuwe seizoen zal verder gaan waar de serie stopte bij het tweede seizoen. Dat betekent dat we gaan zien hoe Kendall zijn vader weer verraadt en hoe Logan Roy daarmee om gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix slaat gevoelige slag met 'Space Force'
Series / Nieuws

Netflix slaat gevoelige slag met 'Space Force'

Het Amerikaans leger heeft het nakijken bij het handelsmerk op de Space Force.

Het lijkt erop dat Netflix een interessante slag geslagen heeft. De streamingdienst schijnt het handelsmerk gekregen te hebben op Space Force. Dat is interessant, want je zou verwachten dat het handelsmerk de Amerikaanse regering zou toebehoren.

De serie draait om een generaal die de Space Force moet oprichten, een nieuwe branche in het leger. Maar Netflix heeft volgens The Hollywood Reporter in onder meer Europa, Australië en Mexico het handelsmerk. Maar blijkbaar is er alleen in de Verenigde Staten een patent aangevraagd door de United States Air Force.

Lees ook: Krijgt de nieuwe Netflix-hit 'Space Force' een tweede seizoen?

Klein conflict?
"Op dit moment zijn we ons niet bewust van enige handelsmerkconflicten met het fictieve programma Space Force van Netflix," aldus een woordvoerder van de Air Force tegenover THR. "We wensen Netflix en de producenten van de serie al het geluk in hun creatieve weergave van de nieuwste branche van ons leger."

Lees ook: Fans reageren op 'Space Force' van Netflix

Mocht het erop aankomen, dan zou Netflix volgens experts winnen van het Amerikaanse leger. Dat komt omdat patenten toegewezen worden op basis van wie deze het eerste gebruikt. Aangezien Netflix al in januari 2019 hiermee begon, voordat het Amerikaans leger dat deed, zou het bedrijf kunnen winnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander'-sterren nemen je mee op avontuur
Series / Nieuws

'Outlander'-sterren nemen je mee op avontuur

Pak je kilt en volg Heughan en McTavish in hun avonturen door Schotland.

Acteurs Sam Heughan en Graham McTavish hebben hun kilt al klaar liggen. Het duo gaat namelijk een mooie roadtrip door Schotland maken.

Starz, de zender die ook Outlander maakt, gaat de mannen tijdens hun reis volgen in het programma Men in Kilts: a Roadtrip with Sam and Graham. De serie wordt een viering van de Schotse cultuur en geschiedenis.

Lees ook: Wat te verwachten van seizoen 6 van 'Outlander'?

Slagveld van Culloden
Heughan en McTavish nemen de kijker mee op hun avonturen, terwijl ze het complexe erfgoed van hun thuisland ontleden. De sterren reizen onder andere naar het slagveld van Culloden, wat een prominente rol speelde in Outlander.

Voor de fans van Outlander geeft dit reisprogramma dus mooie achtergrondinformatie met twee van hun favoriete acteurs. Het is nog niet bekend wanneer Men in Kilts: a Roadtrip with Sam and Graham te zien zal zijn. De eerste vier seizoenen van Outlander zijn te bekijken op Netflix.

Lees ook: De geliefde serie 'Outlander' krijgt mogelijk een spin-off!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Riverdale' kunnen weer opgelucht ademhalen opnames worden hervat
Series / Nieuws

Fans van 'Riverdale' kunnen weer opgelucht ademhalen opnames worden hervat

Nu er bijna weer gefilmd kan worden in (de buurt van) Vancouver kunnen ook de opnames van Riverdale worden hervat...

Geoffrey Ketels
De Canadese provincie Brits-Columbia heeft meer duidelijkheid geschept in de maatregelen tegen het Coronavirus. Dat is goed nieuws voor verschillende producties. Eerder stond hier op Serietotaal reeds te lezen dat de opnames van Supernatural weldra hervat kunnen worden, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld de hitserie Riverdale.

Het vierde seizoen van Riverdale werd geplaagd door verschillende problemen. Zo moest het aantal afleveringen danig worden teruggeschroefd. Daarnaast werd ook de lancering van de laatste afleveringen op Netflix uitgesteld omdat het schema in de Verenigde Staten ook overhoop was gehaald.

Lees ook: Lili Reinhart (Riverdale) verrast fans na breuk met Cole Sprouse

Vroegere heropstart mogelijk
Dat de productie van Riverdale niet meer verder kon gaan door het Coronavirus viel te verwachten. In tussentijd verscheen er wel nog heel wat nieuws over de serie en haar castleden. Zo raakte recent nog bekend dat actrice Vanessa Morgan het niet pikte dat ze de enige donkere actrice was met een vaste rol in de reeks.

In principe zou een vroegere heropstart dan 1 juli tot de mogelijkheden moeten behoren. Echter is het zo dat men rekening dient te houden met een semi-gesloten grens. Dit zorgt er voor dat het wellicht toch nog wachten blijft tot de producties van onder meer Riverdale en Supernatural hervat kunnen worden tot de eerste dag van volgende maand.

Lees ook: 'Riverdale' op de schop na klacht wegens discriminatie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Dit is hoe 'Batwoman' Kate Kane gaat dumpen
Series / Nieuws

Gerucht: Dit is hoe 'Batwoman' Kate Kane gaat dumpen

De heldin verdwijnt uit de serie van The CW, maar het was nog niet bekend hoe.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
UPDATE: Showrunner Caroline Dries ontkent onderstaande. "Mijn opmerkingen over het hercasten van Batwoman, hebben geleid tot een storm aan geruchten en misinformatie en ik wil iets uitleggen. Net als jullie houd ik van kate Kane. Zij is de reden waarom ik de serie wilde maken. We gaan haar nooit wissen. Haar verdwijning wordt een belangrijk onderdeel van mysteries van het tweede seizoen. Ik wil geen verrassingen weggeven, maar, onze toegewijde fans, weet dat LHBTI+ gerechtigheid in de kern van wat Batwoman is ligt, en dat we geen intentie hebben om dat te verlaten."


Er lijken al plotdetails gelekt te zijn van Batwoman. Het tweede seizoen van die serie laat ons zien hoe het verder zal gaan zonder Kate Kane. Iemand anders moet haar mantel aantrekken.

We hoorden, direct na het vertrek van actrice Ruby Rose, dat men het personage Kate Kane niet meer terug wil laten keren. In plaats daarvan komt er een heel nieuw personage dat als Batwoman optreedt. Tenminste, als het aan de makers ligt. Maar hoe verdwijnt ze dan?

Lees ook: Fans 'Batwoman' niet blij met keuze The CW

Geen Kate meer
We horen via Daniel Richtman, die vaker details weet te lekken, dat het de bedoeling is om Kate Kane op de meest eenvoudige manier uit de serie te schrijven. Het personage zou simpelweg dood zijn als het tweede seizoen verder gaat. Verder horen we ook dat Kate vervangen wordt door Ryan Wilder.

Lees ook: Waarom 'Batwoman' een nieuw personage zoekt

Die zou een persoonlijke vendetta hebben met Dr. Jonathan Crane, a.k.a. Scarecrow. Die schurk vermoordde haar moeder en Ryan zal op de een of andere manier het pak van Batwoman stelen om wraak te nemen. En dan gewoon Batwoman blijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ vindt werktitel voor 'Hawkeye'-serie
Series / Nieuws

Disney+ vindt werktitel voor 'Hawkeye'-serie

De Marvel-serie draait om Hawkeye die een leerling opleidt in de vorm van Kate Bishop.

De werktitel van Marvel-serie Hawkeye lijkt onthuld te zijn. De serie staat op het punt om met de opnames te beginnen. En nu weten we de werktitel.

Vandaag horen we dat Hawkeye onder de werktitel Anchor Point wordt opgenomen in de Verenigde Staten. Dat refereert naar het punt op het gezicht van een boogschutter, waar ze de gespannen boog naartoe trekken om zo precies mogelijk te schieten. En Hawkeye mist natuurlijk nooit. Bovendien was het de titel van de verzameling van Kelly Thompsons Hawkeye-comics die in 2017 als paperback uitgegeven werd.

Lees ook: Hailee Steinfeld ontwijkt 'handig' vraag over Marvel-serie 'Hawkeye'

Hawkeye
De serie heeft een hoofdrol voor acteur Jeremy Renner als Hawkeye, een rol die hij al jaren speelt in het Marvel Cinematic Universe. Hij krijgt nu dus een soloserie die laat zien hoe Hawkeye een leerling opleidt: Kate Bishop. De opnames beginnen voor zover we weten in de loop van september.

Lees ook: MCU's 'Hawkeye'-serie waarschijnlijk ook uitgesteld

De bedoeling is dat de serie in de loop van 2021 te zien is op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' ontslaat vaste acteur na denigrerende opmerkingen
Series / Nieuws

'The Flash' ontslaat vaste acteur na denigrerende opmerkingen

Een van de castleden is per direct ontslagen na verschrikkelijke opmerkingen op sociale media.

The CW heeft een van zijn castleden ontslagen. The Flash moet het nu doen zonder Hartley Sawyer, die sinds het vierde seizoen de rol van Ralph Dibny, a.k.a. Elongated Man speelde.

Dat laat showrunner Eric Wallace in een statement weten. "Hartley Sawyer keert niet terug voor het zevende seizoen van The Flash. Als het aankomt op zijn berichten op sociale media: we tolereren geen denigrerende opmerkingen ten aanzien van ras, etniciteit, nationaliteit, geslacht of seksuele voorkeur. Zulke opmerkingen zijn niet ethisch en staan haaks op onze waarden en ons beleid. Wij streven naar een veilige, inclusieve en productieve omgeving voor onze werknemers."

Lees ook: 'The Flash' seizoen 7: dit moet je weten

Enorm boos
Eric Wallace laat in een uitgebreider statement weten dat de opmerkingen van Sawyer hem pijn hebben gedaan en dat hij er enorm boos van werd.




Sawyer plaatste tussen 2009 en 2014 heel wat verschrikkelijke berichten op sociale media. Daar bood hij op 30 mei zijn excuses voor aan. "Het spijt me enorm, ik schaam me en heb mezelf teleurgesteld," stelde hij. Maar dat maakt deze berichten niet goed:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.