Apple TV+ heeft de hoge verwachtingen nog niet waar weten te maken

De streamingdienst heeft bovendien dringend behoefte aan veel nieuwe content.

Geoffrey Ketels, 11-06-2020 14:41

Ondanks het feit dat de streamingdienst van Apple genaamd 'Apple TV+' groots werd aangekondigd vallen de resultaten momenteel sterk tegen.
Apple TV+ werd in november van vorig jaar op de markt gelanceerd. De verwachtingen rond de streamingdienst waren hooggespannen, maar de resultaten vallen tot dusver sterk tegen. Dat is enigszins opvallend, want menig aantal series die op de streamingdienst zijn terug te vinden beschikken over een hoge kwaliteit. Het is echter vooral de kwantiteit die voor veel mensen een doorn in het oog is. Het aanbod van Apple TV+ verbleekt namelijk ten opzichte van het aanbod dat concurrenten Netflix en Amazon Prime kunnen voorleggen.

Populariteit Disney+ neemt wel stevig toe
In de Verenigde Staten lijkt Apple TV+ op dit ogenblik in ieder geval hopeloos achterop te hinken. Disney+ doet het dan weer wel uitstekend en blijkt in ACSI zelfs over een iets hogere score te beschikken dan Netflix. Disney+ beschikt daar over een score van 80 punten terwijl Netflix er "amper" 78 heeft.

Amazon Prime kan rekenen op een score van 76 punten, wat meteen ook het gemiddelde is voor alle streamingdiensten bij elkaar opgeteld. Afgaande hierop kan er worden gesteld dat Apple TV+ met slechts 74 punten duidelijk onder die streep blijft hangen. Daarmee doet ze zelfs slechter dan YouTube TV en Twitch.

Apple lijkt zich in ieder geval bewust te zijn van het probleem dat zich stelt. De voorbije periode verschenen er dan ook steeds meer berichten van rechten op oude producties die door het bedrijf zouden worden aangekocht. Bovendien is Apple ook druk bezig met het verwerven van rechten op live-sportwedstrijden.

Lees meer over: Apple TV, Apple TV Plus, streamingdienst, Netflix, Amazon Prime, serie, series

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Hoe is het met 'Steve' uit 'Beverly Hills 90210'?

Hoe is het met 'Steve' uit 'Beverly Hills 90210'?

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix