'Better Call Saul' seizoen 6: dit moet je weten

'Better Call Saul' seizoen 6: dit moet je weten

Wat weten we eigenlijk allemaal al over het laatste seizoen van de serie?

Jim Pedd, 26 juni 2020 om 09:12

Er komt nog maar één seizoen voor de serie Better Call Saul. Helaas is het dan gedaan met de enorm populaire prequel op hitserie Breaking Bad. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over het aankomende zesde seizoen.
Van showrunner en producent Peter Gould weten we dat het een droom voor hem was om het volledige verhaal van “onze complexe en gecomprommiteerde held Jimmy McGill te vertellen. Die droom komt uit dankzij AMC en Sony. We zouden de fans en critici niet dankbaarder kunnen zijn, want dankzij hen kunnen we deze reis maken.”

Lees ook: 'Breaking Bad'-helden terug in 'Better Call Saul'?

Het verhaal
Het laatste seizoen krijgt dertien afleveringen, meer dus dan de gebruikelijke tien. De bedoeling is dat de losse eindjes afgerond worden en dat we zowel de toekomstige verhaallijn rond Jimmy McGill die onderduikt, als het verhaal in het verleden van hoe Jimmy uiteindelijk Saul Goodman werd, te zien krijgen.

Lees ook: 'Better Call Saul' heeft nog maar een paar afleveringen te gaan

“Eigenlijk wisten wij ook niet hoe de serie moest eindigen. Maar tijdens de plannen die we maakten voor het vijfde seizoen, zagen we het ineens. We wisten hoe het moest eindigen. En niemand van ons had dat eigenlijk verwacht toen we ermee van start gingen,” aldus Gould.

Wie keren terug?
Er keren weer heel wat acteurs en actrices terug dit nieuwe seizoen.
Bob Odenkirk als Jimmy McGill
Rhea Seehorn als Kim Wexler
Jonathan Banks als Mike Ehrmantraut
Giancarlo Esposito als Gus Fring
Patrick Fabian als Howard Hamlin
De hoop van fans zal nog altijd zijn dat acteurs Bryan Cranston en Aaron Paul in de serie te zien zullen zijn. Het tweetal speelt de rollen van Walter White en Jesse Pinkman en is al een tijd niet meer te zien (al kregen we wel de film rond Breaking Bad).

Lees ook: Deze 'Better Call Saul'-cameo zagen we niet aankomen

Wanneer te zien
De opnames van de serie gingen in februari 2020 van start. Helaas gooide het coronavirus de boel in maart op slot. De verwachting is dat de serie snel verder gaat met opnemen en dat de serie dan half 2021 te zien is.

Lees meer over: Better Call Saul, AMC, Peter Gould, Bob Odenkirk

Informatie over de serie: Better Call Saul

Populair nieuws