search

Ons nieuws van vrijdag 26 juni 2020

Nieuw op Netflix: Het laatste seizoen van het razend spannende 'Dark'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het laatste seizoen van het razend spannende 'Dark'

Het derde en laatste seizoen van 'Dark' verschijnt op Netflix op zaterdag 27 juni 2020...

Geoffrey Ketels
Goed en slecht nieuws voor fans van de serie Dark. Het derde seizoen is namelijk vanaf morgen, zaterdag 27 juni op de streamingdienst te bekijken. Dat derde seizoen is echter meteen ook het laatste.

De Duitse serie Dark speelt zich af in een stad in Duitsland waar twee jonge kinderen zijn verdwenen. De verdwijningen leggen echter al snel de relaties bloot van vier families die in de stad woonachtig zijn. Terwijl deze families op zoek gaan naar hun kinderen proberen ze elkaar te helpen om het mysterie op te lossen. Al snel wordt duidelijk dat het dorp heel wat geheimen kent die lang niet allemaal even fraai zijn, in tegendeel...

Uitstekende scores
Dark wordt nu al algemeen bestempeld als één van de populairste Duitse series ooit gemaakt. Dat blijkt eveneens uit de scores die worden gegeven op gespecialiseerde websites. Op de website IMDB geniet ze bijvoorbeeld van een score van zomaar even 8,8/10.

Ben jij ook benieuwd naar wat het derde seizoen van Dark allemaal voor jou in petto zal hebben? Wacht dan niet langer en bekijk snel even de onderstaande trailer.

Het derde en laatste seizoen van Dark is verder vanaf morgen, zaterdag 27 juni 2020 te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische serie 'Unsolved Mysteries' vanaf 1 juli terug op Netflix!
Series / Nieuws

Legendarische serie 'Unsolved Mysteries' vanaf 1 juli terug op Netflix!

Het nieuwe seizoen van 'Unsolved Mysteries' verschijnt op Netflix op 1 juli 2020...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft bekend gemaakt dat het de legendarische serie Unsolved Mysteries terug zal brengen naar het kleine scherm. Ook nu weer kunnen kijkers zelf helpen met het oplossen van bepaalde zaken.

Voor wie het nog niet zou weten, Unsolved Mysteries is geen compleet nieuwe serie. Ze verscheen dan ook voor het eerst in de nineties en werd toen een instant succes. Er werden in de reeks verschillende onopgeloste zaken aangekaart die met de hulp van de kijkers uiteindelijk alsnog konden worden opgelost. Per aflevering wordt er één specifieke, onopgeloste zaak belicht. Het ging hierbij overigens niet alleen om zware misdaden zoals moorden of verdwijningen, maar ook om bijvoorbeeld paranormale verschijningen.

6 gloednieuwe afleveringen
Netflix heeft nu dus bekend gemaakt dat er een vervolg komt op de legendarische reeks. Dit vervolg zal bestaan uit zes gloednieuwe afleveringen. Zaken die onder meer aan bod komen zijn deze van de pasgetrouwde Rey Rivera die dood werd teruggevonden met een gat boven hem in het plafond. Er werd aangenomen dat de man zelfmoord had gepleegd door van het dak van het hotel te springen, maar artsen die de dood hebben onderzocht hebben altijd volgehouden dat dit onmogelijk was.

Een andere aflevering focust zich dan weer op Patrice Endres, een 38-jarige vrouw die plots uit haar kapsalon verdween en nooit meer is teruggevonden. Ze liet zo haar tienerzoon Pristal alleen achter.

Het nieuwe seizoen van Unsolved Mysteries is vanaf 1 juli te bekijken op Netflix. De onderstaande trailer geeft je alvast een voorsmaakje van wat je allemaal kan verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Scott Pilgrim vs. The World' wordt een animatieserie!
Series / Nieuws

'Scott Pilgrim vs. The World' wordt een animatieserie!

De live-action film uit 2010 was op zijn beurt gebaseerd op een stripreeks.

De geliefde filmregisseur Edgar Wright (Shaun of the Dead, Baby Driver) heeft laten doorschemeren dat er een animatieserie komt gebaseerd op de stripreeks over Scott Pilgrim.

Wright was als regisseur verantwoordelijk voor de live-action film Scott Pilgrim vs. the World uit 2010. Hij vertelde Entertainment Weekly het volgende over het idee dat hij en bedenker Bryan Lee O'Malley hebben voor een animatieserie:

"Er zijn plannen, maar er is nog niks officieel. We zijn van plan om het materiaal ditmaal in animatievorm te gieten. Ik heb het al een tijdje met Bryan over een anime-versie van de boeken. We hebben het er nog steeds over...

Een film met cultstatus
De filmversie van Wright kreeg zeer goede recensies, maar flopte aan de box-office. Door de jaren heen heeft de film echter een cultstatus bereikt. De strips werden uitgebracht tussen 2004 en 2010, en bestonden in totaal uit zes delen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regina King keert terug voor 'Watchmen' seizoen 2 op één voorwaarde
Series / Nieuws

Regina King keert terug voor 'Watchmen' seizoen 2 op één voorwaarde

Hoofdrolspeler King denkt dat HBO dolgraag een vervolgseizoen wil maken.

Eerder dit jaar liet showrunner Damon Lindelof al weten niet terug te keren voor een tweede seizoen van Watchmen. Hij gaf echter wel aan dat HBO wat hem betreft een tweede seizoen zonder hem kan maken. Het netwerk heeft tot op heden nog niks officieels over een vervolgseizoen aangekondigd.

Lees ook: Wat betekent dat einde van 'Watchmen' nou eigenlijk?

Nu blijkt dat ook de terugkeer van hoofdrolspeler Regina King afhangt van Lindelofs betrokkenheid. King speelde in het eerste seizoen de rol van Angela Abar, en sprak onlangs met Reese Witherspoon over de rol tijdens Variety's Actors on Actors interviewreeks. Ze zei het volgende over haar mogelijke terugkeer:

"Eerlijk gezegd denk ik dat HBO maar wat graag een tweede seizoen wil hebben. Maar als [showrunner] Damon Lindelof geen ingang ziet voor een tweede seizoen, denk ik dat de mogelijkheden oneindig zijn. Als Damon geen visie heeft voor een tweede seizoen, doe ik ook niet mee."[i].

Lees ook: 'Immens sterke 'Watchmen' moet een tweede seizoen krijgen'

De vraag is nu wat dit allemaal betekent voor de toekomst van [i]Watchmen
. Hopelijk volgt er snel meer duidelijkheid!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire nieuwe trailer veelbelovende serie 'Brave New World'
Series / Nieuws

Spectaculaire nieuwe trailer veelbelovende serie 'Brave New World'

De adaptatie van 'Brave New World' door Peacock is een serie om naar uit te kijken.

Peacock, de nieuwe streamingdienst van NBCUniversal, heeft een nieuwe trailer van hun Aldous Huxley-adaptatie Brave New World naar buiten gebracht. De eerste volledige trailer laat zien hoe de makers op spectaculaire wijze de dystopie van Huxley tot leven weten te brengen.

Brave New World is de veelbelovende adaptatie van het bekende boek uit 1932 van Aldous Huxley. In het boek valt te lezen hoe de mensheid een ware utopie heeft gevormd, waarbij monogamie, privacy, geld, familie en geschiedenis zijn verbannen. Daarnaast is er ook een pil, Soma, ontworpen waardoor iedereen constant blij is.

Lees ook: Eerste trailer veelbelovende scifi-serie 'Brave New World'

Seksfeesten en drugs
In de eerste teaser was te zien hoe de makers 'New London' en 'The Savage Lands' hebben vormgegeven, terwijl ze de nodige seksfeesten en drugsgebruik lieten zien. In de nieuwe trailer zijn ook de seks en de drugs weer van de partij, maar er is ook te zien hoe John in opstand komt tegen de utopie

Brave New World komt op 15 juli uit, wanneer de nieuwe streamingdienst Peacock ook gelanceerd zal worden. Deze miniserie lijkt een van de grote trekpleisters op het nieuwe platform te gaan worden. Wanneer Brave New World in Nederland te zien zal zijn en op welk platform is nog onbekend.



Lees ook: Demi Moore gecast in scifi-serie 'Brave New World'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Racistische afleveringen 'Scrubs' verwijderd
Series / Nieuws

Racistische afleveringen 'Scrubs' verwijderd

De maker, Bill Lawrence, heeft achteraf behoorlijk spijt van zijn ongevoeligheid.

Hulu haalt enkele afleveringen van de serie Scrubs offline. Het gaat om een paar afleveringen die verwijderd worden op verzoek van de bedenker van de serie, waar sprake was van een blanke acteur die blackface-make-up droeg.

Hollywood wordt steeds meer geconfronteerd met zijn geschiedenis van raciale insensitiviteit. De afgelopen jaren werd zelfs langzaamaan duidelijk dat Hollywood grote gebreken kent als het gaat om racisme. Maar nu pas wordt er gehandeld onder druk van de Black Lives Matter-beweging.

Lees ook: 'Scrubs' achteraf soms echt te incorrect

Afleveringen geschrapt
Er worden een aantal afleveringen geschrapt. Het gaat om een drietal afleveringen; eentje van seizoen drie en twee van seizoen vijf. In alle drie de gevallen was het bedoeld als een grap, maar realiseren de makers zich nu dat dit niet okay was.

Lees ook: 'Scrubs' bijna terug als film

Om die reden worden de afleveringen nu verwijderd. Daarmee hoopt de maker van Scrubs bezorgde fans en critici tegemoet te komen. Hieronder het bericht dat bedenker Bill Lawrence op Twitter plaatste:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aankomende 'Lord of the Rings'-serie is op zoek naar lelijke mensen
Series / Nieuws

Aankomende 'Lord of the Rings'-serie is op zoek naar lelijke mensen

Amazon is hard op zoek naar lelijke mensen voor zijn televisieserie rond het werk van Tolkien.

De televisieserie Lord of the Rings is weer op zoek naar lelijke mensen. The Guardian schrijft dat er gezocht wordt naar mensen met opvallende fysieke kenmerken. Denk aan uiterst lange en zeer dunne ledematen, littekens als gevolg van acne, duidelijke strepen in het gezicht, missende botten of grote ogen.

Er wordt dus behoorlijk breed gezocht naar verschillende mensen. Dat blijkt uit een oproep van een casting agency uit Nieuw-Zeeland, die een bericht plaatste op Facebook.

Lees ook: 'Lord of the Rings': dit moet je weten over deze peperdure serie

Niet bevestigd
Het bedrijf wilde niet aan The Guardian bevestigen dat er specifiek voor deze serie gezocht wordt naar lelijke mensen. Maar een eerdere versie van het bericht wees er wel op dat het hierom gaat. Daarnaast werd de hashtag lordoftheringsonprime gebruikt, waarmee we er wel van uit kunnen gaan dat het om die show gaat.

Lees ook: Er is hoop voor de 'Lord of the Rings'-serie!

Deze speelt zich af in de tweede era van het fictieve Midden-Aarde van J.R.R. Tolkien, dus ver voor de gebeurtenissen rond Frodo en de ene Ring die voor zoveel ellende zorgde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere 'Teenage Mutant Ninja Turtles'-serie op komst
Series / Nieuws

Duistere 'Teenage Mutant Ninja Turtles'-serie op komst

Het gerucht gaat althans dat de tiener-schildpadden met ninja-krachten er aan zitten te komen.

Het gerucht gaat dat er een Teenage Mutant Ninja Turtles-reboot aan zit te komen. Nadat er twee films uitkwamen van Michael Bay, wordt er weer gekeken om de tiener-schildpadden die ook nog eens ninja zijn, terug te brengen.

De bedoeling zou nu zijn om er een live-action televisieserie van te maken. Dat meldt de site The Cinema Spot. De serie zou dan naar streamingdienst CBS All Access moeten komen in de Verenigde Staten en in andere landen aangekocht kunnen worden door andere streamingdiensten. Tot nu toe kochten onder meer Netflix en Amazon series van CBS All Access aan.

Teenage Mutant Ninja Turtles
De serie wordt omschreven als een duistere versie van de schildpadden. De bedoeling zou zijn om de serie te maken op basis van The Last Ronin. Dat is een reeks comics van bedenkers Kevin Eastman en peter Laird. Het lijkt een beetje op Old Man Logan uit de X-Men.

Centraal staat een enkele overlevende Turtle die in een dystopische verise van New York leeft. Hij besluit een ogenschijnlijk hopeloze missie te ondernemen om zijn familie en vrienden te wreken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer nieuwe Netflix-serie 'Stateless'
Series / Nieuws

Eerste trailer nieuwe Netflix-serie 'Stateless'

De eerste trailer geeft ons meteen een goede indruk van wat we van de serie zullen mogen verwachten...

Geoffrey Ketels
Eerder werd door Netflix de nieuwe Australische miniserie Stateless aangekondigd. In de serie zien we hoe stewardess Sofie weet te ontsnappen uit de handen van een gevaarlijke sekte. De reeks verschijnt op 8 juli op Netflix, maar de streamingdienst heeft nu al een eerste trailer de wereld ingestuurd.

In principe krijgen kijkers in Stateless niet één, niet twee, niet drie, maar zomaar even vier verschillende verhaallijnen voorgeschoteld. In eerste instantie is er de verhaallijn van Sofie en de sekte, daarnaast die van een Afghaanse vluchteling en diens gezin, vervolgens die van een jonge Australische vader en finaal ook nog die van een hooggeplaatste man die tracht om een gigantisch schandaal in de doofpot te doen verdwijnen. De verhalen treffen elkaar in een detentiecentrum welke is terug te vinden in de Australische woestijn.

Eerste beelden
De trailer die door Netflix de wereld werd ingestuurd maakt meteen in grote lijnen duidelijk wat we van Stateless kunnen verwachten. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen. De nieuwe serie van Netflix weet dan ook enkele absolute topnamen op te voeren waaronder Cate Blanchett, Jai Courtney, Asher Keddie, Fayssal Bazzi en Marta Dusseldorp. Ook Dominic West, bekend van onder meer The Affair en The Wire is van de partij.

Stateless is te bekijken op Netflix vanaf 8 juli 2020.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cyberpunk 2077'-game wordt nu ook een anime-serie op Netflix!
Series / Nieuws

'Cyberpunk 2077'-game wordt nu ook een anime-serie op Netflix!

Netflix gaat samen met 'Cyberpunk 2077' werken aan een unieke anime-serie

Cyberpunk 2077 is een van de meest geanticipeerde games van het jaar. Netflix maakt de hype rond de game alleen maar groter, nu het platform bekend heeft gemaakt een gloednieuwe Cyberpunk anime-serie van tien afleveringen te gaan maken.

In Cyberpunk: Edgerunners probeert een jongen van de straat te overleven in de technologische wereld door een huurling te worden. De serie gaat geregisseerd worden door Hiroyuki Imaishi en wordt in 2022 verwacht op Netflix.

Keanu Reeves
De aankondiging van de game op de E3 conferentie van vorig jaar had een grote impact. Zeker toen bleek dat Keanu Reeves een belangrijke rol in de game zal gaan spelen. De game is al meerdere keren uitgesteld maar wordt nu verwacht op 19 november.

Cyberpunk: Edgerunners gaat zich afspelen in hetzelfde universum als de game, maar belooft een ander verhaal te vertellen. De aankondiging van de serie zal de hoge verwachtingen rond de game er niet minder om maken. Bekijk hieronder de bekendmaking van de serie door Cyberpunk 2077.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul' seizoen 6: dit moet je weten
Series / Featured

'Better Call Saul' seizoen 6: dit moet je weten

Wat weten we eigenlijk allemaal al over het laatste seizoen van de serie?

Er komt nog maar één seizoen voor de serie Better Call Saul. Helaas is het dan gedaan met de enorm populaire prequel op hitserie Breaking Bad. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over het aankomende zesde seizoen.

Van showrunner en producent Peter Gould weten we dat het een droom voor hem was om het volledige verhaal van "onze complexe en gecomprommiteerde held Jimmy McGill te vertellen. Die droom komt uit dankzij AMC en Sony. We zouden de fans en critici niet dankbaarder kunnen zijn, want dankzij hen kunnen we deze reis maken."

Lees ook: 'Breaking Bad'-helden terug in 'Better Call Saul'?

Het verhaal
Het laatste seizoen krijgt dertien afleveringen, meer dus dan de gebruikelijke tien. De bedoeling is dat de losse eindjes afgerond worden en dat we zowel de toekomstige verhaallijn rond Jimmy McGill die onderduikt, als het verhaal in het verleden van hoe Jimmy uiteindelijk Saul Goodman werd, te zien krijgen.

Lees ook: 'Better Call Saul' heeft nog maar een paar afleveringen te gaan

"Eigenlijk wisten wij ook niet hoe de serie moest eindigen. Maar tijdens de plannen die we maakten voor het vijfde seizoen, zagen we het ineens. We wisten hoe het moest eindigen. En niemand van ons had dat eigenlijk verwacht toen we ermee van start gingen," aldus Gould.

Wie keren terug?
Er keren weer heel wat acteurs en actrices terug dit nieuwe seizoen.
Bob Odenkirk als Jimmy McGill
Rhea Seehorn als Kim Wexler
Jonathan Banks als Mike Ehrmantraut
Giancarlo Esposito als Gus Fring
Patrick Fabian als Howard Hamlin
De hoop van fans zal nog altijd zijn dat acteurs Bryan Cranston en Aaron Paul in de serie te zien zullen zijn. Het tweetal speelt de rollen van Walter White en Jesse Pinkman en is al een tijd niet meer te zien (al kregen we wel de film rond Breaking Bad).

Lees ook: Deze 'Better Call Saul'-cameo zagen we niet aankomen

Wanneer te zien
De opnames van de serie gingen in februari 2020 van start. Helaas gooide het coronavirus de boel in maart op slot. De verwachting is dat de serie snel verder gaat met opnemen en dat de serie dan half 2021 te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Floppen 'Star Trek: Enterprise' kwam hierdoor
Series / Nieuws

Floppen 'Star Trek: Enterprise' kwam hierdoor

Een van de hoofdrolspelers denkt te weten waar het allemaal mis is gegaan.

Acteur John Billingsley was als Dr. Phlox te zien in de serie Star Trek: Enterprise. Die serie was vier jaar te zien en zette een voorlopige punt achter de franchise. Gelukkig is die nu weer springlevend.

Volgens Billingsley lag het probleem van zijn serie voor een deel in het feit dat "fans er moe van waren, begrijpelijk ook. De serie had minstens een jaar de tijd moeten hebben en het speet mij altijd heel erg dat Rick en Bannon die kans niet kregen."

Lees ook: Waar zou het vijfde seizoen van 'Star Trek: Enterprise' over gaan?

Star Trek: Enterprise
"Er had meer aan de serie gewerkt moeten worden. Het plan was sterk, maar ik vond dat er met wat extra werk aan personages meer behaald had kunnen worden. Het eerste seizoen had met de Suliban denk ik niet genoeg. Er had qua stijl ook wat meer balans moeten zitten tussen het 'we zitten op het eerste schip en we hebben geen idee wat we moeten doen' en wat Star Trek moet zijn, namelijk iets optimistisch."

Dat komt dus vooral door de studio, die zo snel mogelijk wilde zien dat er weer een serie kwam.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen