'Sleepy Hollow'-actrice over haar dubieuze vertrek

'Sleepy Hollow'-actrice over haar dubieuze vertrek

De spookserie Sleepy Hollow van FOX hield het vier seizoenen vol, maar voor Nicole Beharie hield het avontuur eerder op dan verwacht.

Bram de Groot, 30 juni 2020 om 14:05

Van 2013 tot en met 2017 werd de bovennatuurlijke serie Sleepy Hollow door de zender Fox uitgezonden. Opvallend is dat hoofdrolspeler Nicole Beharie een seizoen voor het einde het veld moest ruimen. Waarom gebeurde dat eigenlijk?
Aan het einde van seizoen 3 ging haar personage Abbie Mills van Beharie dood en daardoor verscheen ze niet in het vierde seizoen. Destijds werd aangenomen dat de actrice zich niet meer kon vinden in het verhaal van de serie.

Maar het zit anders!
Eerder onthulde Beharie dat ze de serie moest verlaten vanwege een auto-immuunziekte. In gesprek met The San Diego Union-Tribune en The New York Times geeft ze meer details over haar vertrek en de gevolgen daarvan:

Lees ook: Fox kondigt vierde seizoen Sleepy Hollow aan

"Mijn co-star en ik waren allebei tegelijkertijd ziek, maar ik geloof niet dat we gelijk werden behandeld. Hij mocht een maand teruggaan naar Engeland en ik moest aflevering 9 alleen opnemen. Ik heb me er doorheen geworsteld en na die aflevering moest ik met spoed behandeld worden. En alle doktoren, inclusief de dokters die de studio inbracht, bevestigden allemaal: 'Hé, ze kan nu niet werken.'"

Daarna 'blacklisted'
Ook zei ze dat het waarschijnlijk niet door haar persoonlijk kwam dat ze zo werd behandeld:

"Het was destijds erg moeilijk om over te praten omdat ik weer aan het werk wilde. Maar ik werd door sommige mensen bestempeld als problematisch en op de zwarte lijst gezet. Soms denk ik dat sommige mensen met wie ik werkte het niet leuk vonden dat ik ziek was maar wel geliefd was bij het publiek. Maar iedereen met een kleur die bij die show werkte werd als vervangbaar beschouwd en werd uiteindelijk ontslagen."

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: Sleepy Hollow, Nicole Beharie, Seizoen 3

Informatie over de serie: Sleepy Hollow

Populair nieuws