'Prison Break' seizoen 6: Dit moet je weten

'Prison Break' seizoen 6: Dit moet je weten

Komt het seizoen er? En waar zou het dan over kunnen gaan?

Jim Pedd, 8 juli 2020 om 06:00

Fox bracht Prison Break terug voor een vijfde seizoen. Dat eindigde met een totaal absurd einde met een happy end voor Michael Scofield. Maar fans willen meer en dus wil Fox ook meer.
In januari 2018 bevestigde Fox dat er nagedacht wordt over een nieuwe versie van Prison Break. De serie bevindt zich in een vroeg stadium van ontwikkeling. “Maar we zijn er echt heel blij over,” aldus een van de bazen van Fox, Michael Thorn. Maar wat weten we er al over?

Lees ook: Komt 'Prison Break' seizoen 6 er nog wel?

Het verhaal
Het laatste seizoen van Prison Break eindigde ermee dat Michael volledige immuniteit kreeg voor de misdrijven die hij begaan had onder CIA-agent Poseidon. Onze held kan nu dus gewoon gelukkig leven met Sara en Mike Jr., maar waarschijnlijk niet voor altijd.

Lees ook: 'Prison Break' krijgt mogelijk zesde seizoen

Co-showrunner Vaun Wilmott liet immers al weten dat er nagedacht wordt over het zesde seizoen. Een van de mogelijkheden is dat Michael voor de CIA gaat werken. Eind vorig seizoen kreeg hij al een baantje bij de Amerikaanse geheime dienst aangeboden. Dat wees hij af, maar wat nou als de omstandigheden hem daartoe dwingen?

Wanneer te zien?
Het lijkt niet heel soepel te gaan met de serie. In maart 2018 kondigde Paul Scheuring al aan dat hij klaar was met het scenario voor de eerste aflevering. Twee maanden later vertelde toenmalig Fox-CEO Dana Walden nog dat nieuwe afleveringen in een vroeg stadium van ontwikkeling verkeerden.

Lees ook: Michael Scofield zorgt voor een storm in nieuwe beelden 'Prison Break' Seizoen 5

Daarna hoorden we heel lang niets. Ondertussen zijn we de eerste helft van 2020 gepasseerd en hebben we nog altijd niets nieuws gehoord. Acteur Wentworth Miller vertelde op Instagram al dat het lang duurt om het seizoen te maken. “De kans is klein dat we het zesde seizoen in 2020 te zien krijgen.”

Wie zijn er terug?
Natuurlijk is het ook de vraag wie er terugkeren. Vaun Wilmott zei dat“ als we het juister verhaal vinden, de bende waarschijnlijk wel terug zal keren.” Dat zouden dan deze mensen zijn:
Wentworth Miller is Michael Scofield
Dominic Purcell is Lincoln Burrows
Sarah Wayne Callies is Sara Tancredi-Scofield
Rockmond Dunbar is C-Note

Lees meer over: Prison Break, FOX, Dit moet je weten

Informatie over de serie: Prison Break

Populair nieuws