search

Ons nieuws van donderdag 16 juli 2020

Nicolette van Dam ziet 'Zoop'-reünie wel zitten
Series / Nieuws

Nicolette van Dam ziet 'Zoop'-reünie wel zitten

De actrice beschouwt de acteurs die ze in het 'Zoop' tijdperk leerde kennen nog steeds als haar familie...

Geoffrey Ketels
Als het van de populaire, Nederlandse actrice Nicolette van Dam afhangt zou er zomaar nog eens een reünie kunnen komen van de serie Zoop.

Zoop was een populaire kinderserie die verscheen in het jaar 2004. De serie vertelde het verhaal van een groep jongeren die in een dierentuin werkten. De cast bestond naast Nicolette van Dam ook uit onder meer Jon Karthaus, Patrick Martens en Viviënne van den Assem.

Dagelijkse serie
Ondanks het feit dat de actrice duidelijk met goede gevoelens terugkijkt op haar tijd als castlid van Zoop stelt ze zich ook de vraag of ze nog wel in een dagelijkse serie zou kunnen meespelen. Daarover zei ze het volgende:

"Het is erg leuk om in een dagelijkse serie mee te spelen, maar ik weet niet of ik dat vandaag nog zou kunnen. Ik heb nu niet alleen een gezin, maar run ook verschillende bedrijven. Het moet dan dus wel echt een geweldige rol zijn die ze me moeten aanbieden."

Tot slot gaf Van Dam nog aan dat ze ondertussen de afleveringen van Zoop samen bekijkt met haar kinderen. "Mijn dochters kijken met veel plezier naar de afleveringen. Hoe leuk is dat!"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt 2 nieuwe Indiase series aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt 2 nieuwe Indiase series aan

Netflix wil daarmee tegemoetkomen aan de steeds verder stijgende vraag naar nieuwe Indiase content...

Geoffrey Ketels
De Indiase producties die Netflix tot nu toe op de wereld heeft losgelaten hebben het allen prima gedaan. Omwille van deze reden heeft de streamingdienst nu de komst van acht nieuwe titels bevestigd.

Het Coronavirus heeft er voor gezorgd dat in India alle bioscopen tot nader order zijn gesloten. Het lijkt er bovendien ook niet naar uit te zien dat ze snel terug zullen kunnen heropenen. Mede omwille van deze reden is de vraag naar Indiase content op streamingdiensten in het land aanzienlijk toegenomen. Dat is een markt waar Netflix zich graag wat extra op wil gaan richten.

2 nieuwe series
Dat Netflix deze keuze maakt hoeft eigenlijk niet te verwonderen. Eerder dit jaar, meer bepaald in de maand mei raakte namelijk reeds bekend dat streamingdienst Amazon Prime Video een soortgelijke deal heeft weten te verzilveren. Zij bestelde zeven nieuwe titels die exclusief op haar streamingplatform zouden moeten gaan verschijnen. Nu doet dus ook Netflix hetzelfde, alleen met één titel extra. Het gaat om zes films en twee series. De series luisteren naar de namen Mismatched en A Suitable Boy.

Wanneer de twee nieuwe Indiase series precies op Netflix zullen verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cursed': Dit moet je weten over de nieuwe Netflix-knaller
Series / Featured

'Cursed': Dit moet je weten over de nieuwe Netflix-knaller

Netflix brengt ons morgen een gloednieuwe fantasyserie boordevol actie, we vertellen je nu wat je moet weten.

Morgen komt Netflix met weer een nieuwe serie: Cursed. De tien afleveringen van het eerste seizoen komen in één klap op de streamingdienst te staan, waarmee we dit weekend dus iets te doen hebben.

De serie Cursed is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Tom Wheeler en Frank Miller. Zij bedachten een heel andere versie van de mythe van Koning Arthur en geven er hun eigen draai aan. In dit artikel vertellen we je alles wat je over de serie moet weten.

Lees ook: Epische nieuwe trailer Netflix-serie 'Cursed'

Het verhaal
Cursed draait om een heel andere versie van de mythe van Koning Arthur. Ditmaal zien we dat de Lady of the Lake haar volk, dat bestaat uit feeën, wil redden. Bovendien moet ze aan de slag om haar claim om Camelot kracht bij te zetten en daarmee door de politiek en gevaren van haar middeleeuwse wereld zien te navigeren.

Lees ook: Spectaculaire eerste trailer nieuwe Netflix fantasy-serie 'Cursed'!

De synopsis van Netflix is als volgt: Na de dood van haar moeder, vindt de jonge vrouw Nimue (met een mysterieuze gave, die voorbestemd is om de machtige (en tragische) Lady of the Lake te worden) een onverwachte partner in de huurling Arthur. Samen gaan ze op zoek naar Merlijn om een oeroud zwaard aan hem af te leveren. Tijdens hun reis wordt Nimue het symbool van moed en rebellie tegen de angstaanjagende Red Paladins en hun koning Uthur.

Wie is Nimue
Dan is er natuurlijk nog de belangrijkste vraag: wie is Nimue, de Lady of the Lake? Zij is in de legende van Arthur een mysterieuze tovenares die het zwaard Excalibur aan Arthur geeft (tenminste, in bepaalde versies van het verhaal). Zij weet ook Merlijn gevangen te nemen en Sir Lancelot uit de dood te laten herrijzen.

Lees ook: Netflix deelt nieuwe beelden van fantasy-serie 'Cursed'

Maar in deze serie Cursed is het een heel ander personage. Tom Wheeler en Frank Miller maakten van Nimue een krijger-heks en leider die zelf Excalibur gebruikt. Dat belooft dus wat te worden!

De hoofdrollen
Dan is er natuurlijk de vraag wie er allemaal in de serie spelen. We zetten het voor je op een rij.
Katherine Langford is Nimue
Devon Terrell is Arthur
Gustav Skarsgård is Merlijn
Matt Stokoe is Gawain
Daniel Sharman is The Weeping Monk
Naast hen zien we ook heel wat andere grote en kleinere namen.

Lees ook: Eerste blik op epische Netflix-serie 'Cursed'

De trailer
Het eerste seizoen van Cursed is vanaf morgen op Netflix te streamen. Bekijk hieronder de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Andrew Lincoln wilde dit 'The Walking Dead'-personage redden
Series / Nieuws

Andrew Lincoln wilde dit 'The Walking Dead'-personage redden

Hij ging het gevecht aan met AMC, maar verloor natuurlijk wel.

Acteur Andrew Lincoln probeerde te voorkomen dat een van de personages in The Walking Dead moest sneuvelen. Daarbij ging het om Axel, gespeeld door Lew Temple.

Axel was een van de nieuwe personages die we ontmoetten in de eerste aflevering van het derde seizoen, Seed. Daarin claimen Rick en zijn vrienden een oude gevangenis als hun nieuwe thuis. Daar ontdekken ze dat er een groepje gevangenen nog altijd in de gevangenis woont: Oscar, Tomas, Big Tiny en Andrew. Het personage van Temple was het laatste nog levende lid van die groep tot hij gedood werd door de Governor in aflevering 10 van seizoen 3.

Lees ook: 'The Walking Dead' ging met dit moment te ver

In leven houden
"Ik dacht dat Axel een integraal onderdeel zou worden van de groep overlevenden en ik dacht ook echt dat het zo zou zijn," vertelde Temple. "Dankzij de graphic novels wist ik wel dat hij dood zou gaan, maar ik had gehoopt dat het wat langer kon duren."

Lees ook: Zo kan 'The Walking Dead' door na de comics

Hij werd in dat gevoel gesterkt door Andrew Lincoln. "Andrew Lincoln ging naar de producenten en zei: 'Ik geloof dat we hier een fout maken. Laten we dit nog even niet doen." Maar helas had dat natuurlijk geen zin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Loki' brengt het onverwachte
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Loki' brengt het onverwachte

De serie Loki van Marvel en Disney+ wordt volledig onverwacht.

Zelfs voor de lockdown vanwege het coronavirus een feit werd, wisten we al uiterst weinig over Marvel-serie Loki. Vandaag wordt er gelukkig weer een tip van de sluier opgelicht.

Ergens hadden we verwacht dat Loki een wat traditionele fantasyserie zou worden. We gaan namelijk zien hoe de versie van Loki uit 2012 ontsnapt met de Tesseract en terecht komt in een andere realiteit. Daar heeft hij invloed op de menselijke geschiedenis.

Lees ook: Goed nieuws voor Marvel-serie 'Loki'

Onverwachte sci-fi serie
Volgens producent Michael Waldron zitten er echter heel wat onverwachte sci-fi elementen in de film. "We hebben een pagina op Disney+! En een oude trailer. Maar ik hou van de groene nevel. Die laat zien dat het om een science fiction serie gaat. En je weet wat ze over sci-fi zeggen: verwacht het onverwachte!"

Lees ook: Marvel-serie 'Loki' van Disney+: Dit moet je weten

Meer dan dat vertelde Waldorn natuurlijk niet, want hij schreef dit op een Instagram-bericht. Veel informatie bevat dit moment dus niet, maar het is wel interessant. Verwacht het onverwachte:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Snowpiercer' brengt bizar en eng tweede seizoen
Series / Nieuws

'Snowpiercer' brengt bizar en eng tweede seizoen

De serie is aan het knallen op Netflix en krijgt nog een tweede reeks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Snowpiercer is voorbij. Het tweede seizoen brengt ons heel wat nieuws. Denk aan de onthulling en komst van Sean Bean die de rol van Mr. Wilford speelt. Nu horen we meer over het nieuwe seizoen.

Actrice Sheila Vand sprak met de site ComicBook over wat we kunnen verwachten van de nieuwe reeks. "Ik probeer een balans te zoeken in wat ik kan onthullen, omdat je echt op moet letten. Maar er is een heel andere trein, dus je zal twee werelden zien botsen," vertelde ze.

Lees ook: Sean Bean (Game of Thrones) in eerste teaser 'Snowpiercer' S2

Heel anders
Die mensen zijn ook heel anders. "Ik kan je zeggen dat de gemeenschap van die nieuwe trein heel anders leeft dan in de trein van het eerste seizoen. Het wordt echt heel anders, veel gekker, want op die andere trein hebben mensen niet per se alles gehad wat wij wel hadden om te overleven. Dus zij hebben een stuk duisterdere dingen meegemaakt, hun leven was enger en vreemder."

Lees ook: Apocalyptische Netflix scifi-serie 'Snowpiercer' krijgt een tweede seizoen!

De serie speelt zich zeven jaar nadat de wereld volledig bevroor af. Snowpiercer is een trein die alle overgebleven mensen herbergt op 1.001 treinwagons. Maar daar doet zich al snel een klassenoorlog voor.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Negen nieuwe posters 'The Walking Dead'-franchise
Series / Posters

Negen nieuwe posters 'The Walking Dead'-franchise

Draag een masker. Die boodschap heeft de AMC-serie nu voor ons.

2020 is een bizar jaar tot nu toe. De wereld ligt goeddeels stil door het coronavirus, waar wereldwijd nu zo'n 13 miljoen gevallen van zijn geregistreerd en zo'n 600.000 mensen aan overleven. Geen wonder dat The Walking Dead hier nu op inspeelt.

De makers van de AMC-serie The Walking Dead, maar ook van spin-offs Fear the Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond hebben posters van hoofdpersonen uit de drie series gedeeld. Op die foto's zien we personages met een masker op. De boodschap moge ook heel duidelijk zijn: draag een masker.

Lees ook: 'The Walking Dead' ging met dit moment te ver

Gewijzigde plannen
Als gevolg van het coronavirus heeft de The Walking Dead-franchise behoorlijk te lijden. Het plan was om drie series te laten zien dit jaar, met 42 (!) zondagen met elke keer weer een nieuwe aflevering. Dat plan gaat helaas niet door.

Lees ook: Zo kan 'The Walking Dead' door na de comics

AMC heeft namelijk de première van de finale van het tiende seizoen van The Walking Dead en nieuwe afleveringen van de andere series allemaal moeten uitstellen naar nader te bepalen momenten. Geen wonder dus dat men deze posters vrijgaf:

















Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.