'Splinter Cell'-serie in ontwikkeling bij Netflix

'Splinter Cell'-serie in ontwikkeling bij Netflix

Netflix slaat voor de productie van de animeserie de handen in elkaar met Ubisoft...

Geoffrey Ketels, 31 juli 2020 om 13:40

Netflix en Ubisoft werken samen aan de productie van een animeserie gebaseerd op de videogameserie Splinter Cell. Derek Kolstad, die onder meer betrokken was bij de productie van de John Wick-films zou ook mee verantwoordelijk zijn voor deze nieuwe animeserie.
Volgens verschillende bronnen waaronder Variety heeft Netflix meteen voor twee seizoenen en in totaal zestien afleveringen getekend. De Splinter Cell-serie zou worden geschreven door Derek Kolstad waardoor er meteen een zeer ervaren naam betrokken is bij de productie. Ubisoft zou de samenwerking inmiddels hebben bevestigd, maar Netflix zelf houdt de lippen nog stijf op elkaar.

2002
Voor het verschijnen van de eerste Splinter Cell-game moeten we alweer stevig terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 2002. De stealthgames met Sam Fisher in de hoofdrol werden in geen tijd razend populair. Ze moesten dan ook onder meer de strijd aangaan met een gevestigde waarde als Metal Gear Solid. In totaal heeft Ubisoft 7 games uitgebracht binnen de Splinter Cell franchise. De laatste dateert echter alweer van het jaar 2013.

Een animeserie rond Splinter Cell zou volgens verschillende geruchten niet het enige project zijn waar Ubisoft momenteel aan werkt. Zo zouden er ook animeseries verschijnen over Far Cry 3: Blood Dragon, Watch Dogs en Rayman: Raving Rabbids. Wanneer de Splinter Cell animeserie precies kan worden verwacht is vooralsnog nog niet bekend.

Lees meer over: Splinter Cell, serie, series, animeserie, animeseries, Ubisoft, Netflix

Populair nieuws