search
Guillermo del Toro's film 'Mimic' over reuzenkakkerlakken wordt een serie
Series / Nieuws

Guillermo del Toro's film 'Mimic' over reuzenkakkerlakken wordt een serie

Paul W.S. Anderson (Mortal Kombat, Resident Evil) voelt zich geroepen om Del Toro's geplaagde titel nieuw leven in te blazen.

Paul W.S. Anderson (Mortal Kombat, Event Horizon, Resident Evil) zal de pilot-aflevering regisseren van Mimic, gebaseerd op de gelijknamige film van Guillermo del Toro uit 1997. Hij zal tevens dienst doen als uitvoerend producent van de serie.

De oorspronkelijke film van del Toro was gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Donald A. Wollheim. In de film zagen we hoe een entomoloog (Mira Sorvino) op succesvolle wijze kakkerlakken genetisch modificeert om andere kakkerlakken die een virus dragen uit te schakelen.

Drie jaar later blijkt echter dat de kakkerlakken van Sorvino's personage zich hebben ontwikkeld tot schepsels die even groot zijn als een mens en van gedaante kunnen veranderen. In de film waren ook rollen weggelegd voor Jeremy Northam, Charles S. Dutton, Giancarlo Giannini, F. Murray Abraham en Josh Brolin.

Miramax TV
Opmerkelijk is dat de serie wordt gemaakt door Miramax TV. Miramax behoorde eerder toe aan Harvey Weinstein, die del Toro en Sorvino tijdens het maken van Mimic het leven behoorlijk zuur maakte. Jim Danger Gray zal zorgen voor het script en fungeren als showrunner van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen