Batmans butler gaat los in 'Pennyworth' [Dvd]

Batmans butler gaat los in 'Pennyworth' [Dvd]

Opnieuw een verrassende DC-serie die compleet losstaat van bijvoorbeeld het Arrowverse.

Bram de Groot, 5 augustus 2020 19:00

Bedenker: Bob Kane, Bill Finger | Cast: Jack Bannon (Alfred Pennyworth), Ben Aldridge (Thomas Wayne), Hainsley Lloyd Bennett (Deon "Bazza" Bashford), Ryan Fletcher (Wallace "Dave Boy" McDougal), Dorothy Atkinson (Mary Pennyworth), e.a. | Uitzending serie: 2019 - heden | Tv-zenders: Epix
Er verschenen de afgelopen jaren al heel wat series gebaseerd op de strips van DC Comics. Zo is er het Arrowverse, verscheen Gotham en zijn er de series van DC Universe. Weer een heel andere wereld werd gecreëerd in Pennyworth, een serie over de vroege jaren van de butler Alfred Pennyworth die ooit een Britse SAS-soldaat was en al snel in contact komt met de ouders van Bruce Wayne.

Onlangs gaf Warner Bros. het eerste seizoen uit op Dvd. Hieronder eerst de trailer en daarna de synopsis.


Het debuutseizoen speelt zich af in Londen, rond 1960. Alfred Pennyworth richt samen met de jonge miljardair Thomas Wayne, die later de vader van Bruce Wayne wordt, een beveiligingsbedrijf op. Met zijn militaire kameraden “Bazza” en “Dave Boy” hoopt Alfred een vrij leven te kunnen leiden, zonder orders van bovenaf en zonder moorden. Helaas blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan voor iemand met zijn ervaring.Uitgave: Pennyworth - Seizoen 1 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888250952 | Release: juli 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Pennyworth zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes staan per disc de titels van de afzonderlijke tien afleveringen opgesomd. Bonusmateriaal lijkt er niet te zijn.

Beeld en geluid
Het beeld van de serie op deze Dvd-uitgave is nog best netjes, met een redelijke scherpte en prima kleurweergave voor standard definition. Vaak hebben de uitgaven van Warner Bros. iets wat last van lichte blokvorming, maar dat is bij deze uitgave niet het geval en dat is wel heel erg fijn.

Het geluid komt weer via een standaard Dolby Digital 5.1 track en voor de liefhebbers is er ook een Duitse (5.1) en Franse (2.0) track aanwezig. Verder doet de Engelstalige track gewoon zijn werk, met prima te volgen dialoog en wat basic muzikale ondersteuning. Gewoon goed dus in deze.

Bonusmateriaal
Er staan geen bonusmaterialen op de drie schijven van deze Dvd-uitgave en dat is toch best verrassend. Uitgaven van Warner Bros. bevatten vaak wel uiteenlopende extra's. Ook op buitenlandse uitgaven staan geen extra's.

Lees ook: Batman-prequel 'Pennyworth' krijgt tweede seizoen

Seizoen 2 al in de maak
Het tweede seizoen voor Pennyworth werd verleden jaar oktober officieel en de opnames werden in januari dit jaar gestart. Ook deze opnames zijn onderbroken door de coronacrisis dus de serie zal waarschijnlijk niet snel verdergaan met het tweede seizoen met vermoedelijk opnieuw tien afleveringen.

Lees meer over: Pennyworth, Jack Bannon, Ben Aldridge, Epix, DC Comics, Batman, Alfred Pennyworth

Populair nieuws