search

Ons nieuws van dinsdag 18 augustus 2020

Dionne uit klassieker 'Clueless' krijgt eigen serie met een mysterieuze twist
Series / Nieuws

Dionne uit klassieker 'Clueless' krijgt eigen serie met een mysterieuze twist

Dionne (Stacey Dash in de originele film uit 1995) krijgt eigen 'Clueless'-reboot

Streamingdienst Peacock ontwikkelt een nieuwe reboot gebaseerd op de film Clueless. De serie zal zich richten op het personage Dionne, die werd gespeeld door Stacey Dash in de originele film uit 1995.

De komedieserie heeft nog geen titel, maar gaat over wat er gebeurt als 'bijenkoningin' Cher verdwijnt en haar levenslange nummer twee Dionne Cher's lege Air Jordans moet opvullen.

Hoe gaat Dionne om met de druk om het nieuwe populairste meisje op school te zijn, terwijl ze ook het mysterie ontrafelt van wat er met haar beste vriendin is gebeurd?

De serie wordt omschreven als "een babyroze en biseksuele blauwgetinte, mini zonnebril dragende havermelk latte met een blik vol Adderall". Fans van de oorspronkelijke film begrijpen natuurlijk precies wat dit allemaal betekent!

Het oorspronkelijk verhaal krijgt een update met een mysterieuze twist aan een verder humoristische verhaallijn, voor zover bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerommel bij Ellen DeGeneres Show gaat door
Series / Celebrity

Gerommel bij Ellen DeGeneres Show gaat door

Onrust bij Ellen DeGeneres Show gaat door, presentatrice verontschuldigt zich opnieuw bij haar personeel.

Ellen DeGeneres verontschuldigt zich opnieuw bij haar personeel tijdens een emotionele Zoom-bijeenkomst. Weer drie uitvoerende producenten vertrekken bij de show.

In de bijeenkomst sprak DeGeneres over goede dagen en slechte dagen hebben. "Betekent dit dat ik perfect ben? Nee, ben ik zeker niet. Ik ben een persoon met meerdere lagen, en ik probeer de beste persoon te zijn die ik kan zijn en ik probeer te leren van mijn fouten", aldus de talkshowhost.

Lees ook: Super ongemakkelijk interview bij 'Ellen' met Amerikaanse actrice

Producenten Glavin, Leman en Norman werden beschuldigd van seksueel wangedrag in een artikel eind juli, waarin 36 anonieme voormalige stafmedewerkers beweren dat ze "intimidatie, seksueel wangedrag en mishandeling door topproducenten" hadden meegemaakt.

In een verklaring zei Norman: "Ik heb in mijn carrière nog nooit een enkele klacht tegen mij gehad. Ik heb nooit iets gedaan om een "‹"‹ander personeelslid te schaden. Ooit." Een advocaat die Leman vertegenwoordigde, veroordeelde de aantijgingen in een verklaring.

Verantwoordelijkheid
In een eerdere brief van DeGeneres aan haar medewerkers nam ze de verantwoordelijkheid op zich voor klachten over een werkplek vol racisme, intimidatie en angst.

Er zijn veel klachten uitgekomen van huidige en voormalige werknemers over de manier waarop de show werd uitgevoerd. Hierna zijn er verschillende personeelswijzigingen aangekondigd om de problemen aan te pakken.

In de nasleep van aantijgingen tegen DeGeneres en de show, hebben sommige beroemdheden zoals Kevin Hart en Ashton Kutcher het voor de presentatrice opgenomen, terwijl anderen zoals Brad Garrett en Lea Thompson het gedrag van de komiek 'algemeen bekend' noemen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Haunting of Hill House'-regisseur maakt horrorserie 'Midnight Mass'
Series / Nieuws

'Haunting of Hill House'-regisseur maakt horrorserie 'Midnight Mass'

Na het succes van The Haunting of Hill House hebben Mike Flanagan en Netflix de smaak te pakken!

Gisteren zijn officieel de opnames begonnen van Midnigh Mass, een nieuwe serie die geregisseerd wordt door Mike Flanagan voor Netflix. Eerder werkten Flanagan en Netflix al samen aan de films Hush en Gerald's Game, maar ook serie The Haunting of Hill House en het aanstaande vervolg The Haunting of Bly Manor!

Flanagan tekende onlangs voor nog eens twee Netflix-miniseries, waarvan Midnight Mass er een is. Het verhaal van de serie gaat over een geïsoleerde gemeenschap die op een eiland miraculeuze en angstaanjagende dingen meemaken nadat een charismatische, mysterieuze jonge priester voor opschudding zorgt.

Uitgestelde opnames
De opnames van Midnight Mass hadden eigenlijk al afgelopen lente moeten beginnen in Vancouver, maar konden niet doorgaan door de coronacrisis. De zeven geplande afleveringen van Midnight Mass worden nu alsnog gefilmd. Flanagan zal ze alle zeven regisseren.

De cast van de serie bestaat uit namen als Robert Longstreet, Annabeth Gish, Henry Thomas, Michael Trucco, Samantha Sloyan, Matt Biedel, Alex Essoe, Rahul Abburi, Crystal Balint, Kristin Lehman, Igby Rigney en Annarah Shephard. Flanagan en Trevor Macy doen dienst als producenten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yes! Heel goed nieuws voor grote Star Wars-serie!
Series / Nieuws

Yes! Heel goed nieuws voor grote Star Wars-serie!

De opnames voor de Obi-Wan Kenobi Disney+ serie kunnen heel snel van start gaan.

De afgelopen maanden was er heel veel teleurstellend nieuws rond de productie(start) van vele grote tv-series. Nu lijkt het erop dat de opnames voor de grote Disney+ serie over Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) heel snel van start gaan.

Making Star Wars meldt namelijk dat een goede bron weet te vertellen dat de opnames voor de Star Wars-serie naar voren zijn gehaald en dat de opnames al volgende maand gaan starten. Hieronder is een release in 2021 niet onwaarschijnlijk meer.

Eerste opnames van omgevingen
Aangezien ook deze Star Wars-serie van Disney+ ongetwijfeld vol zal zitten met visuele effecten wordt er gestart met het maken van opnames van omgevingen in Zuid-Californië. Daar werden ook opnames verricht voor The Mandalorian.

Lees ook: 'Obi-Wan Kenobi': Dit moet je weten over de 'Star Wars'-serie

Als deze opnames zijn afgerond dan verplaatst de crew zich naar Pinewood Studios in het Verenigd Koninkrijk. Het is niet bekend wanneer ze daar aankomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Raar! Trailer 'Earth to Ned' van Disney+
Series / Trailer

Raar! Trailer 'Earth to Ned' van Disney+

Een Alien Talk Show op Disney+, wie verzint dit... Maar wel leuk!

Disney+ komt met een opvallende nieuwe show, namelijk de talkshow Earth to Ned. En hierin zie we hoe een buitenaards wezen verschillende celebs interviewt. Check de eerste beelden hieronder via de teaser trailer.

Het buitenaardse wezen heet Ned en samen met zijn luitenant Cornelius kwam hij naar de aarde om het hier over te nemen. Maar hij is verliefd geworden op het leven op aarde en woont nu bij ons om meer over ons te komen te weten.

Earth to Ned
Op 4 september staat het complete eerste seizoen op Disney+ en deze is gemaakt door de Jim Henson Company. De show wordt uitgezonden vanuit het ruimteschip van Ned. Hieronder de trailer!



Interviews met grote en kleine namen
In het eerste seizoen interviewt Ned de namen Joshua Bassett (High School Musical: The Musical: The Series), Rachel Bilson (The O.C.), Michael Ian Black (Wet Hot American Summer), Rachel Bloom (Crazy Ex-Girlfriend), Gina Carano (The Mandalorian), RuPaul (RuPaul's Drag Race), Taye Diggs (Rent), Lil Rel Howery (Get Out), Bindi en Robert Irwin (Crikey! It's the Irwins), Gillian Jacobs (Love), NeNe Leakes (The Real Housewives of Atlanta), Thomas Lennon (Reno 911!), Joel McHale (Community), Andy Richter (Conan), Olivia Rodrigo (High School Musical: The Musical: The Series), Eli Roth (Hostel), Kristen Schaal (Gravity Falls), Paul Scheer (The League), Jenny Slate (Zootopia), Raven Symoné (Raven's Home), Reggie Watts (The Late Late Show with James Corden) en Billy Dee Williams (Star Wars: The Empire Strikes Back).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten
Series / Featured

'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten

Dit weten we al over de releasedatum, het plot en over de terugkerende castleden.

The Crown krijgt een vierde, vijfde en zesde seizoen op Netflix. Maar het vierde seizoen is natuurlijk het eerste waar we naar kijken. Wat weten we nou eigenlijk over deze nieuwe reeks?

Het vierde seizoen was al in 2019 opgenomen, waardoor de serie gewoon door zal gaan in 2020. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten.

Lees ook: Netflix-hit 'The Crown' seizoen 5 laat nog héél lang op zich wachten!

Wanneer te zien
Het is nog even de vraag wanneer het nieuwe seizoen te zien is, maar we durven natuurlijk wel een gokje te wagen. Het eerste seizoen was in november 2016 te zien, het tweede in december 2017 en het derde in november 2019. Daarmee zou het zomaar kunnen dat de vierde reeks in december 2020 te zien zal zijn.

Lees ook: 'The Crown' krijgt dan toch nog een seizoen 6!

Wie keren er terug
Een van de belangrijkste vragen van dit seizoen is natuurlijk welke actrices twee van de belangrijkste historische figuren gaan spelen: Princess Diana en Margraret Thatcher. Op beide vragen hebben we al antwoorden. Emma Corrin is namelijk Princess Diana en Gillian Anderson speelt de rol van Margaret Thatcher. Verder keren deze acteurs terug:
Olivia Colman is Elizabeth II
Tobias Menzies is Prince Phillip
Helena Bonham Carter is Princess Margaret
En er zijn een paar nieuwkomers:
Josh O'Connor is Prince Charles
Emerald Fennell is Camilla Parker Bowles
Erin Doherty is Princess Anne
Volgend seizoen zullen er al andere acteurs gecast worden in de hoofdrollen.

Lees ook: Nieuwe actrice voor prinses Margaret in 'The Crown' seizoen 5

Het verhaal
Dan is er nog de vraag waar de serie in het vierde seizoen over zal gaan. We weten dat de show vlak voor de jaren tachtig begint: we zien Thatcher als ze premier wordt in 1979 en volgen haar volledige periode. Ook gaan we de Apartheid in Zuid-Afrika zien, de stakingen van mijnwerkers tussen 1984 en 1985 en de Falklands War in 1982, waarin Prince Andrew meevocht.

Lees ook: 'The Crown' gaat gewoon door ondanks coronavirus

Ook gaan we zien hoe er in 1981 zes schoten gelost werden op de Koningin tijdens de Trooping of the Colour en gaan we zien hoe Charles en Diana trouwen in 1981. De kans is groot dat we zien hoe het koppel toert door Australië in 1983.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 3 krijgt versterking van 'Supernatural'-acteur
Series / Nieuws

'The Boys' seizoen 3 krijgt versterking van 'Supernatural'-acteur

Na vijftien seizoenen Supernatural zou je denken dat Ackles even pauze neemt, maar zijn volgende project staat alweer klaar!

Nu de opnames van de laatste paar afleveringen van Supernatural bijna beginnen, staan hoofdrolspelers Jensen Ackles en Jared Padalecki na 15 jaar te popelen om zich vast te bijten in andere projecten.

Lees ook: 'The Boys' heeft nu al een einddoel in zicht

Padalecki had zijn volgende grote project al gevonden in de vorm van een reboot van Walker, Texas Ranger, en Ackles volgt hem met een grote rol in het derde seizoen van Amazon-serie The Boys. Via social media liet Ackles weten dat hij de rol zal spelen van het personage Soldier Boy in de serie.

Een parodie op Captain America
Eric Kripke, de bedenker van Supernatural en showrunner van The Boys zei het volgende over de casting van Ackles:

"Als kind was het al mijn droom om Jensen Ackles aan het werk te houden. En die droom is nu uitgekomen. Jensen is een geweldige acteur, een fantastisch persoon, ruikt naar 'chocolate chip cookies', en ik beschouw hem als een broer. Als Soldier Boy, de allereerste superheld, zal hij zijn komische en dramatische kant laten zien. Ik kan niet wachten om weer met hem te werken, en een beetje 'Supernatural' naar 'The Boys' te brengen."

Soldier Boy is in de stripreeks een parodie op Captain America; net als Cap vocht hij mee in de Tweede Wereldoorlog en was hij de eerste wereldberoemde superheld.

Lees ook: Brute trailer 'The Boys' seizoen 2!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' breekt indrukwekkend Netflix-record
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy' breekt indrukwekkend Netflix-record

De serie The Umbrella Academy moet welhaast een derde seizoen krijgen met dit soort prestaties.

Het tweede seizoen van Netflix-serie The Umbrella Academy heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt. De serie onderscheidt zich nu van elke andere scripted series die op Netflix verscheen en doet iets dat niet eerder gelukt is.

The Umbrella Academy werd vorige week al de derde serie in de geschiedenis van Netflix die 14 dagen aan een stuk op de eerste plek stond. De enige andere scripted series die daar in geslaagd was, is het laatste seizoen van 13 Reasons Why. De serie die het record heeft van alle series - scripted en non-scripted - is Tiger King, met een reeks van 27 dagen.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' seizoen 3: Dit moet je weten

Dit jaar
Ter vergelijking: dit jaar zijn er niet eens zo heel veel series die erin slaagden om langere tijd aan een stuk op de eerste plek te staan. Naast The Umbrella Academy en 13 Reasons Why slaagden enkel Dead to Me (10 dagen), Space Force (7 dagen), Cursed (6 dagen), Never Have I Ever (6 dagen) en On My Block (6 dagen) daarin.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' seizoen 2: Wat betekent het einde?

Daarmee lijkt de kans steeds groter te worden dat Netflix gewoon een derde seizoen bestelt van de serie. Die wordt immers wel heel goed bekeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwarring rond 'Star Trek: Lower Decks'
Series / Nieuws

Verwarring rond 'Star Trek: Lower Decks'

Want wat is het Janeway Protocol waar de serie het over heeft nou eigenlijk?

Star Trek: Lower Decks is een wat aparte animatieserie, die de crew van de laagste dekken op een ruimteschip volgt. Dat schip is niet zoals de Enterprise of de Voyager, maar een behoorlijk saai schip dat verantwoordelijk is voor het tweede contact.

De serie weet heel wat referenties te verpakken naar andere Trek-series. Zo heeft Ensign Rutherford het op een gegeven moment over the Janeway protocol. Maar wat dat precies is, is niet helemaal duidelijk.

Lees ook: 'Star Trek: Lower Decks': Top of flop?

Meerdere theorieën
Janeway legde in Star Trek: Voyager hier het volgende over uit: "Op de opleiding leerden ze ons altijd dat het manoeuvreren van een ruimteschip een zeer delicaat proces is, maar de afgelopen jaren heb ik geleerd dat je je soms gewoon een weg naar voren moet boksen. Mr. Paris, volle impuls-snelheid!"

Lees ook: Deze 'Star Trek'-serie bewaakt het canon

Misschien was dat wel waar het over ging. Maar zeker is het niet, dus moeten we blijven speculeren waar precies naar verwezen wordt in de serie Lower Decks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie vindt weer een topactrice
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie vindt weer een topactrice

Wederom een nieuwe hoofdrolspeelster voor de Lord of the Rings-serie van Amazon.

Actrice Kaya Scodelario schijnt zich bij de monsterlijk dure Lord of the Rings-serie van Amazon te voegen. Dat meldt The One Ring, een fansite die vaker dit soort verhalen heeft en het vrijwel altijd bij het juiste eind heeft.

De Britse actrice twitterde recent al dat ze haar leven voorlopig flink op z'n kop ging zetten door voor minstens een jaar naar de andere kant van de wereld te vliegen. Die andere kant van de wereld zou goed Nieuw-Zeeland kunnen zijn, want ze vertrok op een 27 uur durende vliegreis vanuit Londen.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie duidelijk geen remake

Jonge elf?
De site speculeert op dit moment dat we in de serie onder meer een jongere Elrond en Galadriel zullen zien. Tegelijk wordt ook gedacht dat ze mogelijk de rol van Celebrian speelt, de moeder van Arwen uit de Lord of the Rings-trilogie.

Lees ook: Nieuwe update over 'Lord of the Rings'-serie van Amazon

Lord of the Rings van Amazon vertelt een nieuw verhaal dat zich afspeelt in de Second Age. Sauron komt dan net weer op als kracht en de wereld begint zich te roeren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender'-beer was een gruwelijk lot beschoren
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender'-beer was een gruwelijk lot beschoren

The Legend of Korra onthult het gruwelijke lot van de beer van de Earth King Kuei.

In Avatar: The Last Airbender zien we dat Earth King Kuei goed bevriend is met de beer Bosco. Hij woont in Ba Sing Se en koestert de beer heel erg. Maar die blijkt een gruwelijk lot beschoren.

The Legend of Korra onthult namelijk dat het helemaal mis gaat met de beer. Queen Hou-Ting, de dochter van Kuei neemt de troon van haar vader over. In seizoen drie, aflevering Original Airbenders, ontdekken Jinora en Kai een vallei vol vliegende bizons. Daar worden ze gevangen door een groep stropers die een van de baby-bizons wil verkopen aan de Earth Queen.

Lees ook: Fans zijn eruit: Cancel de 'Avatar: The Last Airbender'-remake

Zeldzaam vlees
Queen Hou-Ting blijkt een voorkeur te hebben voor zeldzaam vlees, dus ook met uitsterven bedreigde dieren. Een van de stropers merkt dan het volgende op: "Ik heb zelfs gehoord dat ze de beer van haar vader opgegeten heeft."

Lees ook: Netflix reageert op vertrek 'Avatar: The Last Airbender'-makers

Waarmee duidelijk moge zijn dat de dochter absoluut niet is als haar vader was. Jammer voor de beer…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things': Deze krachten heeft de Mind Flayer
Series / Featured

'Stranger Things': Deze krachten heeft de Mind Flayer

De Mind Flayer neemt het al twee seizoenen op tegen Will Byers, Eleven en hun vrienden.

De Mind Flayer is de voornaamste tegenstander van de vorige twee seizoenen van Netflix-serie Stranger Things. Hij heeft een aantal krachten en die zetten we in dit artikel voor je op een rij.

De Mind Flayer wordt ook wel het Shadow Monster genoemd en debuteerde in het tweede seizoen van de Netflix-serie. Hij is de heerser van het Upside Down, en heeft behoorlijk wat krachten. Die zien we op het moment dat hij strijdt met onze menselijke helden in de loop van het tweede en derde seizoen.

Lees ook: 'Stranger Things'-relatie blijft moeilijk in seizoen 4

HIVE MIND: In het tweede seizoen van de serie bleek al snel dat de Mind Flayer alle wezens uit het Upside Down volledig in zijn macht heeft. Hij kan ze geheel bevelen wat ze moeten doen en liet daarom de Demogorgon los, evenals een heel leger aan Demodogs. Die vielen afzonderlijk van elkaar specifieke locaties aan. Ook kon de Mind Flayer een connectie maken met Will Byers, waarna hij zijn geest over kon nemen.

MENSEN OVERNEMEN: De Mind Flayer bleek ook mensen over te kunnen nemen. Dat deed hij dus met Will Byers in het tweede seizoen. En in het derde seizoen nam hij Billy Hargrove over. Door mensen in Hawkins over te nemen, kon de Mind Flayer een heel leger opbouwen in het stadje.

Lees ook: 'Stranger Things'-makers en Netflix weer aangeklaagd

BIOKINESE: Een andere kracht die de Mind Flayer had, was het overnemen van ratten en die te laten ontploffen. Daarnaast begon hij dat te doen met mensen, die ook geabsorbeerd werden. Met behulp van hun biomassa vormde de Mind Flayer een heel nieuw wezen, dat in het ziekenhuis aanviel en later omvormde tot een heel groot monster.

KRACHTEN OVERNEMEN: De Mind Flayer viel in het derde seizoen Eleven en haar vrienden aan binnen het hutje van Hopper. Daar werd Eleven gebeten door een van de tentakels van het monster. Daardoor verdwenen vervolgens de krachten van Eleven en kon de Mind Flayer ze overnemen.

Lees ook: 'Stranger Things' vindt nieuw castlid voor vierde seizoen!

HET WEER BEHEERSEN: Tot slot bleek de Mind Flayer het weer te kunnen beheersen. Elke keer als Will Byers hem zag in het tweede seizoen, werd het monster omringd door bliksemstormen. Dat weer zien we ook op het moment dat hij de middelbare school van de groep aanvalt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.