'Stranger Things': Deze krachten heeft de Mind Flayer

Stranger Things: Mind Flayer heeft deze krachten

De Mind Flayer neemt het al twee seizoenen op tegen Will Byers, Eleven en hun vrienden.

Jim Pedd, 18 augustus 2020 om 06:00

De Mind Flayer is de voornaamste tegenstander van de vorige twee seizoenen van Netflix-serie Stranger Things. Hij heeft een aantal krachten en die zetten we in dit artikel voor je op een rij.
De Mind Flayer wordt ook wel het Shadow Monster genoemd en debuteerde in het tweede seizoen van de Netflix-serie. Hij is de heerser van het Upside Down, en heeft behoorlijk wat krachten. Die zien we op het moment dat hij strijdt met onze menselijke helden in de loop van het tweede en derde seizoen.

Lees ook: 'Stranger Things'-relatie blijft moeilijk in seizoen 4

HIVE MIND: In het tweede seizoen van de serie bleek al snel dat de Mind Flayer alle wezens uit het Upside Down volledig in zijn macht heeft. Hij kan ze geheel bevelen wat ze moeten doen en liet daarom de Demogorgon los, evenals een heel leger aan Demodogs. Die vielen afzonderlijk van elkaar specifieke locaties aan. Ook kon de Mind Flayer een connectie maken met Will Byers, waarna hij zijn geest over kon nemen.

MENSEN OVERNEMEN: De Mind Flayer bleek ook mensen over te kunnen nemen. Dat deed hij dus met Will Byers in het tweede seizoen. En in het derde seizoen nam hij Billy Hargrove over. Door mensen in Hawkins over te nemen, kon de Mind Flayer een heel leger opbouwen in het stadje.

Lees ook: 'Stranger Things'-makers en Netflix weer aangeklaagd

BIOKINESE: Een andere kracht die de Mind Flayer had, was het overnemen van ratten en die te laten ontploffen. Daarnaast begon hij dat te doen met mensen, die ook geabsorbeerd werden. Met behulp van hun biomassa vormde de Mind Flayer een heel nieuw wezen, dat in het ziekenhuis aanviel en later omvormde tot een heel groot monster.

KRACHTEN OVERNEMEN: De Mind Flayer viel in het derde seizoen Eleven en haar vrienden aan binnen het hutje van Hopper. Daar werd Eleven gebeten door een van de tentakels van het monster. Daardoor verdwenen vervolgens de krachten van Eleven en kon de Mind Flayer ze overnemen.

Lees ook: 'Stranger Things' vindt nieuw castlid voor vierde seizoen!

HET WEER BEHEERSEN: Tot slot bleek de Mind Flayer het weer te kunnen beheersen. Elke keer als Will Byers hem zag in het tweede seizoen, werd het monster omringd door bliksemstormen. Dat weer zien we ook op het moment dat hij de middelbare school van de groep aanvalt.

Bron: SR

Lees meer over: Stranger Things, Netflix

Populair nieuws