search
'The Sandman' van Netflix wordt zeer getrouw volgens Neil Gaiman
Series / Nieuws

'The Sandman' van Netflix wordt zeer getrouw volgens Neil Gaiman

De serie gaat hier en daar verschillen van Gaimans gevierde graphic novel, maar behoudt zijn bizarre essentie.

Auteur Neil Gaiman heeft bevestigd dat de Netflix-serie die wordt gemaakt over zijn graphic novel-reeks The Sandman op één belangrijk vlak zal verschillen van de strips: de tijdsperiode.

Lees ook: Netflix-serie 'The Sandman' nu al goed voor een tweede seizoen

Tijdens het evenement DC Fandome van afgelopen weekend liet Gaiman weten dat in de Netflix-serie onze tijd als voornamelijke setting gebruikt zal worden. Gaiman zei er het volgende over:

"De serie van Netflix start nog steeds in 1916, maar verplaatst zich vervolgens niet naar het jaar 1988 uit de strips, maar naar 2020. Hoe verandert dat het verhaal? Wat moeten we aanpassen om de essentie van de strips te behouden? Moeten we de geslachten van bepaalde personages aanpassen?

Het is geweldig om dat alles te onderzoeken. Het betekent vooral dat we trouw blijven aan het centrale verhaal en de personages. Maar het geeft ons ook een zekere mate van vrijheid."


Coroncrisis zet puntjes op de í­'
Gaiman gaf tevens aan dat de productie van de serie werd stilgelegd door de coronauitbraak, maar dat hij die tijd heeft benut om het script nagenoeg perfect te maken. We verwachten dat er zeer binnenkort aankondigingen worden gedaan over de casting van de uitermate veelbelovende serie!

Lees ook: Aantal afleveringen 'Sandman' seizoen 1 bekend!

Aanbevolen artikelen