'Star Trek: Discovery' komt met transgender en non-binair personage

Star Trek: Discovery weet weer iets heel nieuws en baanbrekends te doen.

Jim Pedd, 05-09-2020 10:00

Star Trek: Discovery draait net als elke andere serie in de franchise om diversiteit en inclusiviteit. De toekomst brengt ons wat de franchise betreft iets moois, waarin er geen onderscheid meer tussen mensen gemaakt wordt op basis van hun huidskleur, religie of seksualiteit. En dus breidt ook Star Trek: Discovery nu uit.
Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise, brengt Star Trek: Discovery namelijk LGBT-personages naar de franchise. CBS All Access laat weten dat er voor het eerst een non-binair en een transgender personage naar de franchise komen. Een mooie toevoeging, wat past bij deze franchise.

Lees ook: 'Star Trek'-universum blijft groeien!

Twee nieuwe castleden
We horen nu dat Blu del Barrio gecast is als het non-binaire personage Adira. Zij is intelligent, en zit vol zelfvertrouwen en is enorm zelfverzekerd. Adira vindt een nieuw thuis op de USS Discovery, nadat ze een onverwachte band vormt met Stamets en Dr. Culber.

Lees ook: Waarom verzweeg Spock zijn zus in 'Star Trek'?

Verder is Ian Alexander gecast in de rol van een empathisch en warm transgender personage genaamd Gray. Die kijkt er heel erg naar uit om zijn wens om een Trill Host te worden te vervullen.

Vanaf 15 oktober is de serie weer te zien.

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS All Access, Blu del Barrio, Ian Alexander

Populair nieuws