'The Last Kingdom' is nog altijd een topserie [Dvd]

De Netflix-serie rond Uhtred of Bebbanburg blijft succesvol. Recent verscheen seizoen 4.

Bram de Groot, 11-10-2020 16:32

Bedenker: Debbie Horsfield | Cast: Alexander Dreymon (Uhtred of Bebbanburg), Emily Cox (Brida), Joseph Millson (Ælfric), Simon Kunz (Odda the Elder), Ian Hart (Father Beocca), Eva Birthistle (Hild) e.a. | Jaar:: 2015 - heden | Tv-uitzending: Netflix
De historische actieserie The Last Kingdom werd een paar jaar geleden gestart door de BBC, maar ondertussen is deze een Netflix-serie. Eerder dit jaar verscheen het vierde seizoen op de streamingdienst, waarin de personages King Alfred en Ragnar the Younger van het toneel zijn verdwenen. De ontvangst is nog altijd zeer sterk.

Onlangs bracht Universal Pictures het vierde seizoen van The Last Kingdom uit op Dvd. Hieronder een blik op de schijf en de inhoud daarvan. Eerst de trailer.


Ego's en ambities bedreigen de vereniging van de Saksische koninkrijken waar Alfred ooit van droomde. Na de dood van zijn vader is de nieuwe koning Edward, van plan Wessex te isoleren. Hij zet alles op alles om mogelijke Dane-invallen te voorkomen. Allianties beginnen te breken wanneer Lord Aethelred ambitieuze plannen maakt om zichzelf te uit te roepen als rivaal van Wessex. Wanneer Northumbria ook de vuur onder de schenen voelt is Uhtred van mening dat de timing juist is om de zijne terug te nemen ouderlijk huis. Net wanneer het lijkt alsof er vrede is tussen de Saksen, dient een nieuwe en ongekende Deen-vijand zich aan.Dvd: The Last Kingdom - seizoen 4 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 52 minuten | Release: september 2020 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083215347 | Met dank aan: Universal Pictures Benelux

De vier schijven van deze Dvd uitgave van het vierde seizoen van The Last Kingdom zitten verpakt in een standaard Dvd-keepcase. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen of extra's.

Beeld en geluid
De weergave van deze Dvd-uitgave van Universal is zeer redelijk te noemen. De Standard Definition is iets bovengemiddeld met een redelijke scherpte en degelijke kleuren die nog wel iets flets zijn. Donkere scènes doen het gelukkig redelijk en dat is fijn.

Standaard gebreken, zoals het wat kartelige beeld dat vaak bij Dvd-uitgaven te zien is, zijn aanwezig als niet heel opvallend. De geluidstrack is Dolbby Digital 5.1 en deze doet niet anders dan zijn best. Een Blu-ray uitgave is er niet in Nederland. Voor de HD-weergave moet je Netflix hebben.

Bonusmateriaal
Op de schijven van deze Dvd-uitgave staan weinig extra's. De enige extra die te raadplegen is, is de video The Making of Season 4: The Return to Bebbanburg. Dat klinkt grootser dan het is. De video duurt slechts een kleine vijf minuten en we zien heel wat beelden uit de serie, met interviews van cast & crew en wat beelden vanaf de set. Leuk, maar kort.

Lees ook: 'The Last Kingdom' seizoen 5: Dit moet je weten

Netflix kondigde seizoen 5 al aan
Er zijn nog geen nieuwe beelden uit seizoen vijf dat er overigens wel gaat komen. In de zomer van dit jaar werd het seizoen officieel bevestigd door Netflix.

Lees meer over: Dvd, Review, The Last Kingdom, BBC, Netflix, Debbie Horsfield, Alexander Dreymon, Tobias Santelmann

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix