'The Last Kingdom' seizoen 5: Dit moet je weten

The Last Kingdom krijgt in elk geval een vijfde seizoen op Netflix. En daar weten we al het een en ander over.

Jim Pedd, 07-09-2020 13:17

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

In een vorige versie van dit artikel schreven we dat de serie al toe is aan het vijfde seizoen in Nederland. Enkele oplettende lezers wezen ons erop dat dit niet klopt, waarvoor dank. Dat hebben we gefikst in dit artikel!
Het vierde seizoen van The Last Kingdom was in april 2020 in de Verenigde Staten te zien op Netflix. Toen zagen we hoe Uhtred of Bebbanburg vastbesloten was om zijn uitdagers te verslaan en zijn thuis te heroveren. Hier in Nederland moet de serie nog naar de streamingdienst komen en zal de BBC 'm eerst op BBC First uitzenden.

Het bronmateriaal van Bernard Cornwell gaat een stuk verder dan dit seizoen en er is dus nog heel wat te doen. De serie krijgt in elk geval een vijfde reeks, waarover we je vandaag alles over vertellen wat je moet weten. Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.

Lees ook: Netflix-serie 'The Last Kingdom' krijgt een vijfde seizoen!

Wanneer te zien?
De eerste vier seizoenen waren op verschillende momenten te zien. De eerste twee reeksen debuteerden op de BBC en waren in oktober 2015 en in maart 2017 te zien. Daarna werd de serie overgenomen door Netflix en was het derde seizoen in november 2018 te zien en het vierde hopelijk snel.

Lees ook: 'The Last Kingdom' seizoen 4 krijgt eindelijk een releasedatum

Maar het vijfde seizoen zal nog op zich laten wachten. Dat komt natuurlijk door het coronavirus, waardoor de opnames niet konden beginnen zoals oorspronkelijk gepland was. Wanneer de serie precies verder gaat, is nog niet bekend.

Wie keren terug?
Er zijn heel wat hoofdpersonen gesneuveld de afgelopen seizoenen, en dus is het niet helemaal zeker wie er allemaal weer te zien zullen zijn. Natuurlijk weten we dat Alexander Dreymon terugkeert als Uhtred of Bebbanburg, maar er zijn twijfels over Aelswith van Eliza Butterworth, want haar personage werd vergiftigd.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'The Last Kingdom' seizoen 3

Het is ook niet zeker hoe lang Aethelhelm van Adrian Schiller nog te zien is in de serie. Ook die zal op een gegeven moment door zijn geluk heen zijn, vooral nu hij Aelswith vergiftigd had. Dat belooft dus wat!

Het verhaal
Netflix heeft al een synopsis vrijgegeven voor het vijfde seizoen, dit laat zien wat de boel gaat brengen. Uthred realiseert zich dat zijn lotsbestemming groter is dan Bebbanburg, die is verbonden aan de toekomst van Engeland zelf.

Lees ook: S3 Netflix-serie 'The Last Kingdom' in november te zien

Hij moet Aethelstan van King Edward, diens eerstgeboren zoon, opleiden tot een krijger, en de ambities van Uhtred zal groter blijven. Maar om zijn lot te relaiseren, moet hij zijn belangrijkste vijand het hoofd bieden en zijn grootste verlies lijden.

Lees meer over: The Last Kingdom, Netflix, Dit moet je weten

Populair nieuws

Laatste serienieuws

3 splinternieuwe films racen Netflix binnen

3 splinternieuwe films racen Netflix binnen

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie