HBO werkt aan miniserie over SpaceX van Elon Musk

HBO werkt aan miniserie over SpaceX van Elon Musk

De serie zou vooral gaan richten op het ontstaan van het bedrijf van Musk...

Geoffrey Ketels, 14 oktober 2020 17:49

Volgens The Hollywood Reporter werkt HBO aan een miniserie over het ontstaan van het bedrijf 'SpaceX' van Elon Musk. De serie zou uit zes afleveringen bestaan en zou grotendeels gebaseerd zijn op het boek Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future van Ashlee Vance.
Voor de realisatie van het project werd een mooi team bij elkaar gebracht. Het gaat hierbij niet alleen om acteur Channing Tatum, maar ook om Len Amato. Beiden werden aangesteld als uitvoerend producenten.

Voor het verwerken van het boek in een script voor de reeks werd een beroep gedaan op Doug Jung. Hij is bekend van onder meer Star Trek Beyond en natuurlijk ook van The Cloverfield Parados. Ook hij is bij de serie betrokken als uitvoerend producent.

Bijzondere droom
SpaceX, zoals de titel wordt van de serie, zal Musk volgen terwijl hij zijn levenslange droom nastreeft, namelijk de mogelijkheid hebben om mensen naar andere planeten te brengen. Om dat te kunnen realiseren schakelt hij een team van ingenieurs in die op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan aan de slag gaan. Daar zal men niet alleen bouwen aan de eerste SpaceX-raket, maar zal uiteindelijk ook de lancering plaatsvinden.

Wanneer deze miniserie van HBO precies moet verschijnen is voorlopig nog niet bekend.

Lees meer over: HBO, miniserie, serie, miniseries, series, SpaceX, Elon Musk

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws