Is Baby Yoda in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' een kloon?

Is 'The Mandalorian'-ster Baby Yoda een kloon?

Baby Yoda zou in elk geval onderwerp van een hele rits experimenten van Palpatine kunnen zijn.

Jim Pedd, 21 oktober 2020 om 17:24

Nog twee weken en dan is het tweede seizoen van The Mandalorian te zien op Disney+. We krijgen acht afleveringen over de verdere avonturen van Din Djarin en Baby Yoda te zien. Helaas weten we nog altijd niet wie dat mysterieuze kind precies is en waarom het Keizerrijk hem wil hebben.
Het boek The Star Wars Book geeft mogelijk wat antwoorden. Het boek bevestigt in elk geval dat Baby Yoda onderdeel is van een Force Dyad. Daardoor kan hij onder meer gebruik maken van Force Healing. Bovendien is er meer aan de hand met de unieke soort.

Lees ook: 'The Mandalorian' seizoen 2: Dit moet je weten

Een unieke soort
Baby Yoda komt van een "unieke soort", waar door het Keizerrijk op geƫxperimenteerd wordt. "Het gerucht ging dat het Keizerrijk probeerde klonen van deze unieke soort te maken". Het zou dus zomaar kunnen dat daarmee direct verwezen wordt naar de soort waar de enigmatische Grand Master Yoda uit afkomstig is, maar dus ook Baby Yoda.

Lees ook: Teaser 'The Mandalorian' seizoen 2 toont nieuwe beelden!

Een theorie is dat Palpatine achter The Child aan zit en hem wil gebruiken. Dat het kind een Force Dyad is, maakt het ook extra interessant voor Palpatine. Die zou het mogelijk willen gebruiken om zijn stervende lichaam te herstellen. Dat wordt volgens de theorie bewezen doordat Doctor Pershing, die aan The Child werkte, het logo van wetenschappers van de planeet Kamino droeg. Dat is een kloonplaneet, dus wie weet...

Bron: SR

Lees meer over: Baby Yoda, The Mandalorian, Disney Plus, Star Wars

Populair nieuws